Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 238 / 2 / 0
bo drapać się trzeba umiejętnie :-) ja w ogóle bardzo lubię się drapać, znam w tym umiar (w sensie tylko raz podrapałam się na tyle, by zostały strupki) i uważam, że to uczucie jest naprawdę niesamowicie przyjemne. :*)
  • 8 / / 0
Skoro nie odnotowano nadwrazliwości na kodeine to nie masz sie czego bać .Niby morfina jest dosyc bezpieczną substancją , która trudno przedawkować . Ale Jezlei ktos ma niewydolnośc krążenia, nerek ,nieuregulowaną cukrzyce czy pił alkohol to morfina zwiększy kwasice metaboliczną->mleczanową może spowodować śpiączke->porażenie ośrodka oddechowego -> smierć ( Nalorfina-, Lawolorfan-antidotum )
  • 144 / / 0
Cudowne uczucie.
Najlepiej tak delikatnie się głaskać. ;-)
Swędzenie fajne = wiadomo, że się wzięło.
Ale źle jak swędzi głowa, a włosy króciutkie. Można zgolić i gładzić ręką.
  • 370 / 21 / 0
Pan Stefan pisze:
Cudowne uczucie.
Najlepiej tak delikatnie się głaskać. ;-)
Swędzenie fajne = wiadomo, że się wzięło.
Ale źle jak swędzi głowa, a włosy króciutkie. Można zgolić i gładzić ręką.
Ale jak masz dredy to tez fajna sprawa, wiesz jak zajebiscie bawic sie i dokrecac dready w takim stanie? Normalnie sam blogostan. Uwazam ze wszyscy opiatowcy powinni miec dreadlocki :P
  • 144 / / 0
Można też osełedec kręcić, jeśli ktoś posiada. ;-)

Ale po majce mam takie ciężkie łapki, troszkę niepewne. A co do dredów, to pozwolę sobie się nie zgodzić z szanownym przedmówcą. Wyobraźmy sobie tę sumienność w pielęgnacji owłosienia na skręcie. I stereotyp o śmierdzących dredach zostałby poparty dowodami, śmierdzącymi dowodami. Na łysej pale wszy się nie zalęgną. :-)
  • 784 / 28 / 0
ta jest, degeneraci powinni mieć krótkie hery i szybkie pięście, igła igła oi.

nagłe dociskanie tłoczka żeby zatykało i otwierało buzię, to jest lepsza zabawa niż na gierce miki łapie jajeczka.

gierzenie na strzykawce :-)

morfina jest równie dobra jak śmiech, wyciska łzy z oczu, mua*
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2011 przez koala, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
cośtam pisaliście wcześniej o ciśnieniu, ja mam w pizdu niskie - 92 na ileśtam, jak walę majkę iv 30-40mg to coś mi w związku z tym ciśnieniem grozi?
Uwaga! Użytkownik pawcio-pawcio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
Zawsze się dziwię, że w naszym dziale poleca się początkującym względnie duże dawki. Na chłopski rozum: jeśli dawka dożylna zalecana w ulotce do ampułek to 2-8mg (!!!), jak możecie polecać na pierwszy raz np. 30mg? Brak ostrożności, parcie na wjazd i maksymalizację efektów, to generalna tendencja w tym dziale. I bynajmniej nie chodzi tylko o to, że sama jestem hiperwrażliwa i robią mnie względnie małe dawki.

Piszę o tym, ponieważ przedwczoraj byłam świadkiem nieprzyjemnego zdarzenia. Osoba, której w przeszłości zdarzało się przyjmować dożylnie odpał, strzeliła sobie powoli ok. 20mg morfiny i przygoda skończyła się dość poważnym atakiem drgawek. Nie było żadnych czynników, które mogłabym podejrzewać o dodatkowe obniżenie progu drgawkowego. Bardzo nieciekawa sytuacja, przy czym ja osobiście obstawiałam przy dawce 10mg, niestety zignorowano moje zalecenia, bo przecież lejce panikara, na hyperrealu zalecają 50mg, musi być wjazd itd.
  • 3200 / 387 / 0
Maska miał na myśli podanie oralne z tego co widzę a 80mg oralnie odpowiada niecałym 20 IV co jest moim zdaniem średnią dawką bez tolerki. Dawka z ulotki jest przeciwbólowa a nie grzejąca.

Drgawki po 20mg to raczej rzadkość ale trzeba się liczyć z takimi atrakcjami jak ktoś decyduje się na dożylne zażywanie opiatów. Ćpanie to nie nauka ścisła i nawet jak ktoś się zabezpiecza to i tak jak ma pecha to się gibnie.
  • 2518 / 28 / 0
Z wątku Morfina - wątek ogólny:
Maskaradore pisze:
Jest kilka osób na forum na których opioidy bardzo słabo działają (bodaj tak ma jeszcze TwójDzielnicowy). Chyba macie coś zjebane z enzymami albo w głowie bad-sectory ;-)
No faktycznie maska mam zjebane badsectory, nie jesteś pierwszy który mi to mówi ;-)

Leiche jak jesteś tak podatna na opiaty to tylko się cieszyć. A początkującym oprócz walnięcia 50mg na pierwszy raz polecam także nalać pełną wannę zimnej wody i mieć pod łóżkiem Naloxon :-p

A tak na serio, to następnym razem jak będę miał dojście to chyba jebnę sobie tak z 70mg, plus jakaś dobra antyhistamina żeby nie zepsuć sobie fazy owym wrzątkiem na plecach. Może wreszcie mnie pierdolnie.

Edit: Blu Mnie 50mg słabo zrobiło, oprócz mdłości, a podałem dożylnie.

Edit2: Rozumiem, że ktoś przeniósł posty do odpowiedniego wątku, ale teraz te posty wiele tracą. Np. Moje odniesienie się do postu maski itp. Jak już coś przenosicie to róbcie to umiejętnie.

Sorry, przeniosłam swój post zanim zauważyłam, że są już na niego odpowiedzi. Nawet mistrzowie przenoszenia postów mają czasem jakieś wpadki, pozdr. leiche ;-)
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011 przez Dzielnicowy, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.