Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ja leciałam całe dwa lata na aco (i nie mam tu na myśli okazyjnego brania tylko dosłownie codziennie lub maks. co drugi dzień.. taa, nie ma się czym chwalić).
Efekty uboczne, które zaobserwowałam to słaba pamięć odnośnie tego co się działo na fazie i problemy natury depresyjnej (które zaczęły się długo przed zabawami z tabsami). Pamięć wraca całkowicie do normy już w przeciągu doby, więc to tylko kwestia "wytrzeźwienia".
Najnegatywniej na fizyczne zdrowie wpływało niedożywienie i brak witamin, bo żywiłam się tylko w aptece.
Zdrowa dieta mnie tam szybko postawiła na nogi.
Blue_Berry pisze:@up uszkodzenie mózgu bierze się z współistnienia zaburzeń w pracy układów serotoninergicznego i dopaminergicznego oraz antagonizmu i agonizmu poszczególnych receptorów. Zaburzenia psycho-fizyczne w przypadku nadużywania dxm nie są wynikiem oddziaływania tej substancji tylko na jeden z elementów biochemicznych mózgu, ale ingerencji w wiele jej struktur i mechanizmów.
Mózg reaguje na leczenie nie tylko w moim przypadku, ale wiadomo, każdy przypadek jest inny.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
Depresja sama w sobie jest trudna do wyleczenia, ale nie sądzę, by używanie DXM na trwałe wpłynęło na tę kwestię. Oczywiście nie mówię tu o przypadku jednoczesnego stosowania DXM i leków na depresję. Wtedy to już wszystko może się wydarzyć. Powodowanie zależności psychicznej przez DXM też nie wpłynie pozytywnie na leczenie.
pol90 pisze: Czy DXM może powodować pojawianie się depresji albo choroby afektywnej dwubiegunowej
czy uszkodzenie jakiegokolwiek układu może spowodować obniżenie myślenia logicznego
czy te zmiany są rzeczywiście nieodwracalne
np. jeżeli chodzi o depresje to znaczy czy depresja powstała na skutek nadużywania DXM nie będzie reagować na leczenie ?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.