Marv pisze:Wie ktoś może, czy są na rynku jakieś warte wypicia i w miarę stylowe pilznery? Piłem jakiś czas temu pilsa z Gościszewa, z liczbą 55 na etykiecie chyba i był bardzo dobry, chmielony chmielem Mandarina Bavaria, pełny jak należy.
Tego z Zarzecza nie piłem, ale piłem w ten weekend Pilsa z browaru Kraftwerk - generalnie dobry, jest konkretna goryczka i bogactwo chmielowych zapachów, ale trafiłem na jakąś utlenioną sztukę, co trochę zepsuło całokształt.
DXM
Lubię sobie również wypić dość ciepłego Budweisera ciemnego. Świetny w smaku, niedrogi i można dostać go w takich sieciach jak Carrefour bez problemu.
Jeżeli ktoś nie ma zbyt dużo hajsu na piwo to ostatnio odkryłem że Książęce Trzy Słody jest jednym z najlepszych piw tej kategorii cenowej.
Może będę co jakiś czas wrzucał tu recenzje nowych piw, bo trochę tego piję no i może komuś się przyda.
rush1246 pisze:Może będę co jakiś czas wrzucał tu recenzje nowych piw, bo trochę tego piję no i może komuś się przyda.
Ostatnio piłem Raj z Rajs z Pinty - było brzydko mętne, ale poza tym wszystko w porządeczku, mocny aromat owoców tropikalnych, goryczka o dziwo całkiem zbalansowana, daleko od hopheadowskich klimatów, w smaku pełne i gładkie, nie czuć alkoholu mimo 7,9% zawartości.
#1 Ciemny - piwo w stylu dunek / tmave ale z dodatkiem płatków owsianych, które nadają mu genialnie aksamitną teksturę i posmak płatków śniadaniowych (takich jedzonych garściami bez mleka). Bardzo wytrawne, lekkie i mega pijalne,
#2 Kłos - jasny lager nachmielony tak, że dobra APA by się nie powstydziła. Bardzo pełne, ale też super pijalne.
Z kolei Najlepszym pilsem, jakiego w życiu piłem okazał się niemiecki Jever. IPY SRIPY już mnie trochę znudziły i powróciłem do lekkich piw.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.