Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
Re: Melisa
Nieprzeczytany post autor: zuper »
polecacie taką zwykłą z torebek za 2 zł, czy z jakiegoś sklepu zielarskiego, jest w ogóle różnica?
  • 11 / / 0
Dorzucam melisę do słabego tytoniu, i takiego skręta palę przed snem - pomaga na problemy z zaśnięciem.
  • 35 / / 0
zuper pisze:
polecacie taką zwykłą z torebek za 2 zł, czy z jakiegoś sklepu zielarskiego, jest w ogóle różnica?
Zwykła z torebek tylko probowalem i dziala na sen czy uspokojenie doskonale, z tym, że trzeba robic z 2 albo 3 torebek:)
You are what you think you are;)
  • 35 / / 0
zwykła z torebek to jakość ma bardzo słabą
  • 1392 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: dsn »
Nie zgodzę się - nie zawsze. Bodajże z Herbapolu w woreczkach jest mocna. Znaczy ja z woreczków wysypuję i taką zalewam, raz ją kupiłem bo miałem na studiach do zielarskiego daleko.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 129 / / 0
na mnie melisa działa tylko w tabsach, zarzucam "dobry sen"
  • 279 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mtx »
Ja polecam palić. Na mnie najlepiej działa palona. Bardziej zauważalnie jak pita nawet w dzbankowych, hurtowych ilościach.
  • 4 / / 0
Wypiłam wczoraj 2x3 torebki, wieczorem 5 melatoniny i 1500 GABA i nawet przyjemnie się zasypiało pomimo ostrego stresu.
Uwaga! Użytkownik matimal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 101 / / 0
Meliske pijam bo lubię jej smak z miodem daje rade lepiej niż herbata ale żeby działała jakoś spektakularnie to raczej nie. Zaparzam zwykle 2xtorebke 2g w kubku i relaks może minimalny bardziej wkręcony niż spowodowany działaniem melisy ale przed snem pije . Zauważyłem kiedyś działanie na kacu nie miałem wody pod ręką ale stał dzbanek melisy wypiłem na raz i podziałało skutki alkoholowego zła złagodzone delikatnie
And I really don't care who dislikes me or why
The people that dislikes me have nothing to lose
Say whatever you want motherfucker
Just say my name
Thats all I need, because you know what?
I ain't going nowhere until I've done it all
  • 1392 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: dsn »
Na kaca faktycznie jest dobra, potwierdzam. Zwłaszcza na dolegliwości układu trawiennego, polecam.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
ODPOWIEDZ
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.