Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 218 / 51 / 0
Przy filtrowaniu to raczej chodziło mi o lata zaniedbań, nie jednorazową wpadkę.

Raczej będziesz żył, szczerze to pewnie na Twoim miejscu bym to przeczekiwał, ale jeżeli boli/przeszkadza mocno i nie słabnie - to może faktycznie wizyta u lekarza nie jest złym pomysłem.
Ja kiedyś jak przegrzałem i przysnąłem na ręce, to przez najbliższe ~3 dni czułem jakby miała mi odpaść - przeszło samo.
I am Alpha and Omega, the beginning and the end. I will give unto him that is athirst of the fountain of the water of life, freely.
  • 57 / 16 / 0
ja mam tak ze od kiedy wale w zyle to czasami sie budze w nocy i nie czuje reki orz nie moge nia ruszac. jednak to wszystko szkodzi na krazenie. chociaz od kiedy uzywam insulinowek bo strzalm acetylowane to nie mialem tego ani razu.
  • 73 / 9 / 0
Mi takie obudzenie się "podrętwiałym" i z ciężkim oddechem w całej karierze zdarzyło się jakoś ze dwa razy max. Zawsze starałem się trzymać wyżej wspomniane przerwy między strzałem a snem no i z czasem jak jeszcze lepiej poznałem się i wyraźnie "poczułem" ze swoimi kablami i np. wiem dokładnie jakiego miejsca na jak długo powinienem już nie tykać to już jest w ogóle super.

Mam pytanko, była ta dyskusja kilka stron temu i zakończyła się uspokojeniem zaniepokojonych ale z tego co usłyszałem muszę jeszcze raz.
Czy to prawda że z obiegu niebawem całkiem znikną mst200? I w ogóle co się dzieje, że wszystkich pozostałych jest tak mało ostatnio? WSZĘDZIE
Spoiler:
Ktoś się bardziej zna w stronę dostępności, najświeższej sytuacji ukochanej majki?
We will all collapse into one.
  • 125 / 23 / 0
Nie było, potem wróciły, pięć liter teraz szczęśliwe ich obecnością. Jak będzie nie wiem.
Z przyjemniejszych, rzecz, która miło zaskoczyła:
Stare dobre Avio, przyjęte 30-40 min przed nawet nie zabrało histaminy w zeszły czwartek, nie mówiąc o podbiciu standardowej dozy, za to dzisiaj jedna tabletka przyjęta 15-20 min przed udanym stuknięciem niecałych 4 centów r-ru z połówki dwusetki wyraźnie pokrzepiła. Nie było igiełek, za to weszło pięknie, miękkie nogi i prawie spadłem z tronu arcyćpuna. Jak za miłych początków. Nie było żadnej przerwy, ostatnio szło tyle samo wczoraj rano. Może to jakiś jedyny plus/krzyż tej gorączki za oknem.
"mojej wolności dowodem błąd"
  • 1179 / 124 / 0
23 maja 2019radekpies pisze:
ja mam tak ze od kiedy wale w zyle to czasami sie budze w nocy i nie czuje reki orz nie moge nia ruszac. jednak to wszystko szkodzi na krazenie. chociaz od kiedy uzywam insulinowek bo strzalm acetylowane to nie mialem tego ani razu.
Mnie takie coś przydarzało nie jeden raz, ale pierwszy raz aż tak długo trzyma. Chyba z tydzień miałem łapę nie do końca władną i tak do końca nie przeszło do tej pory. Przeważnie mijało po dniu, dwóch.
Prawdopodobnie to się nazywa "syndrom sobotniej nocy". Poczytaj o tym, bo stawiam orzeszki przeciwko dolarom, że to właśnie ów syndrom Cię dotyka. Nie trzeba ćpać opio, wystarczy z alko się porządnie zabawić i zasnąć w dziwnej pozycji.
Nie jest to syndrom sobotniej nocy, ale spotykały mnie też takie niespodzianki, że z kibla wracałem na czworaka - zachciało się sikać w nocy, ale że się nie dało, to się przysnęło, obudziło i zero władzy w nogach przez kilkadziesiąt sekund.
Zabawne uczucie.
  • 432 / 31 / 0
Jak się jeszcze zaśnie z łokciami na udach to już w ogóle może nas obudzić odgłos plaśnięcia buźki o łazienkową glazurę.
A teraz z innej beczki. W morfinowym FAQ i paru innych miejscach pada stwierdzenie, że im dokładniej przerobimy tabsa i im mniej syfu zostanie w r-r tym wjazd jest subtelniejszy. Mniej igiełek i innych histaminowo-wjazdowych atrakcji. W takim razie jakie pozostałości z tabletki wywołują te efekty? Przy kompocie np to jest logiczne, bo może np. zostać w nim więcej kodeiny. A wiadomo, że koda iv to histaminowy rozpierdol. A w przypadku tabletkowanej majki to reakcja na wypełniacze? Wosk?
  • 468 / 98 / 0
Raczej wątpię, bo jak brałam czyściutką morfinę z ampułek to reakcja histaminowa występowała także.
If I could be free from the sinner in me
  • 879 / 191 / 5
05 czerwca 2019RytmiczneZwierciadlo pisze:
Przy kompocie np to jest logiczne, bo może np. zostać w nim więcej kodeiny. A wiadomo, że koda iv to histaminowy rozpierdol. A w przypadku tabletkowanej majki to reakcja na wypełniacze? Wosk?
koda iv to śmierć w ogromnych męczarniach. Nie jesteś w stanie sobie wyobrazić co się po tym dzieje z człowiekiem zanim zejdzie. Warto to na każdym kroku podkreślać.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 468 / 98 / 0
@Klepsydra zaciekawiłaś mnie, możesz napisać więcej?
If I could be free from the sinner in me
  • 1179 / 124 / 0
Spoiler:
Długie, ale przeczytać warto, tak kobiecie, jak i mężczyźnie. Ten post, który tu przywołałem jest pretekstem do zadania pytań, bardziej skierowany do mężczyzn:
1. Czy są tu jacyś panowie, co stosują podkłady lub fluidy, by ukryć trochę ściechy?
2. Co jest bardziej trwałe (chodzi o wrażliwość na działanie potu), fluid, czy podkład?

Tu do dziewczyn bardziej:
@Jamedris pisze by celować w o ton ciemniejsze smarowidło. Skąd wiadomo jaki jest nasz ton? Domyślam się, że są to jakieś numerki, ale skąd mamy je znać?

Pytanie do wszystkich:
Po jakim czasie zanikną nam wszystkie ściechy na tyle, by nie powodowały one głupich uwag u pań pobierających krew? (u mnie najgorzej jest z żyłami przy samym łokciu "wątrobowych", Basylic vein, skąd się krwi raczej nie pobiera)

Teraz moje sposoby, nie tyle na ściechy, czy zrosty, tylko na jakieś pierdółki jak siniaczek. Staram się nie powtarzać za @Jamedris:
+Igła 0,5 max, a jeszcze lepiej 0,45, (chociaż jakoś ostatnio mi nie idzie 0,45).
+Częste mycie newralgicznych miejsc na przedramionach, zwykłym mydłem. Woda ma prawie parzyć i w ogóle ma to chwilkę trwać.
+Częste stosowanie maści z heparyną, ale tu ważna uwaga, patrzcie co kupujecie! Zawartość heperyny podawana jest nie w mg na ml, a w śmiesznych "j.m.". Nazwy tych jednostek tu akurat są mniej ważne. Ważne jest to, że w moim gównianym smarowidle jest 200j.m., natomiast w innych smarowidłach standardem jest 1000!

Jest coś jeszcze?
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.