Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 880 / 23 / 0
Kurna no człowiek, torche wyrozumialości-jak mnei denerwuje w ludziach takie iście na szable! Jak mozna komus ułatwić życie to się to robi, a że jest cała gama polaczków kazaczkxów którzy teog nei rozumieją i utrudniają życie nam(ćpaką) to nei znacyz ze my nei mamy być mądrzejsi!
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 638 / 10 / 0
White_Power pisze:
Jak by w aptece mógł pracować każdy a nie tylko magister to chętnych do roboty do apteki 24h by nie brakowało. A żeby podać z półki igły czy jakiś lek i nabić na kasę nie potrzeba wyższego wykształcenia. Magistrowi zawsze w dupie się przewraca i dla takiego ynteligenta zarwać nockę to koniec świata, co jest dziwne mając taki zapas stymulantów do okola.
Duża część pracujących w aptekach to technicy farmacji. 2 letnie studium, za dużo tam się nie uczą, akurat by podawać leki z półki. Łatwo odróżnić magistra od technika, ten drugi na prawie każde pytanie odpowiada "nie wiem" :)
  • 2466 / 15 / 0
Jak by nie patrzeć dwa lata w plecy ale za to mógł bym otworzyć aptekę o nazwie wolnorynkowa i np reklamy na aptece starter zestaw a w składzie acatar acti-tabs, nadmanganian potasu, 3 pompki, waciki, woda do wstrzykiwań i igła do wyboru xD. Albo acodiny w pięco pakach które starczą na dłużej. Do dwóch antków filter gratis.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 1345 / 6 / 0
Better world pisze:
(...) po kiego chodzisz i ją budzisz CO NOC jak mozesz kupić zapas na kilkanaście dni za 5zł...
Ty, ona jest na dyżurze, w pracy, nie ma spać!
Po to są apteki 24h, by zapewnić pacjentowi, którego życie lub zdrowie jest zagrożone, jak najszybszy dostęp do leku. Nie wyobrażam sobie spania w tak odpowiedzialnej sytuacji. Hipotetycznie: pani się zwlokła z kozetki o minutę za późno, przez co ktoś padł na zawał, bo mu się nitrogliceryna skończyła.

A w ogóle to offtop straszny; chyba rozważę założenie tematu w stylu: Zagadnienia etyczne i podejście do obowiązków u farmaceutów.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 880 / 23 / 0
Chciałbym zobaczyć jak Ty spędzasz całą noc, a masz dajmy na to wygodna kanapę i zerowy ruch przez 90% czasu ale ostro stoisz przy ladzie i czekasz na tego pacjenta z zawałem... Ale jasne, zgadzam sie że to jest ich obowiązek, ale też nigdy nei spotkałem się żęby ktoś nawet o bardzo późnych godzina źle się na mnie spojrzał czy coś w tym stylu. Ale jak maiłbym codzienni chodzić w nocy do apteki i budzić jakeiogś biedneog człowieka(wiadomo jak z rpacą cięzko i jak zarobki sa w polszy małe...) tylko dlatego że nie mogę kupic sobie zapsau na kilka dni za śmieszne pieniądze, to miałbym do siebie wstręt i uważłą się za huja... Niewiem jak to lepeij wytłumaczyć? Nie czujecie tego?
Jesteście ćpunami formalistami czy co jest grane? O.o Jak Was policjant zatrzyma i uda się ugadać żeby WBREW PRAWU wpisął niższa przekrocozną prędkosc to raczej jesteście zadowoleni że nei zachował się jak Wy w stosunku do aptekarki?
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 3309 / 21 / 0
Jesteście ćpunami formalistami
Bingo. Popieram Cię. Prawo i obowiązki vs. ludzkie odczucia i zdrowy rozsądek. Stąd też ten brak kultury i bycia miłym przy kupowaniu w sklepach, aptekach itd. - w końcu ta osoba MA OBOWIĄZEK obsłużyć, więc po co się "starać". A wystarczy trochę się uśmiechnąć i świat staje się lepszy - dla nas i dla obsługujących.
sqrt(666)
  • 2466 / 15 / 0
A ja się wczoraj przekonałem że dla tych za ladą nie można być kulturalny tylko z nimi trzeba krótko no i w rezultacie kupiłem to co chciałem a przez ostatnie kilka miesięcy mi problemy robili.

edit: przypomniało mi się że wychodząc zauważyłem okrągły czerwony pojemnik na leki przeterminowane. Jak nie będą chcieli mi coś sprzedać to mnie kurwa zapamiętają.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012 przez White_Power, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 5774 / 1184 / 43
Mam swoja wersję. Wchodzisz do apteki z bananem na ryju. Jeśli jest tylko 1 osoba (farmaceuta) ,bez kljentów to mówisz - dzień dobry i prosisz o pozwolenie grzebaniu w oto tym koszu na przeterminowane leki . Jak odmówi - trudno, a może Wam pozwoli ? ;d Wypróbuje na jakiejś dobrej bani.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2466 / 15 / 0
Jak ojebie 3 browary to może się skusze
  • 825 / 14 / 0
london5 być może poprzez grzecznośc coś uzyskasz choć wątpię, dobrze wyżej ktoś napisał że farm. nie wie co z tego kosza wyjmiesz i jeszcze zrobisz sobie krzywdę i gdy przeżyjesz na toksykologii sprujesz sie że to z tej czy tamtej apteki. Z czasów czesania opcji jakiś zapytań, udawań nigdy nie stosowałem, był podjazd czesanie, ewentualnie wyciąganie wora i nara. Najlepiej zapamiętaną opcją było to że przypadkowo wrzuciłem dobry lek, no ale co pamiętam ( zwykle byłem dobrze sklonowany i po jakimś % ) ktos przy mnie stawał i się gapił to juz mnie jebało cel - kosz . Kolego kilka postów powyżej nie siej farmazonów że takie skarbiaki w jednym koszu znajdowałeś, ponieważ na ok.150 wytrzepanych do dna koszy, jeżeli znalazłem 2 - 3 wartościowe benzo, jakaś koda to już było dobrze, 20 plastrów bupry to było najcenniejsze znalezisko, łeb daje sobie uciąć że wielu z tych koszy nikt przedemną nie sprawdzał.

Ps. W necie do znalezienia są 2 newsy że w mieście tym i tym wstawiono owe kosze za 800 i 1100 zł - koszt jednego. Także ewentualna wpadka z koszem w łapach poza apteką to juz normalna kradziez - do 5 lat, czyli minimum zawias.
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.