Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Najlepsza firma produkująca pompki?
Polfa
15
21%
B|BRAUN (zielony tłoczek)
21
30%
Chirana (niebieski tłoczek)
5
7%
BD
29
41%
Inna (napisz jaka)
1
1%

Liczba głosów: 71

ODPOWIEDZ
  • 261 / 16 / 0
mac pisze:
c0?"w ty to tykasz"?
lepiej funkcjonowalas jak ktos ci ladowal w szyje(muerto byla zajeta wyjsciem zyl na szyji- nie oddychala;hahahahah niezla beka)
spoko zielona zalatw mi dobry odpal.

*"brazowa" ciecz w strzykawce i jakie jaja, ale zalatw mi zielona, byle szybko bo Tereska juz nie oddycha

*T. wyslij mi jeszcze pare sms, a znajdziesz aparat i telefon pod poduszka, a zlodzieje z ktorymi pilas wodke porobiona odpalem klekna i zaczna przepraszac. na glos

mmm, fajna prywata, dawaj jeszcze. Literówka "a" do wu ojacie, wolę jednak funkcjonować jak nikt mi nigdzie nie laduje-->odpału, nie pokazywac pompek z gównem po czym mówić, że to nie znaczy że ćpam odpał, lol, Pietrrrek, ek ek, prywata na całego, zrobmy wiec prywatke jakiej nie przezyl nikt!

zadzwoń jeszcze pare razy i dopytuj dalej z kim jestem, to może ktoś (elf spod poduszki?) naprawi ci kolano, odda wszystkie dowody osobisteajjj, lecisz po bandzie misiaaaa, zerżniesz mnie po kłótni?
810 stawek dziennych za to!
  • 124 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: czempion »
Jak to się dzieje, że muerto ostro kłóci się z byłymi? hehehe
Uwaga! Użytkownik czempion jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 16 / 0
przecież z Tobą się nie kłócę :rolleyes: :heart:
810 stawek dziennych za to!
  • 24 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: w0lfi »
[quote="muertogatito"]
przecież z Tobą się nie kłócę ]
a -iłam ? :diabolic:
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Też chce być kolejnym byłym muerto :-(
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 2 / 0
Kura pisze:
Też chce być kolejnym byłym muerto :-(
tobie to co najwyzej electric pociagnie
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Ja używam ostatnio tylko insulinówek polfy, bardzo dobrze się z nich puka. Niestety w niewielu aptekach można dostać insulinówki. Jeżeli ich nie ma to kupuje zazwyczaj pompki 2ml firmy chirana i igły 0.5 x 25mm firmy mifam.

[ external image ][ external image ][ external image ]
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 19 / 0
kiedys walilem z pomp 10 i igiel 0,6 bo lubilem ostre wejscie i mocny wjazd
do dzisaj lubie 10 bo dobze leza mi w lapie pewnie
teraz kupuje igielki o,45 i sa si
pompy zielone,niebieski i te z gumka
ale jak nie ma to co leci
mam takie 2 fajne wynalazki do cpania
jeden pomka szkalna milfy zajebista zajebana z strego szpitala
byly do niej takie metalowe kolki bez okienka wiec nie bylo widac kontroliki ale klimatcznie sie z nich walilo
drogi gadzet to pomka zajebana stomatologowi taka
metalowa na szklane apoly kupuje ampulki z lignokaina wylewam i uzywam igly zajebiste sa dwostrone
jedna koncwa wbija sie w apole droga w lape i sa w huj cienkie o,3 plus taki ze nie zostawiaja sladow
no i czest zamiast igiel zakladam sobie velflon jak mam zamiar walic wiec niz 3 razy na dobe
jeden slad i nie ma przypalu a grzac w to mozna kilka dni tyle ze trzeba utrzmywac w czystoci i przepukiwac sola fiziologiczna
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / 1 / 0
Niemal tylko insulinówki, głównie z polfy, choć dziś sprzedali mi jakieś "Romed (r) Holland Tuberculin", pierwszy raz w życiu to widze, ale tłoczek chodzi bardzo fajnie. Niestety - igła ma czerwoną 'podstawke', no wiecie, to czym sie ją nakłada na pompke, więc chujowo widać czy krew wpłynęla, trzeba zaciągać więcej ;F poza tym git.
  • 2429 / 584 / 155
Mój sprzęt - standardzik. Komplet igieł we wszystkich dostępnych w aptece rozmiarach, strzykawki o różnych objętościach, sól fizjologiczna, gaziki, spirytus salicylowy (ew. woda utleniona) do odkażania.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.