Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3216 / 395 / 0
Zarzecze Pils jest moim zdaniem nawet lepszy od gościszewskiego.
  • 553 / 117 / 0
Marv pisze:
Wie ktoś może, czy są na rynku jakieś warte wypicia i w miarę stylowe pilznery? Piłem jakiś czas temu pilsa z Gościszewa, z liczbą 55 na etykiecie chyba i był bardzo dobry, chmielony chmielem Mandarina Bavaria, pełny jak należy.
Polecam Miłosław Pilzner z browaru Fortuna- wg mnie bardzo dobre, ciekawe w smaku piwo
  • 282 / 9 / 0
Piłem, bardzo dobrym bym go nie nazwał, czuć chmiel, ale niestety oprócz tego spore utlenienie (aromat mokrej szmaty), a tak ogólnie smak ma dość płaski.
Tego z Zarzecza nie piłem, ale piłem w ten weekend Pilsa z browaru Kraftwerk - generalnie dobry, jest konkretna goryczka i bogactwo chmielowych zapachów, ale trafiłem na jakąś utlenioną sztukę, co trochę zepsuło całokształt.
You Gotta Say Yes To Another Excess
  • 44 / 1 / 0
Piłem miłosława i polecam, a ogólnie moje ulubione piwo to kasztelan lub mocne z piotra i pawła za 1.80 %-D
Opioidy :*)
DXM %-D
  • 3854 / 316 / 0
Z Miłosława piłem lagera (brązowa etykieta), oraz pilznera (bodajże zielona). Lager podszedł mi zdecydowanie bardziej.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 769 / 19 / 0
Najgorsze piwo jakie piłem to smakowe Fortuny. Fuj. Moje ulubione ostatnio to Dębowe. Te masówki z cyklu Żywiec, Tyskie to też szczyny.
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 214 / 18 / 0
Koncernowych piw raczej unikam, piję raczej piwa trochę droższe. Jednym z lepszych piw, które miałem okazje wypić to Belfast. Czarne, polskie, konkretne piwo o mocno wyczuwalnym ale nienachalnym smaku. Kupiłem w kauflandzie za bodajże 6 złotych z groszem. Piana też niczego sobie.

Lubię sobie również wypić dość ciepłego Budweisera ciemnego. Świetny w smaku, niedrogi i można dostać go w takich sieciach jak Carrefour bez problemu.

Jeżeli ktoś nie ma zbyt dużo hajsu na piwo to ostatnio odkryłem że Książęce Trzy Słody jest jednym z najlepszych piw tej kategorii cenowej.

Może będę co jakiś czas wrzucał tu recenzje nowych piw, bo trochę tego piję no i może komuś się przyda.
Uwaga! Użytkownik cancerous nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
rush1246 pisze:
Może będę co jakiś czas wrzucał tu recenzje nowych piw, bo trochę tego piję no i może komuś się przyda.
Na pewno nie zaszkodzi, i powiem więcej - jest to wręcz wskazane ;-)
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 282 / 9 / 0
Nie wiem czy wiecie, ale Belfast czy Budweiser już dawno przestały być piwami koneserskimi, nie wspominając o jakichś Dębowych. Od pochwalenia się, co kto pije, jest wątek ogólny o piwie.
Ostatnio piłem Raj z Rajs z Pinty - było brzydko mętne, ale poza tym wszystko w porządeczku, mocny aromat owoców tropikalnych, goryczka o dziwo całkiem zbalansowana, daleko od hopheadowskich klimatów, w smaku pełne i gładkie, nie czuć alkoholu mimo 7,9% zawartości.
You Gotta Say Yes To Another Excess
  • 12807 / 2490 / 0
Dla mnie odkryciem 2015 roku były 2 piwa z browaru Kormoran.
#1 Ciemny - piwo w stylu dunek / tmave ale z dodatkiem płatków owsianych, które nadają mu genialnie aksamitną teksturę i posmak płatków śniadaniowych (takich jedzonych garściami bez mleka). Bardzo wytrawne, lekkie i mega pijalne,
#2 Kłos - jasny lager nachmielony tak, że dobra APA by się nie powstydziła. Bardzo pełne, ale też super pijalne.
Z kolei Najlepszym pilsem, jakiego w życiu piłem okazał się niemiecki Jever. IPY SRIPY już mnie trochę znudziły i powróciłem do lekkich piw.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.