Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 72 / 2 / 0
Czym się różni jego profil działania od ketrelu i promaziny?
Po dwóch ostatnich następnego dnia nie mam ciężkiej głowy cały dzień a po choloro mam.
  • 2 / / 0
Siema. Orientujecie się,, czy przy braniu tego leku amfetamina będzie działać?
  • 3245 / 617 / 0
Z tego co wiem to ten lek ma jakieś reakcje z adrenaliną, lub powiązanymi receptorami, ale o szczegóły medyczne to już ktoś inny może wie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
O reakcjach z adrenaliną nie udało mi się nic znaleźć, ale też chodzi mi o to, czy blokada receptorów dopaminergicznych przez ten lek może wpłynąć na to, że feta nie będzie działać.
  • 3245 / 617 / 0
Chlorprotiksen jest lekiem neuroleptycznym z grupy pochodnych tioksantenu. Jego działanie przeciwpsychotyczne polega na blokowaniu receptorów związanych z przekazywaniem informacji za pomocą dopaminy, znajdujących się za synapsą (synapsa to miejsce połączenia komórek nerwowych) w mózgu, a także na blokowaniu receptorów alfa zależnych od adrenaliny i hamowaniu uwalniania większości hormonów z podwzgórza i przysadki mózgowej. Powoduje zwiększenie stężenia prolaktyny we krwi. W przeciwieństwie do innych pochodnych leków z tej grupy, wykazuje wyraźne działanie uspokajające, ponieważ hamuje bodźce płynące do układu siatkowatego pnia mózgu a także działa przeciwwymiotnie poprzez hamowanie chemoreceptorów w rdzeniu kręgowym.

https://www.mp.pl/pacjent/leki/lek/2921 ... -powlekane
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / 12 / 3
Chlorprotiksen przypisała mi alchemiczka w ramach combo medykamtów które łykam (5 tabletek różnych rano! potem południe i wieczór sama pregabę i chlorprotiksen właśnie). Po piętnasce czułam się nieco "lżej" i jako neuroleptyk jest w miarę. Po zajebaniu 2x15 czuję mocniej tą sedację. Czytałam że klasowo chlorprotiksen w jakimś sensie należy do opio (chociażby po efektach)
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2023 przez oooizneb, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie dotykaj narkotyków, bo Cię kurwa zmiotą z planszy.

Masz jakąś sprawę? Pisz na oooizneb@hyperreal.email @tutanota.de bądź chat

Jabber: oooizneb@jabber.5july.net
catbox/t3dy8d.asc

:liść: :wino: :papieros: :kreska: :strzykawka: / sober?: 01.05.2025
  • 3555 / 579 / 1
Yy no nie :D

Mi się kiedyś zdążalo łykać 50 chlora i czułem się lepiej niż po 15. Tak jakby większe dawki inaczej działały niż małe. Mniej sedowaly
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 79 / 12 / 3
@Retrowirus u mnie to działa tak że większe dawki mnie bardziej zamulają i powodują większą sedację, jak usnęłam i się obudziłam po zażyciu większej dawki (to było chyba 60 albo 75mg) to byłam taka zmulona, ale nie uczuliło mnie jak po opio, chociaż sądze iż to było przez nie zażycie antyhistaminy.
Nie dotykaj narkotyków, bo Cię kurwa zmiotą z planszy.

Masz jakąś sprawę? Pisz na oooizneb@hyperreal.email @tutanota.de bądź chat

Jabber: oooizneb@jabber.5july.net
catbox/t3dy8d.asc

:liść: :wino: :papieros: :kreska: :strzykawka: / sober?: 01.05.2025
  • 3555 / 579 / 1
Jeśli chlorprotiksen cię uczula to w ogóle nie powinnaś go zażywać. Tak czy siak wszystkie kroki konsultuj z lekarzem.
Mój post właśnie dotyczył ciekawego zjawiska paradoksu gdzie większa dawka działa odwrotnie, w myśl zasady że jeśli mamy lek który seduje to jeśli jedna tabletka seduje lekko to 5 tabletek powinno sedować bardzo mocno. Ja powiem ci w tabletkach 15 mg
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 51 / 7 / 0
Akurat za tym lekiem przepadam, pomimo ogromnej niechęci wobec neuroleptyków.
15 mg na wieczór, niezbyt odczuwałam, ale spałam dość dobrze.
Teraz schodząc z klonów mam rozpisane 15 mg 3-2-3, ale jeszcze się nie odważyłam 🙈 jak aktualnie po 1 tab jestem jak naćpana, to nie wiem jak miałabym cokolwiek zrobić po 3.
Ktoś brak takie połączenie dzienne?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.