kiedyś często słuchałem tego nagrania http://www.shamanismcanada.com/shamanic ... 244bpm.MP3 i efekty bywały ciekawe, bardzo szybkie wejście w trans, głębokie rozluźnienie i szybkie naenergetyzowanie. dużo mniej skuteczne od namacalnych bębnów ale też ciekawe :-)
zdarzyło mi się dwa lub trzy razy medytować w LD i zawsze było to niesamowite doświadczenie. miałem wrażenie, że moja świadomość rozchodzi się z prędkością światła na wszystkie strony a po chwili rozpływałem się w ekstazie i wszechobecnym świetle. szkoda, że LD wymaga regularnego trybu życia ;-)
Gdy medytujesz, Twój sen również staje się medytacją. Tak jak każda inna czynność. Jeśli masz mokre sny, jest to zen. Jeśli masz koszmary, to też jest zen. Jeśli masz świadome sny w których siadasz na zafu, to też jest zen. Wniosek?
Najlepiej zeby byl recznie, odpowiednio wykonany, bo wtedy regularnie, rytmiczne uderzanie wywoluje trans
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.