Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
To moje pierwsze zbiory - proszę o wskazanie prawidłowych tych, oraz opisanie kryteriów, którymi warto się kierować przy ocenianiu :)
Pytanko jak w temacie .
Pojemy?
Edit:
Te po prawej to nie stożkówki sinostopkie, również psychoaktywne? Rosły w mchu na pastwisku owiec. Sam nie mam zamiaru próbować skoro można po prostu zbierać łysice i nie ryzykować utraty życia, ale jestem ciekaw, bo od tego całego łysicobrania znalazłem nową zajawkę w postaci (nieudolnego) identyfikowania grzybów. Nie jem ich i nie zachęcam też nikogo do jedzenia losowych grzybów notabene.
I prośba, nie niszcz tych grzybów niepotrzebnie. Rób zdjęcia na łące bez zrywania.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.