Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 608 / 9 / 0
sporo osób chwali sobie bębny stąd http://www.wszystkogra.pl/instrumenty.htm

kiedyś często słuchałem tego nagrania http://www.shamanismcanada.com/shamanic ... 244bpm.MP3 i efekty bywały ciekawe, bardzo szybkie wejście w trans, głębokie rozluźnienie i szybkie naenergetyzowanie. dużo mniej skuteczne od namacalnych bębnów ale też ciekawe :-)

zdarzyło mi się dwa lub trzy razy medytować w LD i zawsze było to niesamowite doświadczenie. miałem wrażenie, że moja świadomość rozchodzi się z prędkością światła na wszystkie strony a po chwili rozpływałem się w ekstazie i wszechobecnym świetle. szkoda, że LD wymaga regularnego trybu życia ;-)
  • 86 / / 0
Jak zaczynałem się uczyć jeździć na deskorolce (za dzieciaka), to w snach robiłem więcej tricków niż w Tony Hawk Pro Skater. A w ciągu dnia to może kilka razy dziennie udawało mi się czysto ollie skleić. Na koniec złamałem rękę na warszawskiej jutrzence - spadłem z boardslide'a.

Gdy medytujesz, Twój sen również staje się medytacją. Tak jak każda inna czynność. Jeśli masz mokre sny, jest to zen. Jeśli masz koszmary, to też jest zen. Jeśli masz świadome sny w których siadasz na zafu, to też jest zen. Wniosek?
  • 915 / 4 / 0
Teoria to gówno?
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 90 / / 0
Zen jest niezależnie od stanu naszego umysłu (: ?
www.winy.info
  • 608 / 9 / 0
śnieg za oknem!
  • 915 / 4 / 0
Powinien być wykrzyknik.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 137 / 2 / 0
wymyslił se wykrzyknik
  • 381 / 12 / 0
szczerze to niewiem Fey czy necie sa gdzies dobre (tzn sa na pewno ale niewiem gdzie;p). Mi zalatwiaj znajomy ze sklepu muzycznego, troche po cenie.
Najlepiej zeby byl recznie, odpowiednio wykonany, bo wtedy regularnie, rytmiczne uderzanie wywoluje trans
  • 137 / 2 / 0
'odpowiednio' to chyba jednak słowo-klucz.
  • 915 / 4 / 0
Chyba sobie sprawię na święta takiego z linka podanego przez Zieleń. Obok nowej książki Dukaja :heart:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.