Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2104 / 467 / 37
Mnie piekło okrutnie, dlatego jedynie doustnie zarzucałem. Nie wiem jakiego działania szukasz, sam po pierwszym razie też napisałem w tym wątku, że nic nie czuję, natomiast po paru dniach się rozkręcił. Zjedz coś z jajkami rano, dorzuć minerały, popróbój tak kilka dni i zobaczysz różnicę. Natomiast jeśli nie masz jakiejś mega wymagającej pracy albo nie musisz się sporo uczyć to sunifiram może nie być najlepszym rozwiązaniem, sporo osób mówi o jego efektach ubocznych, na mnie generalnie działał dobrze, ale też kilka odczułem.

Na mix z yerbą trzeba uważać, raz jak jej za dużo wypiłem to aż mi się ręce trzęsły xd
Lubisz koks?
  • 1882 / 203 / 0
No właśnie zależy mi na większym skupieniu, pod kątem ogólnym jak i nauki

Można sobie zarzucać Noopepta do tego czy nie ma sensu? Albo Piracetam czy też Fenylopiracetam
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 2104 / 467 / 37
Jak do nauki to będzie ok, tylko potrzebuje czasu, żeby się rozkręcić. Osobiście jakiejś dużej poprawy skupienia nie zauważyłem, za to zapamiętywania jak najbardziej.

Z noopeptem albo piracetamem nie wiem, czy można suni łączyć, kupuję niedługo sunifiram to dam znać. Na pewno z PRL-8-53 jest git. Z fenylopiracetamem bym się bał, oba te środki mają mocne działanie a fenylopiracetam jest chyba NDRI na dokładkę, także bym nie ryzykował.
Lubisz koks?
  • 2902 / 625 / 0
Mnie nigdy nie pieklo przy sunifiramie jakos odczuwalnie mocno, ale byl zdecydowanie bardziej gorzki i nieznośny do przetrzymania w mordzie niż Noopept.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 1882 / 203 / 0
A ja właśnie dobrze oceniam trzymanie Sunifiramu pod językiem. Szybko się rozpuszcza, smak do przeżycia. Noopepta za to potrafiłem trzymać 10-15 minut a i tak zostawał

Rozumiem, że pod język to najlepsza droga podania?
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1174 / 228 / 23
Nie spodobał mi się. W porównaniu do innych nootropów to ten mnie tylko wkurwiał. 5mg, 10mg, 15mg czy 20mg. Za to po mocniejszym PRLu nie mam tego efektu czy po słabszym noopepcie.
  • 1064 / 277 / 0
Rozpocząłem testy wczoraj, zamieniłem piracetam na sunifiram, ponieważ, ten pierwszy brałem pół roku.

2 x dziennie 5mg, efekty mega. Wyostrzenie percepcji, słuch i wzrok mega wyostrzone i co najlepsze, świetnie stabilizuje mi nastrój, a nawet powoduje swojego typu optymizm. Oczywiście dochodzi dużo większość ilość energii. Lepsze wyczucie ciała, już mnie tak wszystko nie "boli" - tak jakby niwelował objawy abstynencyjne.

U mnie leci aktualnie wenlafaksyna 300mg dziennie, rezygnuje z sulpirydu i hydroksyzyny, którą musiałem kontrowac piracetam.

Aha i ważna sprawa, wczoraj po paru godzinach od pierwszej dawki chciało mi się spać i bolała mnie głowa w ten swój "nootropowy" sposób. Kluczem do rozwiązania problemu było zastosowanie ALCARU do każdej dawki suni - 500mg. Czyli choliny cdp też tu byłaby dobra opcja, ale na mnie osobiście najlepiej działa ALCAR.

W planach branie tego pół roku, będę relacjonował jakby sie coś zmieniło.

Trzeźwy jestem ponad rok.

Pozdro ćpunki.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 311 / 54 / 0
@GermanskiOprawca

Brałeś od wyekstraktowanch?
Uwaga! Użytkownik syntheticFlesh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9532 / 1879 / 2
09 lipca 2021GermanskiOprawca pisze:
Kluczem do rozwiązania problemu było zastosowanie ALCARU do każdej dawki suni - 500mg. Czyli choliny cdp też tu byłaby dobra opcja, ale na mnie osobiście najlepiej działa ALCAR.
Skąd taka opinia ? Być może to kwestia wywroconego metabolizmu glukozy a nie choliny.
Poza tym jak chcesz faktycznie acetylocholiny a nie choliny to sproboj imbiru.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1064 / 277 / 0
@NiebieskiePtactwo

Nie no, ja właśnie znałazlem start sort od Szwajcara z 2020. U ekstraktowanych brałem parę miesięcy temu fenylo i chujówka.

@Stteetart

Z doświadczenia, dlugo stosowałem cdp i jednak po ALCAR myslenie jest bardziej klarowne i przejrzyste w moim wypadku. Preparaty z imbirem próbowałem i złe się po nich czułem. Albo żeń szeń to był, nie pamiętam xD ale jakoś takie naturalne specyfiki nigdy mi nie podchodziły, raz strułem się tryptofanem czy czymś takim

EDIT: polecam gorąco kofeinę bezwodną do sunifiramu - 200mg jest fest
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.