Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
To moje pierwsze zbiory - proszę o wskazanie prawidłowych tych, oraz opisanie kryteriów, którymi warto się kierować przy ocenianiu :)
Pytanko jak w temacie .
Pojemy?
Edit:
Te po prawej to nie stożkówki sinostopkie, również psychoaktywne? Rosły w mchu na pastwisku owiec. Sam nie mam zamiaru próbować skoro można po prostu zbierać łysice i nie ryzykować utraty życia, ale jestem ciekaw, bo od tego całego łysicobrania znalazłem nową zajawkę w postaci (nieudolnego) identyfikowania grzybów. Nie jem ich i nie zachęcam też nikogo do jedzenia losowych grzybów notabene.
I prośba, nie niszcz tych grzybów niepotrzebnie. Rób zdjęcia na łące bez zrywania.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.