Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 488 / 144 / 0
W Polsce też można dorwać po 5 dych (a nawet taniej) za gieta zioło dobrej jakości, jak ktoś nie biega z tematem dla zysku tylko czasem znajomemu odsprzeda coś ze swoich zapasów to można liczyć na dobrą jakość i uczciwość. No tylko w sumie to rozwiązanie nie tak dalekie od wymienionej przez Ciebie opcji palenia swojego. A co do telegrama no to się nie wypowiem jak tam rynek wygląda, bo jedyne do czego używałem swego czasu to kontakt z niektórymi znajomymi.
  • 193 / 28 / 0
[/quote]
To nie wyglada na sztuke, raczej 0,5g. Powiedz mu ze kupisz bez tego opakowania i z wagi 1g za 60zl, powiedz ze przyjdziesz ze swoja waga, ciekawe co odpowie.
W Polsce sie tylko medyczna oplaca kupowac, na telegramie sami oszusci. W UK moge sie umowic z byle kim i dostaje 5g ladne topy prosto z wagi i jeszcze gratisa dorzuci.
Jak chcesz w Polsce palic ziolo to albo swoje albo medyczna, no chyba ze chcesz placic 60 zl za polowke. ja bym tego od niego nie bral
[/quote]

to nie prawda akurat, mozna kupic dobry temat w dobrej cenie na telegramie tylko trzeba duzo w tym siedziec, vendorzy sie zmieniaja caly czas ktos przychodzi i odchodzi. Scamow jest w chuj ale jak sie chce to da rade ogarnac. Sam kupilem takimi sposobami +- 0.5kg w przeciagu pol roku i nigdy wala nie dostalem
dawka czyni truciznę
  • 12460 / 2421 / 0
Trzeba zważyć, bo na zdjęciu nie widać poziomu "zbicia". Po samej objętości można jedynie wróżyć.
  • 1902 / 307 / 0
Kiedyś, jak marihuana medyczna nie istniała w PL, w pogoni za pysznymi buszkami często lądowało się w jakiś bardzo dziwnych miejscach albo z bardzo dziwnymi ludżmi. Warszawski Ursynów, Mokotów to masa dobrych wspomnień sprzed wielu lat :liść:
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 488 / 144 / 0
21 maja 2025jezus_chytrus pisze:
Trzeba zważyć, bo na zdjęciu nie widać poziomu "zbicia". Po samej objętości można jedynie wróżyć.
Ostatnio jak ze znajomym wymienialiśmy się swoim ziołem i haszem to padły tam od jego znajomego słowa, że po 10 latach palenia *podniósł topa* nie powiem ile to waży. Przykładowo zioło które w kwietniu zamawiałem było tak mało zbite, że jego 1g wyglądał jak w niektórych mocno zbitych przypadkach 2g. Swoją drogą to jak też porównałem zapach tego zioła z tym które on miał to niesamowite jak mocno zapachem się różniły. Moje było takie cytrusowe, a jego pachniało słodko. Moc natomiast całkiem zbliżona, ciężko mi wskazać które mocniejsze było. Fajnie natomiast się tak powymieniać z koneserami zioła zapasami, bo nie tylko wspomniany stopień zbicia topa i zapachu profil działania też czasem bardziej a czasem mniej się różni. Poza tym na wagę też wilgotność może wpływać, bo mocniej wysuszone będzie lżejsze, tak więc podsumowując i pomijając sporo dygresji z mojej strony, nie tylko z powodu stopnia zbicia jest to wróżenie.
  • 1902 / 307 / 0
Od dłuższego czasu wapiłem 1 odmianę : Bakerstreet (polecam) obecnie zwapowałem 0.12 gorilla glue i uu pozamiatało. Przy temp 195 już full bomba, jak na ponad 200st bakea, Ale to te z kwestia zmiany, baker to kocur
  • 95 / 2 / 0
Ile i w jakiej cenie kupujecie trawe? Podajcie prawdziwe ceny jak to wygląda
  • 1902 / 307 / 0
10 czerwca 2025trzykrotnie pisze:
Ile i w jakiej cenie kupujecie trawe? Podajcie prawdziwe ceny jak to wygląda
Prawdziwe ceny i jak to wygląda: w jak najtańszej cenie.
Dzwonisz do apteki:
-kierownika do telefonu, jestem stałym klientem
-dzień dobry panie Ryszardzie, co tam potrzeba coś mam odłożyć?
-nie. jakie macie zniżki
-oj hahah zniżki jasne, gorilla glue 22% mamy 5g po 210 zł
-aha. w aptece [nazwa] mają to samo po 188zł zjedzie cos pani?
-nie mogę
-jest pani kierownikiem. może pani. do widzenia

Jadę do innej apteki. Wolny rynek, eliminujesz drogie szmaciska drogą telefoniczną

gg22 188złx2 (10g), aurora 22% (20g) 360 za 10 (x2), aurora 20% (10g) 390zł (10g)
I tak szału nie ma. Ludzie wyrwali gg22 po 100zł/5g
  • 95 / 2 / 0
Może ktoś normalny sie wypowie? 🤗
  • 193 / 28 / 0
@trzykrotnie
normalnie to 50/1
jak jest dobry temat i rowna waga to warto dolozyc 10 czyli 60/1
ja 10 kupuje zawsze za 350, mozna drozej ale ja zawsze biore tanio a tak zeby sie dalo palic
25 za 800 +- ale za 700 juz dostaniesz cos
50 za 1000 - 1200
100 za 1800 - 2000

ceny moga sie troche roznic wiadomo ale celuj raczej w to co ci napisalem, sa to uczciwe ceny
dawka czyni truciznę
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...