Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
Zbliza sie dzien "jaracza" 20 kwietnia? Rozumiem ze gdy spale 5 gram bedzie bardziej ostro niz jak zrobie z tego makumbe. No ale nakrecilem sie i chce sprobowac czegos nowego. A zreszta mozna wypic magumbe z 5 gr i cos jeszcze spalic?
A wiec podsumowujac, albo :

- zagotowuje okolo 300 ml mleka w garnku na malym ogniu, dodaje 1/3 kostki masla, dodaje trawe ( teraz kolejne pytanie czy rozkruszyc jak do blanta czy wrzucic cale topy ?? ), gotuje ok 30 min.
Pytanie : przeciez trawa nie rozpusci sie w mleku do konca, trzeba pozniej zjesc z grudkami? Czy w jakis magiczny sposob rozplynie sie to w tej miksturze?!

albo :

- do metalowej lychy do nalewania zupy wlewam troche oleju i podgrzewam na ogniu, do tego wrzucam pokruszona maryche i rowniez podgrzewam na malutkim ogniu do momentu roztopienia ok 20 min??
Nastepnie dodajac to do jogurtu i zjadajac

DOBRZE TO WYKABINOWALEM?

P.S : dosc duzo jaram, czy taka ilosc napewno mnie ruszy? Czy nie bede zalowal ze cos takie sprobowalem? Mam chrapke na dobra faze :cool:

Dzieki za odpowiedzi
  • 3523 / 53 / 0
massta wersja z mlekiem bedzie chyba lepsza, rozkrusz palenie ile się da. Wrzuć je i gotuj tak aby mleko było na granicy wrzenia, ale nie kipiało. Często mieszaj przez ok(tu cię zmartwię) 2 godziny liczone od kiedy nabrało temperatury roboczej. Odcedź przez jakieś sitko i pij na ciepło. I teraz ważne, pij na pusty żołądek i nie dodawaj cukru ani innych węglowodanów. Cukier podnosi poziom insuliny a ta zmniejsza spalanie tłuszczów i zawratych w nich thc. Najwartościowszy jest tłuszcz. na 5 gram starczy spokojnie 1/4 kostki tłustego smarowidła na chleb. Na efekt poczekacie dłużej niż przy paleniu. Najszybciej po ok 10 minutach i stan upalenia będzie trwał dużo dłużej.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
WildMonkey to sie nazywa dobra odpowiedz, rozwiales wszelkie watpliwosci.
Tylko jeszcze raz z tym mieszaniem. Bede gotowal na malym ogniu 30 min, zeby nie wrzalo, a pozniej przez 2 h mieszac ?
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: emit »
Po zeszłym sezonie zrobiłem makumbe z 3 metrowych facetówi 2 litrów mleka... jak dla mnie to było za ostre, wystarczyło pół szklanki żeby mieć 24 godziny mocnej jazdy, a to już było męczące nawet dla często palących. Dlatego w tym roku chyba srobuje haszu
Uwaga! Użytkownik emit nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
makumba, co to w ogole za nazwa i od czego taka???
Ostatnio gdzieś słyszałem tzn. doczytałem się, że to oznacza jakiegoś demona, diabła???

Jak nie to to makumba, makumba, makuba-ska!
I'm broken.
  • 88 / / 0
Nieprzeczytany post autor: d&b »
deenbe, a nie porobilibyście się lepiej jakbyście spalili te 5 sztuk na trzech? :rolleyes:
w moim przypadku jak spale z 2g na 3 osoby to kazda nastepna lufka mi nic nie daje. w sumie nie narzekalem bo to akurat bylo jak na wagarach bylismy i tak na czas lekcji akurat dzialalo a 5g by mi styknelo na 2-3 dni jakby je palil. raz robilem makumbe z kupionego palenie, w sumie i tak nie z mojej kieszeni, bo ja bym tego nie zrobil ;] wolalbym juz spalic jointa z 5g :D
Żyje z dnia na dzień, o wierzycielach nie pamiętam
Popalam amsterdam, a ty weź się nie wkręcaj

WYŻSZA SZKOŁA ROBIENIA HAŁASU
  • 3523 / 53 / 0
Massta pisze:
WildMonkey to sie nazywa dobra odpowiedz, rozwiales wszelkie watpliwosci.
Tylko jeszcze raz z tym mieszaniem. Bede gotowal na malym ogniu 30 min, zeby nie wrzalo, a pozniej przez 2 h mieszac ?
mieszaj cały czas ponieważ mleko w tej temperaturze będzie się przypalało i szybko zacznie zbierać korzuszek z tłuszczu. Ma się gotować 2 godziny ! Po godzinnym gotowaniu będzie wyraźnie słabsze i całe thc nie zdąży rozpuścić.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 2876 / 99 / 0
a jak dobrze smakują takie rozgotowane w mleku liście / łodygi :rolleyes:
niczym fasolka szparagowa :-D
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 3523 / 53 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Jezus pisze:
a jak dobrze smakują takie rozgotowane w mleku liście / łodygi :rolleyes:
niczym fasolka szparagowa :-D
dokładnie, można się zdziwić, choć ja odcedzałem.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

• 762 / 6 / 0
tak apropo różnych wynalazków z thc:
https://hyperreal.info/node/4950?page=1 - hemp valley beer. ponoć zawiera ekstrakt z kwiatów konopii. de facto więcej w tym marketingu niż prawdy, ale fajnie czasem by było sobie pociągnąć piwa z konopią na etykiecie.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.