Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2532 / 602 / 0
Japierdole,niech ktoś zmieni tytuł wątku,bo to w ogóle dyskredytuje to forum.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 622 / 0
O......i pan wyłancza.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
A-PVP
  • 2056 / 341 / 0
Zdecydowanie grupa benzodiazepin. Wyłącza emocje jak światło w pokoju. W przypadkach podwyższonego stresu są zbawienne, ale nie dla każdego ze względu na potencjał uzależniający.
Aż sobie tym postem smaka narobiłem klona 2mg bym zjadł....na pewno by dobrze sklepało bo dawno nie zażywałem bzd i jestem z nich totalnie wypłukany. Ale wgl mi ich nie brakuje, tęsknie czasem za pisdingiem pregabalinowym. Ale wystarczy spojrzeć wstecz przypomnieć sobie jakie dawki rekreacyjnie zdarzało mi się ładować albo jakie łapałem objawy abstynencyjne i jestem skutecznie zniechęcony. Raz zjadłem 2g to był chyba sylwester, objawy asbstynencyjne objawiały się super mrocznie depresyjnymi myślami i koszmarami sennymi. Było na prawdę źle, zamieniłbym objawy psychiczne na fizyczne bez mrugnięcia okiem. Tak sądzę, chociaż nigdy takich nie przechodziłem z pregą (ani niczym innym). Próbowałem w życiu tak wielu substancji a tylko w pregabalinę byłem wjebany (nie licząc marihuany). Pewnie dlatego, że też skutecznie wyłącza emocje a w dawkach rekreacyjnych klepie (mnie klepało przynajmniej) pierwszorzędnie, porównywalnie do MDMA.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 0 / / 0
Mam pytanie i poproszę osoby znające mechanizmy działania o swoje zdanie.

Miałam wypisane:
1 tydz- 1 tab medikinet 5mg
2 tydz- 2 tab medikinet 5mg
Koniec z medikinet i przejście na concerta
3 tydz- 2 tab concerta 18mg
po medikinecie czułam się tak jak powinnam się czuć
Ale tydzień po przejściu na converter czuje się nadal dobrze i stabilnie aleee wyłączył się entuzjazm... Emocje .. nic nie śmieszy, głupie rzeczy irytują... Zbytnią logika w głowie jakbym była poważna babcią.
O co chodzi? Minęły kolejne 3 tyg i stań się utrzymuje. Czemu concerta po tygodniu wyłączyła entuzjazm?
  • 3245 / 622 / 0
@Island
A jest na ulotce/opakowaniu że może zaburzać sprawność psychofizyczną?
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Wg mnie nie powinien wyłączać entuzjazmu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.