Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 904 / 182 / 0
Jacy ludzie takie reakcje. Znajoma po samobóju męża ponad rok była na alprze, miała dobrą psychiatrę ale mozg nie tolerował podmianek. Ot alpra i koniec. I cięła z niej i potelepało - nie grand ale zaawansowany parkinson. Było ciężko.

Plan jest dobry - zjeżdzaj jak najniżej alpra i ja bym od razu wysycił się rolkami - nawet troche wiecej niz ashtonowski przelicznik i sie ustabilizować (trzeba troszke az metabolity wysyca krwiobieg, jakiś tydzień przechodzenia).
  • 11 / / 0
po próbie zejścia z 5 clorazepatu teraz musze brac aż 20mg inaczej lęki i bezsenność.Teoretycznie jak by wyglądało odstawienie tych 20mg,już raz się zredukowałem na 5mg ale tak mnie przewiozło teraz przy tym zerowaniu że masakra,psychiatra u którego byłem zapisał mi depralin i dopiero zebym po tygodniu obniżał benzo,ale jak skoro spać się wcale nie da?depralinu nie biorę bo się zrobi z tego drugi problem uzależnienia.Co to sie dzieje z tymi lekarzami że nawet clorazepatu nie chcą zapisywać.Dodam że nie pije i nie biore narkotyków,za to nerwica jak 150
  • 429 / 35 / 0
@BladziuchnyStrach Dzięki za zainteresowanie :) No ostatnio tak średnio, sporo kryzysów w życiu, które na 100% w odstawianiu nie pomagają. Wszystko stanęło na 10-25mg rolek, 3mg alpry i 3-4 zopiclonach po 7,5mg dziennie. To poza weekendem bo w weekend leci niestety sporo alko, na noc po alko albo na kaca tez benzo i tak mija ostatni okres. Lekarz stwierdził, że na miesiąc zaprzestajemy obcinki bo za dużo się dzieje ostatnio u mnie żeby teraz to zaburzyć, zwłaszcza, że czuję się w miarę stabilnie. Wiem, że głupio to zabrzmi, ale na co dzień czuję się praktycznie całkiem normlanie, szczerze mówiąc to mam uczucie, że mógłbym tak normalnie żyć, ale martwi mnie to, że muszę się wcześniej położyć, wieczory są podporządkowane reżimowi tabletkowemu o określonych godzinach żeby normalnie się czuć następnego dnia.. Latka lecą, a człowiek ciągle w pełnym natarciu :D
Nejchętniej to by bym rzucił te wszystkie miksy i litry alko na jeden raz, najlepiej w całym opakowaniu, w którym się znajdują, czyli we mnie gdzieś z jakiegoś wysokiego miejsca :D
Pozdrawiam jeszcze raz i serio dziękuję, za pamięć. Bardzo mi miło z tego powodu.
  • 904 / 182 / 0
Nie ma sprawy. Dobra strategia z daniem sobie czasu na stabilizację bo można się zniechęcić. Wiem, że to zabrzmi banalnie na tym forum ale pracuj nad tym alkoholem bo będzie ciężko.

@PolitoxyJunkie dobrze wiedzieć , że jest ok i dajesz radę a nie poddałeś się i sa wyższe dawki. Niestety za ten gabaergiczny luzik przyjdzie nam zapłacić ale może nie skończy sie terrorem.
  • 181 / 51 / 0
Ciezko odstawic bromka? Zostaly mi 3 paki 6mg, a wieczorem potrafie wjebac 10 tabsow+, a przez caly nastepny dzien nie czuc zadnych objawow uzaleznienia.

Dawki niby spore, ale po jakim czasie zaczynaja sie u was pierwsze efekty skreta od bromka?
  • 429 / 35 / 0
@BladziuchnyStrach No z tym alko wiem od dawna, tak na serio to to jest moje główne źródło problemów. Ale ostatnio nawet jakoś przestałem z próbami walki z tym. Jak zacznę w piątek wieczorem to często kończę w niedzielę na wieczór dopiero.
  • 62 / 3 / 0
Odstawiam afobam przerzucili mnie na rolki od dzisiaj już jestem na 5mg na noc ale schodziłem bardzo szybko tak jak kazała psycho z esci przezucila mnie na paroksetyne w dawce 20mg dodała depakine w dawce 2x300 i wrazie wu do wyboru diphergan hydroksyzyne i tisercin. Po depakine okropne bóle brzucha jak na razie prądy w głowie nie wystąpiłem a tych się boję najbardziej. Co myślicie o takim zestawie i czym radzicie się wspierać z tych trzech dodanych wrazie W?
  • 211 / 4 / 0
Jeśli już gdzieś był to norzeoraszsm, ale niebjestennw stanie szukać. Tydzień teumi odstawiłem klony, wcześniej mięsień cjechslem ja lorku. klony jadłem podpad rydzien. Z dawki 12 mg 3mg rano 3 wieczorem. Jak zniwelowawac objawy odstawienie. Szczególnie to otępienie. Chcą mnie wsadzić do psychiatryka. Oxy coś pomoże. Aktualnie jem rano 5,75 i do tego 2xdepkine300. Czy oxy 40 coś tutaj pomoże. Czy może lepiej rozłożyć jakoś te dawki? Bo 5,75 biorąc 12mg mg to IMO mała mała dawka. Teraz u psychiatry za 3 miesiące. W tym stanie mogę nie doczekać. Proszę o pomoc starych wyjadaczy. Btw. Może dawki po 2mg rozłożyć na trzy razy dziennie minus połówka co tydzień np.
Uwaga! Użytkownik 7cGUx7b6R8dn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 615 / 0
@Jerzus Chytrus chodzi Ci o to, że brałeś wcześniej lorka a teraz schodzisz klonami z dawki 12mg i uciąłeś od razu do 5,75mg? Nie wiem czy zrozumiałem, ale jeśli tak to zdecydowanie za dużo ściąłeś na początku. Zwiększ trochę dawkę tak żeby się czuć w miarę OK i tnij ile będziesz w stanie, nie ma tu dużej filozofii. Samo rozłożenie dawkowania na 3 nie rozwiąże problemu, choć możesz tak zrobić bo trochę łatwiej się później redukuje.

Co do opio to nie wiem, bo nigdy ich nie brałem w celu zaleczenia benzo skręta. Pewnie coś by tam pomogło, ale opioidy obniżają próg drgawkowy i branie ich przy odstawianiu klonów to niezbyt rozsądny pomysł. Ryzyko wjebania się w drugi nałóg też istnieje, a odstawianie opio to także nic przyjemnego.

@Konrad2990 próbowałbym z prometazyną i hydroksyzyną najpierw, a lewomepromazynę zostawił jako lek ostatniego rzutu. Jeśli chodzi o ogólny zestaw to ja bym wybrał całkiem inne leki, ale nie będę się wpierdalał w kompetencje lekarza i mieszał Ci w głowie.

@Kommitum nie wiem czy ciężko bo nigdy nie odstawiałem tak typowo bromazepamu, ale jeśli pytasz o skręta to patrząc na okres półtrwania będzie to coś w podobie do lorazepamu. Czyli pierwsze objawy typu bezsenność czy ogólne grypopodobne "rozdygotanie" pojawiały się u mnie następnego dnia od ostatniej dawki, a typowy mocny skręt przychodził dnia kolejnego. Ale Ty opierdzielasz srogie ilości, więc równie dobrze może trzepnąć dopiero po 3 albo nawet 4 dniach.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 211 / 4 / 0
12 października 2020Vratislav pisze:
@Jerzus Chytrus chodzi Ci o to, że brałeś wcześniej lorka a teraz schodzisz klonami z dawki 12mg i uciąłeś od razu do 5,75mg? Nie wiem czy zrozumiałem, ale jeśli tak to zdecydowanie za dużo ściąłeś na początku. Zwiększ trochę dawkę tak żeby się czuć w miarę OK i tnij ile będziesz w stanie, nie ma tu dużej filozofii. Samo rozłożenie dawkowania na 3 nie rozwiąże problemu, choć możesz tak zrobić bo trochę łatwiej się później redukuje.

Co do opio to nie wiem, bo nigdy ich nie brałem w celu zaleczenia benzo skręta. Pewnie coś by tam pomogło, ale opioidy obniżają próg drgawkowy i branie ich przy odstawianiu klonów to niezbyt rozsądny pomysł. Ryzyko wjebania się w drugi nałóg też istnieje, a odstawianie opio to także nic przyjemnego.
Dobrze zrozumiałeś. A powiedz mi tego klona rozłożyć jakoś na dzień? Czy rano pełna dawka ta przypuśćmy 6mg, czy lepiej te dawkowanie rozłożyć na 3 razy dziennie?
Uwaga! Użytkownik 7cGUx7b6R8dn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.