Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1427 / 89 / 2
Brałem długo chlorprodiksen po 100 mg i przestał działać nasenie.Wolałbym mitrazepine, bzd, ale brak kasy.Mam ten lek otworzyłem opakowanie i wziołem 200 mg.Akurat ktoś pisał kwetapina 200 mg działałaby na mnie nasenie.Poczekam może mnie uśpi, mogę dorzucić jeszcze najwyżek 50 mg.Zdam relacje.Piszą, że można niby brać 800 mg, kusi stestować.Dopiszę drugi post czy działa i nie wiem czy branie chlora robi tolerancje na ten lek.Tak poza tym jestem przeżarty wszystkim.
action movie:gun:
  • 1427 / 89 / 2
Zjadłem 300 mg trochę uspokaja i sucho w mordzie senny jestem, ale spać nie mogę.Mineło 2 h i może dla tego, że dużo energetyka wypiłem.Kwetapina chyba lepiej zadziałałaby, a na pewno mitrazapina najlepiej.Benzo to wiadomo czyste złoto zwłaszcza Pifzery tylko kasy brak.Seduje raczej nie usypiają tylko sucho w mordzie.Z Tritico miałem tak, że tabsy sedowały bez kładzenia spać.Trudno mi się piszę.
  • 963 / 17 / 0
Pani doktor przypisała mi promazyne 3x1 po 25mg jako dodatek przeciwlękowy oraz uspokajający do dulokstetyny, ja poczytałem po forach że promazyne tylko stosuje się na sen , czy to prawda że promazyna działa przeciwlękowo?
  • 359 / 98 / 0
@pauleta1987 Promazyna działa przeciwlękowo tak samo jak kwetiapina, czy inne neuroleptyki. Moim zdaniem nie jest to działanie p-lękowe, tylko zamulenie/spowolnienie, które komuś na lęki może pomóc, a komuś innemu wręcz przeciwnie. Na pewno uspokaja trochę silniej, niż kwetiapina.
  • 1427 / 89 / 2
Usypia jedno napiszę, druga próba, ale ciężko porównać z kwetiapiną.
  • 359 / 98 / 0
Może masz jakieś niemiarodajne testy, 300 mg promazyny = 400 mg kwetiapiny, a przynajmniej po równo, tak to mniej więcej wygląda. Byłem na obydwu i promazynę oceniam wyżej, przynajmniej jako zamulacz, ale jak ja nienawidzę tej sforsowanej sedacji, gdzie IQ zniża się do poziomu kartofla, a jak nawet spróbujesz podskoczyć, czy gdzieś uciec, to hipotensja położy cię na glebę.
Może to sentyment, też lubię kwetiapinę. W końcu dwukrotnie spowodowała u mnie omdlenie po nagłym wstaniu z łóżka, raz w więźniu a drugi w toalecie :korposzczur: była również świadkiem moich pierwszych objawów pozapiramidowych. Promka działa również trochę dłużej od kwety.
Promazine is stronger, longer in my opinion and by evidence
  • 1427 / 89 / 2
@Wariat108 Z pregabaliną brałem wczoraj z braku zolpiklonu, który żeżarłem z mefem w dwa dni.Żadnych ubocznych efektów nie zauważyłem i mniej muli potem od kwetiapny w dzień, też brak kapcia w buzi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.