Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 769 / 18 / 0
Na twoim miejscu już bym nie dorzucał więcej na siłę. Raczej bez sensu.

Ja tramal dorzucam jak np 300 już mnie dobrze poklepie, a po jakimś czasie puszcza to wtedy jeszcze trochę. Tak to nie.
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 181 / 4 / 0
To znaczy na przyklad 6 godzin po przyjeciu 300mg, jesli wrzuce 600mg to powinno klepnac? Bo z kodeina tak sie nie dalo, ale gdzies tutaj bylo napisane ze z Tramalem mozna.

ps
gigantyczna-tolerancja-tramal-mimo-krot ... 41297.html

Widze ze takie przypadki sie zdarzaja, no nic moze za kilka godzin dorzuce tak z 700mg, tylko jaki podklad rolek pod to dodac? Na poczatku wrzucilem 5mg, to 10mg powinno byc ok.
  • 769 / 18 / 0
Bo można, według wielu tramiec to najlepsze opio do dorzucania. Ale musi na ciebie w ogóle działać, żeby dorzuty wchodziły. Tak sobie niepotrzebnie tolerancję podnosisz, powrzucałbym na Twoim miejscu jeszcze parę razy po 300-350 (ale w INNE dni oczywiście) i jeśli dalej nic to daj se spokój.
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Jeśli można to proszę o szybką poradę. Znajomy skombinował Poltram Combo z cholernym paracetamolem. Sam tramal kiedyś już szamałem chyba 200 czy 250 i było tak sobie. Teraz chcemy zapodać po 400, jednorazowa sprawa. Łyknęliśmy przed alprę po 0.5, ale wyszła sytuacja, że trzeba było coś załatwić. I tu moje pytanie, czy po tramadolu dorzucić jeszcze 0.5 Zomirenu czy wzięty 2 godziny temu wystarczy? Chodzi mi zarówno o działanie przeciwpadaczkowe, jak i to czy znacząco może podbić fazę. Spontanicznie to wyszło, zaraz idę robić ekstrakcję, więc proszę o wyrozumiałość.
  • 181 / 4 / 0
Ogolnie to alprazolam jest przeciwlekowy, chociaz wlasciwosci przeciwpadaczkowe jakies tam ma, ale jak nie mieliscie nic innego to dobre i to.
No po wzieciu tramadolu wziety alprazolam zadziala normalnie, ale nie wiem czy 0.5mg alprazolamu ma wystarczajace wlasciwosci przeciwpadaczkowe (jeszcze po 2 godzinach).
  • 611 / 17 / 0
Ertlbn pisze:
Ogolnie to alprazolam jest przeciwlekowy, chociaz wlasciwosci przeciwpadaczkowe jakies tam ma, ale jak nie mieliscie nic innego to dobre i to.
No po wzieciu tramadolu wziety alprazolam zadziala normalnie, ale nie wiem czy 0.5mg alprazolamu ma wystarczajace wlasciwosci przeciwpadaczkowe (jeszcze po 2 godzinach).
Ostatnie dwie strony, które tu przeczytałem, łącznie z Twoim postem to bzdura na bzdurze..
Jako, że pilnuję tego działu, więc siejącą dezinformację ludność, wypisującą głupoty, które inni moderatorzy akceptują, wstawie kilka poprawek, m.in w tym poście..
1. Alprazolam nie wykazuje żadnego działania podwyższającego próg drgawkowy. Należy w głównej mierze do anksjolityków.
2. Róznicy między kroplami/butlą 96ml/Tramalami retard nie ma prawie żadnej - tutaj w grę wchodzi w 90% aktywność izoenzymu p2d6, cytochromu P-450. Enzym ten metabolizuje tramadol, do o-demetylotramadlu, który jest opioidem zaiste pewnie potwierdzonym (głównie agonistą recepora u [mi]) ale też delta i kappa)
Ponadto u osób ze słabszą aktywnością izoenzymu p2d6 najelepszym rozwiązaniem jest forma RETARD - powolne uwalnianie. W przeciwnym wypadku poczujecie tylko rush, na pewno nie działanie opioidowe.
3. O-demetylotramadol nie uzależnia wcale tak silnie, jak to opisujecie., co potwiedzają badania. Wynikiem uzależnienia (głownie silne psychicznego) jest działanie serotoninergiczne tramadolu przed demetylacją - co jest również składową jego działania analgetycznego.
4. Depresja oddechowa może nastąpić jedynie u osób mieszających DUŻE ilości silnych benzodiazepin o dużym ekwiwalencie w proporcji do 10 mg diazepmu, łączać ten fakt również (a w zasadzie przede wszystkim) z ludźmi obdarzonymi dużą/bardzo dużą aktywnością izoenzymu p2d6 (czynnika demetylującego niewinną substancję w opioid)
AD2: To tak samo jak podanie tramadolu drogą adoministracji i.v. również większa część zostanie wydalona, nie z metabolizowana i zadziała jako serotoninergik (no chyba, że należymy do tej skromnej przez matkę naturę grupy obdarzonej niezwykłą aktywnością enzymatyczną (głównie izoenzymu wspominanego przeze mnie).

Z wyrazami szacunku,
Pozdrawiam,
Laurence.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 611 / 17 / 0
BlueV pisze:
Ertlbn pisze:
Ostatnie dwie strony, które tu przeczytałem, łącznie z Twoim postem to bzdura na bzdurze..
Jako, że pilnuję tego działu, więc siejącą dezinformację ludność, wypisującą głupoty, które inni moderatorzy akceptują, wstawie kilka poprawek, m.in w tym poście..
1. Alprazolam nie wykazuje żadnego działania podwyższającego próg drgawkowy. Należy w głównej mierze do anksjolityków.
2. Róznicy między kroplami/butlą 96ml/Tramalami retard nie ma prawie żadnej - tutaj w grę wchodzi w 90% aktywność izoenzymu p2d6, cytochromu P-450. Enzym ten metabolizuje tramadol, do o-demetylotramadlu, który jest opioidem zaiste pewnie potwierdzonym (głównie agonistą recepora u [mi]) ale też delta i kappa)
Ponadto u osób ze słabszą aktywnością izoenzymu p2d6 najelepszym rozwiązaniem jest forma RETARD - powolne uwalnianie. W przeciwnym wypadku poczujecie tylko rush, na pewno nie działanie opioidowe.
3. O-demetylotramadol nie uzależnia wcale tak silnie, jak to opisujecie., co potwiedzają badania. Wynikiem uzależnienia (głownie silne psychicznego) jest działanie serotoninergiczne tramadolu przed demetylacją - co jest również składową jego działania analgetycznego.
4. Depresja oddechowa może nastąpić jedynie u osób mieszających DUŻE ilości silnych benzodiazepin o dużym ekwiwalencie w proporcji do 10 mg diazepmu, łączać ten fakt również (a w zasadzie przede wszystkim) z ludźmi obdarzonymi dużą/bardzo dużą aktywnością izoenzymu p2d6 (czynnika demetylującego niewinną substancję w opioid)
AD2: To tak samo jak podanie tramadolu drogą adoministracji i.v. również większa część zostanie wydalona, nie z metabolizowana i zadziała jako serotoninergik (no chyba, że należymy do tej skromnej przez matkę naturę grupy obdarzonej niezwykłą aktywnością enzymatyczną (głównie izoenzymu wspominanego przeze mnie).
5. Grapefruit wzmocnienie tramadolu? Wręcz odwornie. Zmniejszenie klirensu substancji, oraz brak konwersji do porządanej subsancji, wykazującej działanie opioidowe.
Opipramol (Pramolan) jest lekiem, będący agonistą sigma liczonym w KI (nie pamiętam wspóczynnika- większym niż dekstrometorfan) - opioidy są agonistami sigma, więc i taki lek nasili działanie leku.
Z wyrazami szacunku,
Pozdrawiam,
Laurence.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 181 / 4 / 0
BlueV pisze:
Oczywiscie ze wykazuje dzialanie przeciwdrgawkowe, jak kazde z pochodnych benzodiazepiny. Jednak jest ono bardzo niskie...

"Alprazolam like all benzodiazepines (which modulate gamma-aminobutyric acid(GABA) receptors increasing the affinity for GABA), have anticonvulsant effets. Alprazolam probably has a higher affinity for the alpha-2 and alpha-3 receptor sub-class which yield better anti-anxiety results as opposed to the alpha-1 subunit, making it a poorer choice as an anitconvulsant."

zrodlo: http://www.cancer.gov/publications/dict ... drID=39659

Nawet na wiki mozna sie doczytac "Alprazolam (ATC: N05 BA12) – organiczny związek chemiczny, triazolowa pochodna benzo-1,4-diazepiny. Stosowany jako lek psychotropowy. Wykazuje przede wszystkim działanie przeciwlękowe, choć w mniejszym stopniu także inne działania charakterystyczne dla tej grupy leków: uspokajające, przeciwdrgawkowe i rozluźniające mięśnie szkieletowe."

Takze wybacz, ale to twoja wypowiedz dotyczaca alprazolamu to bzdura.
Co do reszty dziekuje za sprostowanie pewnych informacji :)
  • 322 / 36 / 1
Przestaniesz sie kłócić jak obudzisz sie w szpitalu po ataku z zaskakujacym wnioskiem. Ech. alpra jest na tyle słaba że jeśli będziesz miał dostać ataku padaczkowego po tramadolu to Ci na pewno nie pomoże. Przeżyłem i przekonałem sie o tym nie tylko ja. Dodatkowo alpra nigdy nie była wykorzystywana w leczeniu medycznym w celach przeciwdrgawkowych. Gdzieś nawet czytałem ciekawy artykuł porownujacy dzialanie przeciwdrg. Jak znajde to podesle:)
What's left of me?
  • 769 / 18 / 0
BlueV pisze:
nie wykazuje żadnego działania podwyższającego próg drgawkowy
Skoro inni piszą bzdury, to sam ich nie pisz. Nikt nie pisał, że alpra jest lepsza od klona czy zajebista pod tramadol. Ale nie jest tak, że nie wykazuje ŻADNEGO działania p-drgawkowego.
Ertlbn pisze:
Takze wybacz, ale to twoja wypowiedz dotyczaca alprazolamu
I jak te czeskie krople, powiedz. No jak nic nie poczułeś to słabo. Jesteś pewien, że to oryginał w ogóle? Wszystko się zgadza z pudełkiem, jest na nim nazwa leku brailem np. (ktoś tutaj pisał, że kupił przez neta tramal krople i breila nie było)?
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2016 przez t0p3k, łącznie zmieniany 5 razy.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.