Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 228 / 43 / 0
Witam.
Moja dziewczyna zrobiła źle iniekcje z MST 100mg. Nie trafila w żyłę.
Na przegubie ma guzik, taki wypukly, napeczniony i dosc twardy.
Nie rozmasowala sobie tego od razu po podaniu, ale wszystko igly kompresy z alkoholem itd sterylnie bylo robione.
Czy to nic groźnego? Trochę się martwię :(..
Dodaję pic.
20190811_231816.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 468 / 98 / 0
^
Podała sc, wchłonie się. W najgorszym przypadku ropień.
If I could be free from the sinner in me
  • 73 / 9 / 0
Najważniejsze - jak dawno to zdjęcie od wkłucia było wykonane?
We will all collapse into one.
  • 53 / 10 / 0
Jeśli stało się to niedawno, mam na myśli w dniu robienia zdjęcia i ręka tak wyglada to powodu do obaw nie ma (od siebie polecam rozmasowywać to miejsce) Gorzej jak taki stan utrzymuje się pare dni. Wtedy zajęła bym się tym i poszła do lekarza, ale ze zdjęcia wnioskuje że to stan zaraz po iniekcji przynajmniej u mnie tak to wyglądało.
  • 4603 / 2217 / 1
O ile w płynie nie było bakterii jakichś silnych a dziewczyna nie jest wybitnie osłabiona to nic się nie stanie. Wchłonie się, zagoi, będzie znowu miała gdzie kłuć.
  • 51 / 7 / 0
Skojarzyło mi z ręką głównego bohatera z requiem for dream, tylko, że on miał swoją w troche gorszym stanie %-D Powinno zejść w przeciągu 24 godz. Jak sie zmniejsza z czasem to nie ma co się martwić. Pozdro
  • 1179 / 124 / 0
Już się pewnie dawno wchłonęło, nie ma nad czym deliberować. Mnie nie raz się zdarzyło nie trafić w żyłę i podałem pod skórę nieco wosku, bakterii zbyt wiele pewnie nie było. Głupi ma szczęście i szybko się wchłaniało %-D

Korzystając z okazji, pragnę zapytać tych, co się znają, co się dzieje z wypełniaczem (sterynian magnezu) podawanym dożylnie wraz z roztworem z MST? Moje roztwory czasami nie są zupełnie przejrzyste. Czym to może grozić?
Kiedyś modna była opinia, że większość wydalana jest przez oskrzela i moim zdaniem coś w tym może być, gdyż zaraz po strzale zdarzało mi się chrząkać, odkaszliwać, mimo że majka przecież działa przeciwkaszlowo...
Ile prawdy z tymi oskrzelami?
A co z laktozą, którą też zdarzało się pukać? Z tego co pamiętam ze szkoły, to ten cukier powinien być rozłożony wcześniej na proste cukry nim trafi do krwi.
  • 1100 / 273 / 0
no ja przez dwa lata stukania przerabianych tabletek nabawiłem się sporej niewydolności oddechowej, nie byłem w stanie jednocześnie iśc i rozmawiać przez telefon, wejscie na trzecie pietro to gruba zadyszka była, kaszel, itp. obwiniam o to właśnie wosk z tabletek, wszystko unormowało sie po odstawce. czytałem też o powikłaniach tego typu przy przerabianym oksykodonie, ale nie znajde tego w tej chwili, jakieś zagraniczne badania to były
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 317 / 78 / 0
Ktoś tu wyżej pisał też, że takie źle filtrowane tabletki nieźle dają po wątrobie i innych organach wewnętrznych.
  • 1509 / 223 / 0
Wydaje mi się, że nawet nie o filtrowanie (tudzież ZŁE filtrowanie) chodzi, tylko ogólnie o walenie przerobionych tabsów. Nic nie zastąpi czystej morfiny ampułkowej, niesklejonej w tabletkę obleczoną woskiem i niebieskim/szarym barwnikiem (jeśli mówimy o MST). Borzeee, ależ ja tęsknię za tymi tabsami tak swoją drogą. Chyba ostatnio miałam je w okolicach marca, obecnie nie znam nikogo, kto by miał dostęp. Ale to pewnie też kwestia tego, że zwykle motałam sobie to sama, a nie zawierałam setki znajomości, by odkupować w iście faszystowskich cenach. Pytanie ogólne: czy ludzie stąd biorący morfinę kiedyś, biorą ją nadal, bo mają dostęp, czy przerzuciliście się (jak ja...) na browna lub inne opio? I tylko o odpowiedź "Tak, dalej mam morfinę" lub "Nie, nie mam już nic wspólnego z morfiną" mi chodzi, nie o wskazywanie mi, gdzie kupię, w jakim mieście można to dostać i w jakiej formie.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.