Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 401 / 3 / 0
Ja proponuję na początek mniejsze dawki, bo może głowa zacząć boleć na tyle, że w ogóle nie będziesz chciał się uczyć. Testowałam na sobie i ludziach z roku, których tym częstowałam ;-)
Ja zaczynałam od 600 mg, teraz biorę 1200-2400 (doraźnie, przed nauką). Działa, ale subtelnie, niektórzy są rozczarowani ;-)
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 397 / / 0
Wrzuciłem 1.2g, po 10 minutach zawroty głowy trochę a potem mała biegunka. Pobudzenie, to fakt, łatwiej było mi się skoncentrować.
Btw. po jakim czasie można pić alkohol (np 2-3 piwa) albo/i zapalić zielsko?
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 401 / 3 / 0
Polecam wikipedię ;)
"Interakcje
Nasila działanie amfetaminy, jej pochodnych (MDMA, MDA) oraz niektórych psychoanaleptyków. Może nasilać działanie hormonów tarczycy. Może nasilać działanie alkoholu i kofeiny."

Moim zdaniem większych przeciwskazań nie ma, jednak w moim przypadku po wypiciu alkoholu i zażyciu piracetamu występują jeszcze większe trudności z zasypianiem, niż po samym piracetamie (pomimo iż nie stosuję tego na noc).
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 3490 / 56 / 0
ms lovett pisze:
Ja proponuję na początek mniejsze dawki, bo może głowa zacząć boleć na tyle, że w ogóle nie będziesz chciał się uczyć. Testowałam na sobie i ludziach z roku, których tym częstowałam ;-)
Ja zaczynałam od 600 mg, teraz biorę 1200-2400 (doraźnie, przed nauką). Działa, ale subtelnie, niektórzy są rozczarowani ;-)
Było wałkowane. Ból głowy z niedoboru choliny, dlatego suplementuje się cholinę bądź lecytynę. I można po 10 gram żreć.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 397 / / 0
Od wzięcia pierwszej tabletki, biorę 2.4g dziennie podzielone na 2 dawki. Teraz zauważyłem już efekty. O wiele więcej zapamiętuje podczas czytania. Może to placebo, ale w sumie mam to w dupie skoro i tak efekt osiągam :-D
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 329 / 9 / 0
zen pisze:
Stosował ktoś modafinil będąc jednocześnie na antydepresantach ? Chodzi mi o to czy wchodzi z nimi w jakieś interakcje czy jego działanie wtedy słabnie czy może się w jakiś sposób zmienia ? Jadę na mixie fluoksetyna 20mg rano i sertralina 50mg wieczorem.
Ostatnio wpadł w moje ręce modafinil, ze swojej strony mogę powiedzieć, że jego działanie jest dość subtelne(wziąłem najpierw z rana 100mg, potem w południe 100mg) i zaczyna się rozkręcać dopiero wieczorem kiedy to normalnie zmęczony po pracy powinienem położyć się spać a ja siadłem do nauki i wkręciłem się mocno w naukę, której efektem było zrobienie w 3h zadania do którego nie mogłem się zabrać przez ostatni miesiąc [również wypiłem wieczorem kilka litrów yerby :P)
później problemy z zaśnięciem o 3 nad ranem, pomogło 0,5mg alprazolamu.

Modafinil nie wchodzi w interakcje z SSRI
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 30 / / 0
Czy ktoś próbował uczyć się na 2DPMP (Desoxypipradrol), jeśli tak to jak to dawkować. Znalazłem w sklepie z RC bibuły nasączone 4mg tym specyfikiem 5szt za jakieś 60zł. Trochę drogo taniej wyszedłby proszek, ale jak odmierzyć jego odpowiednią ilość ? Czy pół bibuły czyli jakieś 2mg to odpowiednia dawka na całą noc ?

Czy się czegoś nauczę czy pobiegnę na imprezę bo mnie będzie energia od środka rozpierdalała, no i co ze skutkami ubocznymi ?
  • 11 / / 0
Ja dziennie biore 1200mg lucetamu i 2 tabsy bodymaxu i magnez x2 i litr kawy minimum socjalne i jest ok.

bodymax jest ok, na poczatku kopie zajebiscie, pozniej organizm sie przyzwyczaja...

póki co nic innego nie wymyśliłem

od tych energetycznych typów made by carrefour wypaliło mi usta, ze nic nie moglem jesc. Pilem dziennie po litrze. To musi być zajebista chemia, po tigerze tego nie zaobserwowałem ale w sumie nigdy nie pilem ponad tydzien dzien w dzien...
Uwaga! Użytkownik ADRENALINA WZF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / 1 / 0
hello,

ja uzywałem piracetamu ale strasznie mnie nakrecał (brałem wtedy wenylofaksyne i schodziłem z Xanaxu) a teraz zastanawiam sie co bedzie najlepsze(jem asentre100mg i rolki40mg/h i schodze) :rolleyes: psychiatrzy polecaja to w dawkach 1200-2400 rano i po ok6 godz...

po krótce 13 lat wacham koks wekendowo i alko ,jaram z przerwami (najdłuzsza 1,5 roku) troche kody brałem ale jebane benzo mnie pograza od 2009... mam egzamin poprawkogo chce sie nauczyc i prosze o jakas fachowa rade

p.s. mój opis pasuje do człowieka chorefo na psychoze depresyjno-maniakalna
Uwaga! Użytkownik tyson nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 197 / 0
Witam wszystkich!

Jestem tutaj nowy i przychodzę z dość nietypowym, kontrowersyjnym tematem. Chodzi o stymulację mózgu u ludzi zdrowych. Chciałbym przedyskutować założenie teoretyczne, by rozwiać wątpliwości dotyczące zwiększenia wydajności mózgu. Temat ten w internecie nie jest do końca wyjaśniony i nie wiadomo co o tym myśleć, a obecnie większość narkotyków-stymulantów służy ludziom raczej do zabawy niż do bardziej poważnego zastosowania i nie nadają się one do dłuższego stosowania.
Dlatego chciałbym przedyskutować cykl, który ma na zadanie:
- usunąć ospałość (pobudzić organizm),
- zwiększyć koncentrację,
- zwiększyć wydajność pracy,
- polepszyć pamięć,
- przyspieszyć czas reakcji,
- zwiększyć umiejętność dedukcji i obserwacji.

Zakładamy jednak, że osoba chcąca użyć takiej stymulacji spełnia poniższe warunki:
- jest młoda,
- ma zdrowe serce i nie ma żadnych chorób,
- jest bardzo inteligentna,
- nie nadużywa alkoholu (a wręcz może kompletnie odstawić, jeśli będzie taka konieczność),
- pracuje umysłowo,
- prowadzi zdrowy tryb życia:
-- regularne posiłki, bogaty jadłospis, zawieranie wszystkich niezbędnych witamin,
-- minimum 8 godzin snu,
-- w ciągu dnia wyznaczone godziny także na relaksację, medytację, aktywność fizyczną.

Jakie możliwe leki pozwalają na dość bezpieczną stymulację?
Dodatkowo trzeba postawić ważne pytania:
- czy po odstawieniu leków (bezpiecznie, zmniejszając dawki) taka osoba wróci do swojej dawnej wydajności?
- jakie skutki uboczne przy dłuższym przypadku używania takich leków mogą się pojawić? Tutaj nawet niepotwierdzone spekulacje są mile widziane (wiadomo, że nikt jeszcze nie testował dokładnie takich leków na organizmach zdrowych przez długi okres czasu),
- czy leki te mogą powodować trwałe uszkodzenia mózgu po ich podstawieniu, np. niezdolność do produkcji serotoniny, dopaminy i noradrenaliny w odpowiednich proporcjach bez leków?
- czy takie leki trzeba spożywać przez dłuższy okres, czy można korzystać z nich tylko w potrzebie wzmożonej aktywności? W sensie, czy można je odstawiać na dłuższy czas?

Generalnie kalkuluję to tak, dziennie:
- ~30mg klomipraminy (TLPD) lub amitryptylina (jest bardziej toksyczna, ale nie wiem, czy jest sens interesować się jej działaniem powodującym tworzenie nowych połączeń między neuronami), blokada wychwytu zwrotnego serotoniny i noradrenaliny (powinno zastąpić od razu leki typu SSRI), wzmocnienie połączeń między neuronami (lepsza pamięć), 3 x dziennie po 10mg lub w formie SR raz dziennie,
- lek blokujący wychwyt zwrotny dopaminy, w mniejszej dawce (DRI), dawka nie ma powodować euforii ani innych skutków narkotycznych - osoba zażywająca ma mieć normalne odczucia, może l-dopa,
- piracetam,
- suplement na zwężenie źrenic do normalnego rozmiaru (skutek uboczny wyższego poziomu noradrenaliny).

Ogólnie chciałbym ułożyć w teorii "kurację" z uwzględnieniem tych założeń tak, by leki nawzajem nie obniżały swojej skuteczności i by nie powstawały niebezpieczne interakcje. Nie wiem czy da się tak zrobić i czy wyżej wymieniona propozycja w ogóle ma sens.

Strasznie interesuje mnie też donepezil, który polepsza percepcję wrażeń, postrzeganie, kojarzenie i ogólnie dedukcję (źródło: http://www.luskiewnik.strefa.pl/psychos ... ia/p50.htm ). Czy są jakieś nowe informacje na temat tego leku i jego stosowania na organizmach zdrowych?

Z góry dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że temat będzie interesujący.

Pozdrowienia,
Tyler Durden

PS. Fajnie by było, gdyby wypowiadały się osoby o nieco innym profilu niż 16latkowie zjadający tabletki tussipectu za kasę rodziców ;)
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2011 przez Maskaradore, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniesiono / zanim założysz wątek - użyj szukajki, lub przejrzyj dział
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.