Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Zespół Tool wydał niedawno płytę "10,000 days". Jest na niej jeden utwór, "Lost Keys (Blame Hofmann)". Już sam tytuł nasuwa pewne skojarzenia. :) Powiem wam, że jak słucham tej piosenki na sucho, to mnie nieco wygina... Mocno psychedeliczna, aż ciekaw jestem, jaki by miała wpływ podczas tripu.
  • 382 / 8 / 0
A Tool akurat słyną z takich inspiracji... popatrz na okładkę, toż to Alex Grey... :) Podobnie jak okładka poprzedniej płyty.
Zastanawiam się strasznie, czy sie wybrać na koncert Tool... Trochę mi niewygodnie, bo:
1) dwa dni później jadę do Zakopanego,
2) skończy się późno, a mama nie pozwala mi podróżować nocą (zresztą sama zełgałabym, gdybym powiedziała, że wcale się nie boję... mam gaz, ale przecież nie da się go użyć w zamkniętym pomieszczeniu);
3) mam niedaleko Katowic przyjaciółkę, ale ona nie lubi takiej ciężkiej muzyki,
4) gdybym miała do rana przeczekać w Katowicach, mama absolutnie się nie zgodzi, żebym była sama.
A jednocześnie, psiamać, strasznie bym chciała... :(
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Może znalazłabyś chętnych ludzi na wypad? Głównie chodzi o facetów, wiesz, rodzice bardziej przychylnym okiem spoglądają, gdy ich córka jedzie z jako taką ochroną. :)
Wracając jeszcze do muzyki Toola, zamierzam ściągnąć (niestety brak funduszy na kupno oryginałów) ich starsze albumy, może to będzie to, czego szukam od dawna. :cool:
  • 382 / 8 / 0
Moja mama jest przyzwyczajona, że nie mam faceta i nigdy nie miałam. Raczej boi się, że kolega okaże się bandytą (nie, mama nie jest tak totalnie nadopiekuńcza, jak tu wychodzi. Weźcie poprawkę na to, że mieszkam sama dopiero drugi miesiąc). Może uda mi się namówić inną koleżankę, też z tej okolicy...

A tak bardziej w temacie, to przyszło parę zamówionych płytek i jedna już mnie maksymalnie zachwyciła. In the Summer of the Mushroom Honey, jednorazowy improwizacyjny projekt muzyków kilku mało znanych neopsychodelicznych kapel z Usy. Bardzo piękna muzyka, ogólnie psychodeliczny rock z bębenkami, tamburynami itp. zamiast zwykłej perkusji i z bardzo ładnym żeńskim wokalem. Ale z '98 roku i trudne do zdobycia.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 155 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Szacun »
Ja pi...olę...

Trip to trip, dźwięki natury, potem kultury, może techniki, a na koniec dźwięki duszy i do psychiatryka marsz!!!!!! ;)

A na koncert to wpadnij po prostu na trzeźwo...
Ostatnio zmieniony 29 maja 2006 przez Szacun, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Szacun nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 130 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gomez »
A jaka muzyke polecacie do LSA jesli chcialbym tripowac samotnie? Nie wiem czy to jest dobry pomysl, bo moj kolega wdupil 8 nasionek Hawaiian Baby Woodrose, do tego przypalil ekstraktu z Salvii zmieszanego z MJ i zlapal naprawde badtripa, co chwile dostawalem od niego smsy a to o smierci, a to o cierpieniu, a to jakies zupelnie popierdolone, bez ladu i skladu, z ktorych nie szlo nic wywnioskowac. Boje sie wiec zeby samemu nie zlapac jakiegos badtripa, bo mam wyjscie na balkon w pokoju :P
z brzegu-na-brzeg
  • 494 / 26 / 0
Gomez pisze:
.......... i zlapal naprawde badtripa, co chwile dostawalem od niego smsy a to o smierci, a to o cierpieniu, a to jakies zupelnie popierdolone, bez ladu i skladu, z ktorych nie szlo nic wywnioskowac.
Ten Twój kolega, to chyba lekki ściemniacz jest albo pedał (bo dlaczego pisze do Ciebie, że umiera - dziewczyny nie ma albo matki żeby sie wypłakiwać?).
Gówniane jest to LSA ale skoro działało tak dramatycznie, to raczej nie byłby w stanie zasypywać Cię esemesami. Słowem z kolegi jest albo histeryk albo pedał albo narko-pozer.
  • 382 / 8 / 0
Złe tripy się zdarzają, pisanie pod wpływem też... Kiedyś na stronie głównej HR czytałam coś uroczego - nie, nie jakieś schizy, raczej totalnie ciężko zrozumiałe i pokręcone. Następnego dnia pointa, mniej więcej coś takiego: "Ludzie, nie bierzcie kwasów, bo będziecie pisali takie rzeczy jak ja". :-D Odpisałam mu, że nie takie stuknięte, tylko inny sposób myślenia...
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 130 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gomez »
Der neue Rauschstoffbenutzer pisze:
Ten Twój kolega, to chyba lekki ściemniacz jest albo pedał (bo dlaczego pisze do Ciebie, że umiera - dziewczyny nie ma albo matki żeby sie wypłakiwać?).
Gówniane jest to LSA ale skoro działało tak dramatycznie, to raczej nie byłby w stanie zasypywać Cię esemesami. Słowem z kolegi jest albo histeryk albo pedał albo narko-pozer.
Sluchaj, nie mow o nim tak, bo go nie znasz. Po pierwsze nie wyplakiwal sie tylko w poetyckim przekazie wyrazal swoje emocje (calkiem fajnie mu to wychodzilo swoja drogą :P). Po drugie jego dziewczyna jest przeciwna narkotykom wiec nie mogl do niej napisac zeby jak to mowisz "wyplakac sie". Po trzecie trudno zeby poszedl porozmawiac z mama skoro nie byl w stanie zapanowac nad tym co sie dzialo w jego glowie. Ty bys pewnie poszedl? Po czwarte moj kolega, a wg. Ciebie histeryk, pedal lub narko-pozer jeszcze nigdy mnie nie oklamal i nie widze powodu zeby mial mowic nieprawde. Po piate jesli chociaz raz brales LSA to powinienes wiedziec, ze samo napisanie SMSa to nie problem. Po szoste nastepnym razem swoje przypuszczenia co do osob, ktorych nie znasz zachowaj dla siebie.
z brzegu-na-brzeg
  • 1 / / 0
blind pisze:
A zna ktoś może jakichś wykonawców którzy tworzą muze z indyjskimi/hinduskimi klimatami?? jara mnie takie coś w huj ale nie znam niestety żadnego artysty który tworzy taką muze:/
Shakti - czaaaaad :).
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.