kiedyś często słuchałem tego nagrania http://www.shamanismcanada.com/shamanic ... 244bpm.MP3 i efekty bywały ciekawe, bardzo szybkie wejście w trans, głębokie rozluźnienie i szybkie naenergetyzowanie. dużo mniej skuteczne od namacalnych bębnów ale też ciekawe :-)
zdarzyło mi się dwa lub trzy razy medytować w LD i zawsze było to niesamowite doświadczenie. miałem wrażenie, że moja świadomość rozchodzi się z prędkością światła na wszystkie strony a po chwili rozpływałem się w ekstazie i wszechobecnym świetle. szkoda, że LD wymaga regularnego trybu życia ;-)
Gdy medytujesz, Twój sen również staje się medytacją. Tak jak każda inna czynność. Jeśli masz mokre sny, jest to zen. Jeśli masz koszmary, to też jest zen. Jeśli masz świadome sny w których siadasz na zafu, to też jest zen. Wniosek?
Najlepiej zeby byl recznie, odpowiednio wykonany, bo wtedy regularnie, rytmiczne uderzanie wywoluje trans
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.