Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 216 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaś »
Po prostu jesteś odrobinkę niespokojny...
Uwaga! Użytkownik jaś nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
Heroine2 pisze:
Zbigniew Ziobro i Jarosław Kaczyński są na nią chorzy. No i może ja też bo od kiedy zacząłem ćpać to ciągle myślę że jestem śmieciem i mam same wady, zero zalet. Chyba że to depresja lub głód. Huj jeden wie, robię często przerwy i odstawienia bo nie mam skąd brać majki i muszę ten mak sadzić by ją pozyskiwać, potem acetylowanie przez 5 h w garnku z bezwodnikiem, odpędzenie nadmiaru bezw i kwasu, odbarwienie, krystalizacja r-ru wodnego Na2CO3, osuszenie i palenie.
To jest depresja. Mnie też nachodzą takie myśli. Schizofrenia polega raczej na tym, że się ma halucynacje i urojenia.
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / / 0
ah już myślałem że tylko ja widzę te małe zielone stworki :D
Płoną oszuści i hipokryci!
  • 142 / / 0
Koledze ktoś powiedział, że mam zamiar go zabić. Przynajmniej tak mi się wydaje
Póki jest wódka, jest nadzieja.
  • 51 / / 0
Czy jeżeli kiedyś czytając Stary Testament miałem wrażenie, że jeden z wersów został zapisany tam kilka tysięcy lat temu specjalnie po to, abym to ja mógł go odczytać (byłem trzeźwy), to można powiedzieć o schizofrenicznym epizodzie?

(było kilka takich sytuacji)
Uwaga! Użytkownik Frank Drebin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 333 / 11 / 0
Niekoniecznie.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 216 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaś »
hehe, stary, ja swego czasu uważałem, że zostałem w biblii wymieniony z imienia... z dwóch imion, i by się nawet zgadzało. tylko jakiś kurde niegodny jestem mi się wydaje ;p
ale zauważyłem, że otwieranie biblii na przypadkowej stronie z wyraźną intencją może prowadzić niejako do odpowiedzi... pewnego razu aż się przestraszyłem.

mam tylko zaburzenia schizotypowe :P
Uwaga! Użytkownik jaś nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Frank Drebin pisze:
Czy jeżeli kiedyś czytając Stary Testament miałem wrażenie, że jeden z wersów został zapisany tam kilka tysięcy lat temu specjalnie po to, abym to ja mógł go odczytać (byłem trzeźwy), to można powiedzieć o schizofrenicznym epizodzie?

Brzmi jak urojenia ksobne. Nie martwiłbym się, gdyby to było przelotne i racjonalna część ciebie spławiła to jako niemożliwe. Jeśli dalej na poważnie uważasz, że ten wers był dla ciebie - szukałbym konsultacji z lekarzem.

PS. Frank, nie dałoby się spytać pucybuta? :) On zawsze miał odpowiedź na wszystko.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 51 / / 0
Kazik pisze:
Frank Drebin pisze:

Brzmi jak urojenia ksobne. Nie martwiłbym się, gdyby to było przelotne i racjonalna część ciebie spławiła to jako niemożliwe. Jeśli dalej na poważnie uważasz, że ten wers był dla ciebie - szukałbym konsultacji z lekarzem.

PS. Frank, nie dałoby się spytać pucybuta? ]

No dobra, bo ogólnie wydawało mi się, że jestem szczególnym z pośród ludzi, w sensie wybranym, przebudzonym itp. A może raczej urojenie charyzmatyczne? Z tym że ja nie mam zdiagnozowanej schizo, ale ZOK.
Uwaga! Użytkownik Frank Drebin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
jaś pisze:
hehe, stary, ja swego czasu uważałem, że zostałem w biblii wymieniony z imienia... z dwóch imion, i by się nawet zgadzało. tylko jakiś kurde niegodny jestem mi się wydaje ;p
Jan Chrzciciel?

Bardzo podobne objawy do schizofreni pojawiają się w depresji, nerwicy i generalnie wszystkich pochodnych długotrwałego lęku.
To zupełnie normalne, że z powodu lęku, a tymbardziej długotrwałego, ludziom odbija.
I to normalne, że jeśli wykonują abstrakcyjną pracę, za którą dostają abstrakcyjne pieniądze, czują się jak zwierzęta w ZOO i podobnież im odbija. "Czasem lepiej uciec od zmysłów, by nie zwariować" - kocham te słowa.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.