Teraz, nieśmiało, z pewną dozą nieufności, stawiam swoje pierwsze kroki w tym nowym, fascynującym świecie, jak dziecko oczarowane ogromnym sklepem z zabawkami. Czuję, że moje życie się zmieni z szarego na kolorowe już wkrótce ;-) Właśnie tego oczekiwałem, kiedy ponad rok temu po raz pierwszy trafiłem na Hyperreala. I zdaję sobie sprawę z rozmaitych zagrożeń płynących z zażywania tychże środków, ale uważam, że... cóż, po prostu warto :-)
Peace
Kto sięga po narkotyki
i dlaczego?
Breslau jest niemieckie!
Nie wiem czy to przez narkotyki, czy to bło we mnie, ale zdiagnozowano u mnie mocną depresję, zaburzenia osobowości typu borderline, zaburzenia schizoidalne i inne bajery, ale to było kolejnym krokiem w coś mocniejszego. Acodin na początku gimnazjum, później fufu, koko zmieszane ze szkłem i moje pierwsze uzależnienie mef. Na mewie latałem całymi dniami, zejście uzupełniając aptekowymi bajerami. Najpierw płacąc kasą, potem fantami z domu. Aż się wydało (Blizny do tej pory są) i jakoś wspólnymi siłami wyszedłem.
Nawroty depresji, ucieczka w coś co myslałem, że nie będzie zabawą, tylko po prostu, mm.. ucieczką. koda. Pierwsze opakowanie kody poszło gdzieś pod koniec drugiej klasy. Zazwyczaj thiocodin, na ekstrakcję antka nie było czasu i za bardzo nie wiedziałem jak się za to zabrać. W międzyczasie odcinania się od ludzi zacząłem chodzić na wolontariat do schroniska dla zwierząt bezdomnych, gdzie po kilku miesiacach ukradłem swoją pierwszą majkę. Jak się okazało za opiekuna miałem squotowca, który też lubił przycpać. Pierwsze zabawy psychodelikami przewlekane morfiną. Dowiedzenie się o makiwarze (patologiczne otoczenie > polany i wszystko. Taka zapomniana wieś blisko miasta) Było zajebiście jednym słowem. Żyłem znowu naćpany i nie było tego tak widać, chyba, że oczy p(długie włosy pomagały zasłaniać) ospałośc, niechęć do wszystkiego. Pierwszy kompot.. potem przestałem brać dla koleżanki (i tak biorąc, ale mniej) i teraz ponowne spadanie.
To long dont read.
Osoby z patologicznego otoczenia. Osoby z różnego typu chorobami; depresje i inne.
Dlaczego.. ucieczka przed rzeczywistością, chęć zabawy, poznanai własnej świadomośći.
Preferuje ona spokój i 'powolne' życia.
Myślę, że ponieważ życie jej tego nie potrafiło dać (moim osobistym zdaniem trudno uzyskać taki stan), osoba uzależniła się od amfetaminy by wprowadzić się w stan, w jakim będzie mogła nadążać za tym nieprzyjaznym życiem jakie musimy wieść.
Spokojny pisze:Kakarottoo czasami nawet dragi nie pomogą jak to określiłeś wybić sobie z głowy kobietę do której coś się czuje. Moim zdaniem najlepsza metoda na taką sytuacje jest po prostu znaleźć inną kobietę która odwzajemni Twoje uczucia. I być z nią szczęśliwym. W ten sposób szybko można zapomnieć o dawnym uczuciu. I jest to dużo bezpieczniejsze od dragów.
Wiem o co chodzi. Nie jest taka po prostu, jest idealna, ładna i inteligentna, słucha i lubi z Tobą rozmawiać. Wydaje się być nieosiągalna itd. "Najlepszy" motyw. Nie chcesz pójść zbyt daleko. Myślenie "stracę taką relację jaka jest a innej nie będzie". Ja tego nie wiem jak będzie. Ty możesz się przekonać. Najwyżej usłyszysz "kolego". Nic się nie stanie, jeśli sam nie uciekniesz w klimaty odrzucenia. To jest jeden z takich pojebanych motywów. Najbardziej pragniemy tego, co nieosiągalne. Jak nie spróbujesz to nie przekonasz się jak jest. Może akurat mocno się zdziwisz. Jeśli nie to nauczysz się porządkować własne emocje. Tak czy inaczej same korzyści.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.