Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
BTT Moderatorzy mogą już oceniać, tylko teraz nie widzą liczby ocen. Coś za coś. Androidowcy po przypięciu strony do Ekranu Startowego (czy jak tam to się u Was nazywa) powinni mieć ładną ikonę dopasowaną do innych systemowych. iOS podobno nie działa, ktoś ma doświadczenie z faviconami na iOSie?
Ech nie mam motywacji do edycji notatek, ale w końcu to zrobię. A co z tą listą "gdzie który można dostać"? Może nk założy nowy temat i tam zgromadzimy wiedzę.
Weedka, miałaś mi napisać czemu lista spalonych marketów jest bez sensu
GG Allin, dzięki za propozycję (PW), chętnie skorzystam jak tylko pojawią się pierwsze problemy z tym serwerem. Dopóki działa ten to szkoda zachodu.
Czemu nikt nie zgłosił, że dodawanie notatek na telefonie wygląda kijowo?
Zaczęły do mnie docierać PW z prośbami o hasło od osób, które mają zerowe doświadczenie z PST. Mieliście rację z tym ukryciem hasła. Bez jakiegokolwiek wkładu w poszukiwania nie macie po co pisać. Sprawdźcie jakiegoś egzotyka, poświęćcie te kilkanaście minut na zapoznanie się z ostatnimi stronami kupna. W sumie to nawet mi sumienie nie pozwala pomagać w znajdowaniu klepaczy osobom, które nigdy nie próbowały. Serio, lepiej będzie, jak nie spróbujecie.
No tak, teraz widzę, bo wcześniej nie klilnąłem w szczegóły... Faktycznie tak musiało być ale napisałem zanim pomyślałem, bo tak mnie to uderzyło i ta 6stka.
Tak poza tym Bakalland 1808.89 ocenił bardzo trafnie i dzisiaj sam skorzystałem choć i tak kierowalem się zawsze wyźszą liczbowo końcówką.
Ja jutro zbiorę ocenę od 2ch pozostałych mi towarzyszy ale 6 na pewno ma ten .89
A 1804.56 będziemy testować jutro i również dołączę nasze noty.
Ja bym dodał Finezja czeska choć wygląda ładnie to zero działania ale nie mam numeru serii mimo, że dziś znów widzieliśmy ją w kilku sklepach to nie zrobiłem fotki - tyle, że nie sądzę aby seria miała w przypadku tych ziaren jakieś znaczenie.
Do mnie 3 osoby pisały o hasło od wczoraj. Odpisałem, że przecież sam nie znam.
Na razie jakimś cudem wczytuje mi się na laptopie i smartfonie chyba po zapamiętanym haśle ale nie ukrywam,że chciałbym mieć oficjalne hasło.
To jak to będzie dla wszystkich dostępne - z ryzykiem wpisywania fałszywych danych sam nie wiem po co czy też dla pewnej grupy osób? Wiecie o co chodzi...
Coś z czym nikt nie godzi się..."
Oceniłem na makfinderze kilka serii baka i dodałem notatkę do jednej z nich. Tak informuję, żeby nikt nie dochodził potem 'ki chuj ten Mr_Hyde?”xD
Konto mam nowe, bo do poprzedniego nie pamiętam hasła, a przez głupotę nie mogę go też odzyskać. Zresztą miałem je niezbyt długo i raczej lurkowałem niż pisałem tosty.
A jaki miałeś wcześniej nick?
Ejjj zauważyliście, że nagle wysyp jakichś nołnejmów? %-D
Pojawiło się przynajmniej parę osob nowych, ktorych nikt nigdy nie widział i które piszą, że "tylko zerkały" albo straciły hasło
-Kto to kurwa jest?
-Nie znam go
-Ale ten pan mnie zna
-Nie wydaje mie się
-No chodzi o tego czarodzieja, przyszedłem go odebrać, przyniosłem pieniądze
-Byle frajer może se od tak tutaj wejść?
Masz klamkę? To zastrzel go
[mention]pssst[/mention]
08 września 2018pssst pisze: Zaczęły do mnie docierać PW z prośbami o hasło od osób, które mają zerowe doświadczenie z PST. Mieliście rację z tym ukryciem hasła. Bez jakiegokolwiek wkładu w poszukiwania nie macie po co pisać. Sprawdźcie jakiegoś egzotyka, poświęćcie te kilkanaście minut na zapoznanie się z ostatnimi stronami kupna. W sumie to nawet mi sumienie nie pozwala pomagać w znajdowaniu klepaczy osobom, które nigdy nie próbowały. Serio, lepiej będzie, jak nie spróbujecie.
Bardzo dobrze Szefie, popieram. Z takimi trzeba krótko! %-D
Niech napiszą przynajmniej te 20 postów i ocenią ze 2 serie maków. Przecież kazdy moze sobie napisac, ze siedzi tu od 89roku, ale zapomniał hasłą do starego konta %-D Juz parę razy przy różnych okazjach wyszło, że ci ktorzy piszą na forum to mała garstka. Jest bardzo duża grupa osób, która w ogóle się nie udziela i tylko sępuje.
Nieraz jest tak, ze w knajpie pisało po 5-10 osób, a jak się pojawiało zdjęcie maku to miało kilkaset "zobaczeń" %-D
Moim zdaniem lista sklepów nie jest konieczna. No bo w sumie kazdy kto chociaz miesiąc sedzi w temacie maku wie gdzie znaleźć najpopularniejsze maki. Ewentualnie te mniej znane typu powiedzmy Moreso czy Japar można by dawać w notatkach, jak uważasz? czy głupio myślę?
Aha, sprawdziłem na IOS i u mnie działa (tylko ja mam stary Apple i system)
Kurdę dzisiaj poszły 2kg maku i powiem wam, ze ładnie się zgrzałem %-D dawno nie byłem tak zamulony.
Dzisiaj przy okazji wpadłem do supermarktu i zobaczyłem, że zielony Helio w niektórych paczkach wyglądał dość okazale.
Z jednej strony Helio i Czechy - czyli logika podpowiada, że gnój, ale nasiona ewidentnie różniły się od innych serii. A dwa, że jasniejszych bylo full, a ciemniejszych zostało tylko kilka paczek, czyli nie zdziwiłbym się jakby ktoś wyczaił.
Mógłby ktoś z was przetestować jak zobaczycie. A jak nie to ja wezmę parę pak na próbę. Cena 3.5zł za 250g, czyli spoko.
[mention]kfap[/mention]
08 września 2018kfap pisze: Tak poza tym Bakalland 1808.89 ocenił bardzo trafnie i dzisiaj sam skorzystałem choć i tak kierowalem się zawsze wyźszą liczbowo końcówką.
Ja jutro zbiorę ocenę od 2ch pozostałych mi towarzyszy ale 6 na pewno ma ten .89
No szachmat raczej nie sciemnia. Jeden z niewielu uzytkowników, ktorych oceny biorę na powaznie %-D
Ja bym dodał Finezja czeska choć wygląda ładnie to zero działania ale nie mam numeru serii mimo, że dziś znów widzieliśmy ją w kilku sklepach to nie zrobiłem fotki - tyle, że nie sądzę aby seria miała w przypadku tych ziaren jakieś znaczenie.
Do mnie 3 osoby pisały o hasło od wczoraj. Odpisałem, że przecież sam nie znam.
Do mnie też jakieś głomby piszą %-D
Najlepiej zapytać Kierownika. Ja sam z siebie haseł raczej nie będę dawał, chyba że dostanę taki rozkaz %-D
Chyba że ktos znany napisze albo ktos kogo kojarzę i kto się udzielał to wtedy jasne.
Prośba nie rozdawajcie hasła na prawo i lewo, nawet jak jest rzekomo starym użytkownikiem i zapomniał hasła
niech chociaż się poudziela z tydzień dwa i udowodni, ze mozna mu zaufać.
Jeden z nich to może ja. Tak ciągle gadaliście o tym haśle, że myślałem że zmienili.
Mało istotne, bo od początku mojej przygody z makiem (jesień 2016) napisałem gdzieś góra 3-4 posty. Nie próbuję udawać, że byłem wcześniej mega-aktywnym użytkownikiem i że mają mnie teraz wszyscy obowiązkowo przyjąć z otwartymi ramionami (XD).
Rejestruję się głównie dlatego, że po raz pierwszy w moich rejonach pojawiły się maki inne niż 'Helcomy Hiszpańskie Dawne i Uznane' i widzę, że (szczególnie przy obecnym kryzysowym stanie rynku) mogę dołożyć coś od siebie, a nie tylko sępić.
Z merytoryki dodam jeszcze, że wczoraj ponownie 1kg baka 5E.1802.18 pogrzał znacznie lepiej niż się spodziewałem (w stosunku do .19, .23 i IMHO nieaktywnego .81).
Lista sklepów z makami tutaj (dodaj proszę podstronę z tymi sklepami, lub jakbyś miał czas to podstronę z podobną funkcjonalnością co sam makfinder - tylko z dwoma kolumnami: Nazwa sklepu, Maki (tutaj po przecinku różne marki)). Dzięki temu będziemy mogli nie tylko wiedzieć jakie maki szukać, ale też i gdzie!
Sklepy z poszczególnymi markami Maku
Ostatecznie dodałem 3 niedziałające serie :-)
[mention]pssst[/mention]
Chodzi o to, że kiedy chciałem dodać mak o takiej samej serii, która jest już w bazie, ale innym kraju pojawił się komunikat "taki wpis już istnieje". Program uznaje, ze to to samo. Konkretnie chodzi o taki mak -> https://i.imgur.com/YbL9NlR.jpg
Bo był też mak 8H.1712.16 z Francji, który działał i który jest już w bazie (w zasadzie były dwie wersje francuskiej .16, pierwsza kopała solidnie, ta druga o wiele słabiej)
Takich partii o tych samych numerkach a innym kraju było sporo. Np. zielony kerf serii .85 była Francja i Czechy, podobnie .86 też Francja i Czechy.
[mention]GG Allin[/mention]
W Kauflandzie jest też Bakalland. Nie chodzę do Kauflanda, ale tak czytałem na forum
Pozdro
Ogólnie jak podaję informacje to ze sprawdzonych źródeł :-) Jakbym trafił na jeden post nołnejma to bym nie napisal, ale jak kilkadziesiąt osob na forum pisalo to co innego. Nie mam powodow, zeby nie wierzyc takiemu Alienowi.
Zresztą sam kiedyś widzialem Bakalanda w Kauflandzie (tylko to akurat bylo dawno)
Chyba nawet kilka dni temu ktos napisal, ze kupil baka za 9zl w Kaufie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/wkbezdech.png)
Medyczna marihuana kontra bezdech senny
Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/euda_2025.png)
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE
Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cc22dd5c-fa77-42fe-ac89-129b384de5c9.jpg)
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem
Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.