Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 496 / 149 / 0
W Polsce też można dorwać po 5 dych (a nawet taniej) za gieta zioło dobrej jakości, jak ktoś nie biega z tematem dla zysku tylko czasem znajomemu odsprzeda coś ze swoich zapasów to można liczyć na dobrą jakość i uczciwość. No tylko w sumie to rozwiązanie nie tak dalekie od wymienionej przez Ciebie opcji palenia swojego. A co do telegrama no to się nie wypowiem jak tam rynek wygląda, bo jedyne do czego używałem swego czasu to kontakt z niektórymi znajomymi.
  • 201 / 31 / 0
[/quote]
To nie wyglada na sztuke, raczej 0,5g. Powiedz mu ze kupisz bez tego opakowania i z wagi 1g za 60zl, powiedz ze przyjdziesz ze swoja waga, ciekawe co odpowie.
W Polsce sie tylko medyczna oplaca kupowac, na telegramie sami oszusci. W UK moge sie umowic z byle kim i dostaje 5g ladne topy prosto z wagi i jeszcze gratisa dorzuci.
Jak chcesz w Polsce palic ziolo to albo swoje albo medyczna, no chyba ze chcesz placic 60 zl za polowke. ja bym tego od niego nie bral
[/quote]

to nie prawda akurat, mozna kupic dobry temat w dobrej cenie na telegramie tylko trzeba duzo w tym siedziec, vendorzy sie zmieniaja caly czas ktos przychodzi i odchodzi. Scamow jest w chuj ale jak sie chce to da rade ogarnac. Sam kupilem takimi sposobami +- 0.5kg w przeciagu pol roku i nigdy wala nie dostalem
dawka czyni truciznę
  • 12692 / 2456 / 0
Trzeba zważyć, bo na zdjęciu nie widać poziomu "zbicia". Po samej objętości można jedynie wróżyć.
  • 2032 / 335 / 0
Kiedyś, jak marihuana medyczna nie istniała w PL, w pogoni za pysznymi buszkami często lądowało się w jakiś bardzo dziwnych miejscach albo z bardzo dziwnymi ludżmi. Warszawski Ursynów, Mokotów to masa dobrych wspomnień sprzed wielu lat :liść:
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 496 / 149 / 0
21 maja 2025jezus_chytrus pisze:
Trzeba zważyć, bo na zdjęciu nie widać poziomu "zbicia". Po samej objętości można jedynie wróżyć.
Ostatnio jak ze znajomym wymienialiśmy się swoim ziołem i haszem to padły tam od jego znajomego słowa, że po 10 latach palenia *podniósł topa* nie powiem ile to waży. Przykładowo zioło które w kwietniu zamawiałem było tak mało zbite, że jego 1g wyglądał jak w niektórych mocno zbitych przypadkach 2g. Swoją drogą to jak też porównałem zapach tego zioła z tym które on miał to niesamowite jak mocno zapachem się różniły. Moje było takie cytrusowe, a jego pachniało słodko. Moc natomiast całkiem zbliżona, ciężko mi wskazać które mocniejsze było. Fajnie natomiast się tak powymieniać z koneserami zioła zapasami, bo nie tylko wspomniany stopień zbicia topa i zapachu profil działania też czasem bardziej a czasem mniej się różni. Poza tym na wagę też wilgotność może wpływać, bo mocniej wysuszone będzie lżejsze, tak więc podsumowując i pomijając sporo dygresji z mojej strony, nie tylko z powodu stopnia zbicia jest to wróżenie.
  • 2032 / 335 / 0
Od dłuższego czasu wapiłem 1 odmianę : Bakerstreet (polecam) obecnie zwapowałem 0.12 gorilla glue i uu pozamiatało. Przy temp 195 już full bomba, jak na ponad 200st bakea, Ale to te z kwestia zmiany, baker to kocur
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 98 / 2 / 0
Ile i w jakiej cenie kupujecie trawe? Podajcie prawdziwe ceny jak to wygląda
  • 2032 / 335 / 0
10 czerwca 2025trzykrotnie pisze:
Ile i w jakiej cenie kupujecie trawe? Podajcie prawdziwe ceny jak to wygląda
Prawdziwe ceny i jak to wygląda: w jak najtańszej cenie.
Dzwonisz do apteki:
-kierownika do telefonu, jestem stałym klientem
-dzień dobry panie Ryszardzie, co tam potrzeba coś mam odłożyć?
-nie. jakie macie zniżki
-oj hahah zniżki jasne, gorilla glue 22% mamy 5g po 210 zł
-aha. w aptece [nazwa] mają to samo po 188zł zjedzie cos pani?
-nie mogę
-jest pani kierownikiem. może pani. do widzenia

Jadę do innej apteki. Wolny rynek, eliminujesz drogie szmaciska drogą telefoniczną

gg22 188złx2 (10g), aurora 22% (20g) 360 za 10 (x2), aurora 20% (10g) 390zł (10g)
I tak szału nie ma. Ludzie wyrwali gg22 po 100zł/5g
  • 98 / 2 / 0
Może ktoś normalny sie wypowie? 🤗
  • 201 / 31 / 0
@trzykrotnie
normalnie to 50/1
jak jest dobry temat i rowna waga to warto dolozyc 10 czyli 60/1
ja 10 kupuje zawsze za 350, mozna drozej ale ja zawsze biore tanio a tak zeby sie dalo palic
25 za 800 +- ale za 700 juz dostaniesz cos
50 za 1000 - 1200
100 za 1800 - 2000

ceny moga sie troche roznic wiadomo ale celuj raczej w to co ci napisalem, sa to uczciwe ceny
dawka czyni truciznę
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.