a antyhistamina nawet gdy juz swędzi pomoże ;) i na wymioty tez, tylko po jakis 30 min od zażycia. Lecz juz przy buprze (gdy juz sie zacznie ofkors) nawet konska dawka nie pomaga ;].
Jak z innymi substancjami to nie wiem bo zawsze równo z zarzucaniem brałem
.. jest lekiem o działąniu uspokajającym i przeciwlękowym. Jego działanie pomaga na hamowaniu aktywności niektórych podkorowych obszarów ośrodkowego układu nerwowego. Zmniejsza stan napięcia wewnętrznego, uczucie niepokoju, lęku, chwiejność emocjonalną oraz NAPIĘCIE MIĘŚNIOWE
Kiedy zachować szczególną ostrożność stosując lek Hydroxyzinum VP: punkt pierwszy - jeśli u pacjenta próg drgawkowy jest obniżony.
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
Krolik1993 pisze:Ja zaś często czuję się jak bym miała dostać padaczki po SSRI, trochę nie w temacie wiem, ale np. po kodeinie zawsze trzęsą mi się ręce, drgają wargi gdy mówię, ogólnie jestem roztrzęsiona zaraz po wzięciu, później mija i jestem bardzo uspokojona, dziwne to, może z nerwów. Tylko czym ja bym się denerwowała biorąc kodeinę, powinnam się cieszyć, że przede mnie miłe, spokojnie chwile.
WildMonkey pisze:kodeinie raczej nie dostaniesz padaczki przynajmniej nie słyszałem o takim przypadku.
a po kodeinie miewałem padaczke, ale tylko gdy jechałem w dłuższym ciągu(sam nie choruje na padaczkę).
Czasami też występowała padaczka miokloniczna(tj.nagłe samoistne zrywy nóg i rąk).
Co do samej padaczki to zawsze przed nią nastawał ten dziwny stan niepokoju jak by nagle coś się miało stać.
Do tego ten stan niepokoju pogłębiał się jak zamykałem oczy albo "zamyślałem się".
WildMonkey pisze:SSRI obniżają próg drgawkowy, ale po kodeinie raczej nie dostaniesz padaczki przynajmniej nie słyszałem o takim przypadku. Za to SSRI znacznie osłabiają działanie kody.
Krolik1993 pisze:Wiem, niestety trochę osłabiają, ale z citalopramem nawet nie jest tak źle. :) Ja często jestem roztrzęsiona z nerwów i może się denerwuję zanim kodeina porządnie wejdzie.WildMonkey pisze:SSRI obniżają próg drgawkowy, ale po kodeinie raczej nie dostaniesz padaczki przynajmniej nie słyszałem o takim przypadku. Za to SSRI znacznie osłabiają działanie kody.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.