Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
Zbliza sie dzien "jaracza" 20 kwietnia? Rozumiem ze gdy spale 5 gram bedzie bardziej ostro niz jak zrobie z tego makumbe. No ale nakrecilem sie i chce sprobowac czegos nowego. A zreszta mozna wypic magumbe z 5 gr i cos jeszcze spalic?
A wiec podsumowujac, albo :

- zagotowuje okolo 300 ml mleka w garnku na malym ogniu, dodaje 1/3 kostki masla, dodaje trawe ( teraz kolejne pytanie czy rozkruszyc jak do blanta czy wrzucic cale topy ?? ), gotuje ok 30 min.
Pytanie : przeciez trawa nie rozpusci sie w mleku do konca, trzeba pozniej zjesc z grudkami? Czy w jakis magiczny sposob rozplynie sie to w tej miksturze?!

albo :

- do metalowej lychy do nalewania zupy wlewam troche oleju i podgrzewam na ogniu, do tego wrzucam pokruszona maryche i rowniez podgrzewam na malutkim ogniu do momentu roztopienia ok 20 min??
Nastepnie dodajac to do jogurtu i zjadajac

DOBRZE TO WYKABINOWALEM?

P.S : dosc duzo jaram, czy taka ilosc napewno mnie ruszy? Czy nie bede zalowal ze cos takie sprobowalem? Mam chrapke na dobra faze :cool:

Dzieki za odpowiedzi
  • 3523 / 55 / 0
massta wersja z mlekiem bedzie chyba lepsza, rozkrusz palenie ile się da. Wrzuć je i gotuj tak aby mleko było na granicy wrzenia, ale nie kipiało. Często mieszaj przez ok(tu cię zmartwię) 2 godziny liczone od kiedy nabrało temperatury roboczej. Odcedź przez jakieś sitko i pij na ciepło. I teraz ważne, pij na pusty żołądek i nie dodawaj cukru ani innych węglowodanów. Cukier podnosi poziom insuliny a ta zmniejsza spalanie tłuszczów i zawratych w nich thc. Najwartościowszy jest tłuszcz. na 5 gram starczy spokojnie 1/4 kostki tłustego smarowidła na chleb. Na efekt poczekacie dłużej niż przy paleniu. Najszybciej po ok 10 minutach i stan upalenia będzie trwał dużo dłużej.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 96 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
WildMonkey to sie nazywa dobra odpowiedz, rozwiales wszelkie watpliwosci.
Tylko jeszcze raz z tym mieszaniem. Bede gotowal na malym ogniu 30 min, zeby nie wrzalo, a pozniej przez 2 h mieszac ?
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: emit »
Po zeszłym sezonie zrobiłem makumbe z 3 metrowych facetówi 2 litrów mleka... jak dla mnie to było za ostre, wystarczyło pół szklanki żeby mieć 24 godziny mocnej jazdy, a to już było męczące nawet dla często palących. Dlatego w tym roku chyba srobuje haszu
Uwaga! Użytkownik emit nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
makumba, co to w ogole za nazwa i od czego taka???
Ostatnio gdzieś słyszałem tzn. doczytałem się, że to oznacza jakiegoś demona, diabła???

Jak nie to to makumba, makumba, makuba-ska!
I'm broken.
  • 88 / / 0
Nieprzeczytany post autor: d&b »
deenbe, a nie porobilibyście się lepiej jakbyście spalili te 5 sztuk na trzech? :rolleyes:
w moim przypadku jak spale z 2g na 3 osoby to kazda nastepna lufka mi nic nie daje. w sumie nie narzekalem bo to akurat bylo jak na wagarach bylismy i tak na czas lekcji akurat dzialalo a 5g by mi styknelo na 2-3 dni jakby je palil. raz robilem makumbe z kupionego palenie, w sumie i tak nie z mojej kieszeni, bo ja bym tego nie zrobil ;] wolalbym juz spalic jointa z 5g :D
Żyje z dnia na dzień, o wierzycielach nie pamiętam
Popalam amsterdam, a ty weź się nie wkręcaj

WYŻSZA SZKOŁA ROBIENIA HAŁASU
  • 3523 / 55 / 0
Massta pisze:
WildMonkey to sie nazywa dobra odpowiedz, rozwiales wszelkie watpliwosci.
Tylko jeszcze raz z tym mieszaniem. Bede gotowal na malym ogniu 30 min, zeby nie wrzalo, a pozniej przez 2 h mieszac ?
mieszaj cały czas ponieważ mleko w tej temperaturze będzie się przypalało i szybko zacznie zbierać korzuszek z tłuszczu. Ma się gotować 2 godziny ! Po godzinnym gotowaniu będzie wyraźnie słabsze i całe thc nie zdąży rozpuścić.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 2879 / 100 / 0
a jak dobrze smakują takie rozgotowane w mleku liście / łodygi :rolleyes:
niczym fasolka szparagowa :-D
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 3523 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Jezus pisze:
a jak dobrze smakują takie rozgotowane w mleku liście / łodygi :rolleyes:
niczym fasolka szparagowa :-D
dokładnie, można się zdziwić, choć ja odcedzałem.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

• 762 / 6 / 0
tak apropo różnych wynalazków z thc:
https://hyperreal.info/node/4950?page=1 - hemp valley beer. ponoć zawiera ekstrakt z kwiatów konopii. de facto więcej w tym marketingu niż prawdy, ale fajnie czasem by było sobie pociągnąć piwa z konopią na etykiecie.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.