Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 1217 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Psychopath »
Ja ostatnio docenilem dzialanie kakao. Moze nie jest to zadne dzialanie psychodeliczne, ale dosc fajnie czilluje i euforyzuje praktycznie 10 min od wypicia. Pije je prawie codziennie, przewaznie sa to 4-5 male (ale czubate) lyzeczki na kubeł 0,5L i powoli sobie pije pod wieczor, ale nie na noc (bo z zasnieciem moga byc problemy).
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mały Piki »
Na mnie działa tak, uwzględniam upływ kolejnych minut:
10 min chill, fajnie wzbogacone kolory, przyjemne odprężenie jak po maleńkiej lufce MJ.
15 min senność
45 min ostra bezsenność, latanie po ścianach, durne pobudzenie, nie wiem, co ze sobą zrobić
90 min się uspokaja

Dawka: 2 x kubek po 5 czubatych łyżeczek z mlekiem
Uwaga! Użytkownik Mały Piki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
To jest cukier nie kakao ;-)
dużo cukru = chill i senność
uwalniają się ogromne ilości insuliny, więc cukier bardzo gwałtownie spada = pobudzenie, bezsenność
Ilość insuliny wraca do normy, uspokaja się.
oj dana dana, nie boje się bana
  • 1217 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Psychopath »
Nie, tak dziala kakao. Najpierw wchlania sie teobromina, a potem dochodzi kofeina z buciorami na czillowa faze.
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
jakiego cukru? <_<
ty myślisz że my te kakao z cukrem pijemy? :kotz:
prawdziwe kakao jest bez cukru, tak samo prawdziwa kawa czy herbata :finger: kakao z cukrem to piją dzieci i lamerzy a hardcore'y wpieprzają same :yay:

a cukier w dużych ilościach oprócz zamulenia i zgrubienia nic nie robi :kotz:
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2009 przez Twilight, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
Ja mam takie objawy jak zjem dużo cukru. Zresztą najlepiej działa na mnie kawa z cukrem + kakao, wtedy faktycznie czuję te działanie, pobudzony ale wyczilowany.
oj dana dana, nie boje się bana
  • 438 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kwik763 »
Ostatnio mi się przypomniało o kakao i zacząłem pić i rzeczywiście po wypiciu dwóch dużych kubków jakoś lepiej mi się siedzi przed komputerem. Nie wiem jak to opisać. Idę kakao zrobić sobie bo mam smaka na trochę kalorii :cheesy:
777 - nowy, lepszy Szatan.

Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Laku1411 »
A wiecie, że w kakao oprócz kofeiny, teobrominy, anandamidu, fenyloetyloaminy znajdują się także śladowe ilości morfiny, kokainy, atropiny i chininy. Szkoda tylko, że nie podali w jakich ilościach.

Źródło:
http://www.domczekolady.eu/zdrowie.htm# ... 0czekolady

A kakao bez cukru = :kotz:
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2010 przez Laku1411, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Laku1411 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Magicien »
SimonNoK pisze:
dużo cukru = chill i senność
uwalniają się ogromne ilości insuliny, więc cukier bardzo gwałtownie spada = pobudzenie, bezsenność
Ilość insuliny wraca do normy, uspokaja się.
gospodarka glukozy opiera się na sprzężeniu zwrotnym ujemnym, co oznacza że przy silnym uwolnieniu insuliny, organizm zaczyna produkować glukagon, podnoszący cukier we krwi.
dokładniej, kakao podnosi poziom cukru we krwi, powodujący uspokojenie i lekką senność, a dzięki sprzężeniu wyspy Langerhansa zaczynają dostarczać do krwi insulinę. uspokojenie mija pierwsze, a senność utrzymuje się chwilkę dłużej dzięki działaniu acetylocholiny przy wzmożonych procesach trawiennych. następnie insulina obniża cukier, pojawia się drażniące pobudzenie, żeby po chwili wartość cukru się wyrównała, a wszelkie towarzyszące tym procesom efekty minęły.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2010 przez Magicien, łącznie zmieniany 1 raz.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Nic nie wiedzialem na temat dzialania kakao. A czasami robie sobie z 10 lyzeczek cukru, 2 kopiaste kakao, w kubku 300ml. Uwielbiam takie siekane, chociaz nigdy nie dostrzeglem jego dzialania i pije dla smaku. Przynajmniej tak mi sie wydaje ^^
Feel free. Of me.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".