Aż sobie tym postem smaka narobiłem klona 2mg bym zjadł....na pewno by dobrze sklepało bo dawno nie zażywałem bzd i jestem z nich totalnie wypłukany. Ale wgl mi ich nie brakuje, tęsknie czasem za pisdingiem pregabalinowym. Ale wystarczy spojrzeć wstecz przypomnieć sobie jakie dawki rekreacyjnie zdarzało mi się ładować albo jakie łapałem objawy abstynencyjne i jestem skutecznie zniechęcony. Raz zjadłem 2g to był chyba sylwester, objawy asbstynencyjne objawiały się super mrocznie depresyjnymi myślami i koszmarami sennymi. Było na prawdę źle, zamieniłbym objawy psychiczne na fizyczne bez mrugnięcia okiem. Tak sądzę, chociaż nigdy takich nie przechodziłem z pregą (ani niczym innym). Próbowałem w życiu tak wielu substancji a tylko w pregabalinę byłem wjebany (nie licząc marihuany). Pewnie dlatego, że też skutecznie wyłącza emocje a w dawkach rekreacyjnych klepie (mnie klepało przynajmniej) pierwszorzędnie, porównywalnie do MDMA.
Miałam wypisane:
1 tydz- 1 tab medikinet 5mg
2 tydz- 2 tab medikinet 5mg
Koniec z medikinet i przejście na concerta
3 tydz- 2 tab concerta 18mg
po medikinecie czułam się tak jak powinnam się czuć
Ale tydzień po przejściu na converter czuje się nadal dobrze i stabilnie aleee wyłączył się entuzjazm... Emocje .. nic nie śmieszy, głupie rzeczy irytują... Zbytnią logika w głowie jakbym była poważna babcią.
O co chodzi? Minęły kolejne 3 tyg i stań się utrzymuje. Czemu concerta po tygodniu wyłączyła entuzjazm?
A jest na ulotce/opakowaniu że może zaburzać sprawność psychofizyczną?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.