Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Moje odstawienie po 2 miesiącach może 3 regularnego stosowania rzecz jasna dużo wyższych dawek skończyło się ostatnio szpitalem. Dostałam napadu padaczki dodam, że to nie pierwszy raz ale tym razem do tego stopnia że w szpitalu musiano wprowadzić mnie w stan śpiączki farmakologicznej. Były obawy czy jak się obudzę będę funkcjonować "normalnie".
Trafiłam na oddział psychosomatyczny. Na początku miałam kłopoty z mówieniem. Zapomniałam wielu słów.
W sumie mój pobyt w szpitalach gdyż z przewożono mnie z jednego do drugiego , zaliczyłam Oiom trwał 2 tygodnie.
Atak zaczął się ok 2 tygodniu po odstawieniu gdy byłam zupełnie trzeżwa.
17 czerwca 2020wnc1964 pisze: Ja niestety po 20 letnim ciągu i 2latach przerwy ,wróciłem do klonów i alpry , w zamian za to jem mniej opio które działają synergicznie z benzo.
Może i działają ale im więcej benzo weźmiesz tym bardziej zbijasz euforie i zamieniasz wspaniałą bombę w mocną sedację i podsypianie. Ja np biorę po to ( Opiat + THC + piwka ) żeby sobie robić długie sesje przy kompie z serialami. i było nie było trzeba ogarniać. Więć benzo to idzie na sen koniec jak idę spać. Ale czasem zdarzy mi się wziąć benzo przed taką posiadówą i wtedy sedacja/euforia jest jak mówiłem zaś mi jest o wiele trudniej kumać serial bo jestem po prostu ogłupiony . Wręcz przez to gówno zdarzyło mi się całych odcinków nie pamiętać. Więc Ostatecznie Benzo + Opio - pasują jak najbardziej , dają konkretny efekt. Pytanie czy tego wlasnie efektu oczekujemy ???
Moja mądra głowa wymyśliła sobie, że jak rzucam alko, to zarzucę benzo, żeby pozbyć się napadów lękowych (jestem nerwicowcem) rano po alko. Teraz od tygodnia nie biore benzo i wykręca mnie na lewą stronę. Budzę się z lękami, bólami w klatce piersiowej, zawrotami głowy, kołataniem serca... Dramat. Myślałem, że przy tak małych dawkach nie da się wpaść w fizyczną zależność. Chyba się myliłem.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.