Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 916 / 171 / 0
Po moim trupie. Wyśpię się po śmieci. WOLNY DOSTĘP DO WZMOCNIONYCH SUBSTANCJI PSYCHOAKTYWNYCH DLA WSZYSTKICH!!!111
Przeczytaj post @angor animi
14 lutego 2012angor animi pisze:
(...)

3) Substancje wzmacniające euforyczne (i sedatywne) działanie kodeiny:
a) induktory CYP2D6 - jedyny znany ludzkości, działający induktor o potwierdzonym działaniu to legendarny glutetimid, oprócz zwiększania działania samej kodeiny o nawet 300%, glutetimid sam w sobie posiada działanie identyczne co barbiturany - trzema słowami - święty Graal kodeinisty
b) inhibitory CYP3A4, które można podzielić na:
- silne: powodują co najmniej pięciokrotny wzrost stężenia substratu CYP3A4 - w przypadku kodeiny oznacza to mniej kodeiny przerabianej do mało aktywnej norkodeiny i normorfiny, a więcej do morfiny
- średnie: co najmniej dwukrotnie mniej norkodeiny
- słabe: 1,25 > 2,00 mniej norkodeiny

Takie substancje teoretycznie pozwolą na bardziej wydajny metabolizm kodeiny do morfiny w przypadku zażycia dawki <400mg przez IM, lub jakiejkolwiek dawki zażytej przez ur; muszą być zażyte najlepiej co najmniej 30 minut przed kodeiną

Najbardziej selektywne, silne inhibitory CYP3A4 to makrolidowe antybiotyki:
klarytromycyna
diritromycyna
roksitromycyna
telitromycyna i ich pochodne;
amentoflawon (dziurawiec; miłorząb dwuklapowy)
ketokonazol
itrakonazol i ich pochodne;
bergamotyna (grejpfrut)
diltiazem

(...)angor animi.[/note]
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 2198 / 715 / 0
Chłopie, ja to co pisałem opierałem na podręczniku farmakologii który sobie kiedyś czytałem z nudów. A na angielskiej wiki jest to co na polskiej. Jak "agonista receptorów kodeinowych" (cokolwiek to jest, bo nauka nie zna takiego pojęcia) miałby stworzyć z niej coś innego niż rzekoma tebaina? Czy jak podają buprę, naltrekson czy nalokson to opiaty które są w organizmie zaczynają nagle się zamieniać w inne? Aha, tebaina nie jest nieaktywną substancją.

A w linku już po paru linijkach jest błąd, bo to że nie zmetabolizujemy kodeiny do nieaktywnych metabolitów nie powoduje że więcej się metabolizuje do morfiny, po prostu masz więcej kodeiny w organizmie. Inihibicja jednego enzymu nie spowoduje ci że drugi będzie bardziej wykorzystywany, zwłaszcza że ten nieszczęsny grejpfrut ten enzym też inhibituje, choć słabiej. Autor był chyba w podobnym stanie co ty teraz.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 916 / 171 / 0
08 maja 2020WrakCzlowieka pisze:
(...) to że nie zmetabolizujemy kodeiny do nieaktywnych metabolitów nie powoduje że więcej się metabolizuje do morfiny(...)
Lol powoduje. Kup sobie greipfruta i zobaczysz sam, to nie jest jakieś ledwo wyczuwalne placebo.

Zrób zdjęcie okładki tego podręcznika proszę. Mogę opalić lufkę po 3-MeO-PCP i zasypać cię linkami z baz NCBI ale to po 20 stron i oboje nawet jak coś zrozumiemy to za tydzień nie będziemy pamiętać. (...)

Edit:
Na wikipedii angielskiej tak jak mówiłem wszystko jest prawidłowo opisane...
"Niektóre leki są inhibitorami CYP2D6 i zmniejszają lub nawet całkowicie blokują konwersję kodeiny do morfiny. "
a nam i greipfrutowi chodzi o CYP3A4 nie CYP2D6.
Nie bierzemy inhibotora CYP2D6 tylko inhibitor CYp3A4 ( jeden z receptoów Cp450. Łatwo się pomylić. %-D

@Wrak czlowieka To daj chociaż autora, ciekawy jestem co czytasz bo sam też czytam, Naprawdę łatwo się pojebać w tym wszystkim. W tydzień można zapomnieć więcej niż w miesiąc się nauczyć, a takich ziomków jak tam mówisz w poście poniżej to ja zjadam na śniadanie. Idę katować swoją lufę, oh pora osiągnąć wyższy level.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2020 przez endother, łącznie zmieniany 2 razy.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 2198 / 715 / 0
Jasne mordo, bo przez ponad 6 lat grzania nie próbowałem tej metody i piszę w oparciu o posty z neta. Zdjęcia ci nie zrobię, bo musiałbym do biblioteki zaganiać, sorki.

Paracetamol to wzmacnia działanie przeciwbólowo mordo, dawno już to tłumaczono tutaj - nie wykazuje żadnego wpływu na euforię czy sedację ani nie zmienia metabolizmu czy reakcji receptorów. Czarno na białym mam napisane to co uważają ludzie na całym świecie - a jednak to ty masz rację bo inaczej rozumiesz pojęcia z tej dziedziny. To że ktoś wpierdala sobie to i owo wierząc że pomaga to słaby argument, wiesz w ile mitów ćpuny wierzą i je powielają nie rozumiejąc czemu nie mają sensu? Nie kojarzysz jak kiedyś trąbiono że LSD się odkłada w szpiku kostnym i może ci dac tripa w losowym momencie? Popularność głupoty nie czyni z niej mniejszej głupoty. Wróc do pierwszego posta bodaj, podałem ci przykład leku po którym widać że zawarte w grejpie rzeczy inhibitują oba enzymy i właściwie wszystko co podpada pod P450.

A tak off-top: zarzuć benzo, odpal browca i nie dorzucaj już cokolwiek tam walisz. Miałem ziomka co też tak robił i smutno się patrzy na to bo następny etap już się zaczyna: mam ci robić zdjęcie podręcznika żeby udowodnić że czytałem - jakby to było coś niewiarygodnego. Kwestionowanie wszystkiego, przerost ego, pewność że ma się rację a wszędzie są błędy i wszyscy z jakiegoś powodu nie znają działania substancji które są stosowane od dziesiątek lat. Narkotyki zdrowe nie są mordo, zwłaszcza w nadmiarze. Nie musisz już tego udowadniać kolejnymi postami bo uważam że obaj wszystko w temacie napisaliśmy - ja mam swoje zdanie, ty swoje.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 42 / 5 / 0
Dobra wkurwia mnie to już. Co 2/3 miesiące chce sobie zarzucić kodę. Idę do apteki kupuje thio, melinuje w domu i biorę 240mg. Za każdym razem jest tak że po 30/40min pojawia się fajny beton ale po godzinie od aplikacji mocny ból brzucha na którego pomaga tylko puszczenie bełta. O co chodzi?
  • 1211 / 616 / 0
@ffg666 sulfogwajakol ci nie służy najwidoczniej. Kup zamiast tego Antidol albo Nurofen+, zrób ekstrakcję i zarzuć prawie czystą kodę bez żadnego syfu który orze bebechy.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 482 / 96 / 0
Wałkowane jest od setek milionów lat na tym forum ,ale widzę że jeszcze są ludzie którzy nie wiedzą więc napiszę żeby było wiadomo. SULFOGWAJAKOL KTÓRY JEST W THIOCODINIE WYWOŁUJE BÓLE BRZUCHA, WYMIOTY, A Z CZASEM WRZODY. ZRÓBCIE EKSTRAKCJĘ Z ANTIDOLU. To jest banalnie proste, jest milion tematów i wpisów jak to zrobić, pozdro. Polecam używać filtry do kawy. Są tanie, jest ich dużo i moim zdaniem lepiej filtrują i więcej paracetamolu zostaje na filtrze. Jest mniejsze prawdopodobieństwo, że filtr się rozerwie niżeli mielibyście go zrobić z chusteczek/ręcznika papierowego. Także warto kupić filtry do kawy za kilka złotych. Jest ich tam chyba 100. Polecam!!! :*
@ffg666
  • 1211 / 616 / 0
Ludzie na całym świecie ekstrahują kodeinę z preparatów złożonych z paracetamolem/ibuprofenem spożywając praktycznie czysty roztwór kody, dokładnie tak jak się powinno robić. Tylko w Polsce tak się ćpuństwo nauczyło, że skoro jest Tjokodyn który można zeżreć na gotowca to po chuj bawić się w jakieś ekstrakcje, byle się naćpać jak najszybszym i jak najtańszym kosztem. A później czyta się posty w stylu "zjadłem thiocodin i bardzo boli mnie brzuch, pomocy" albo koleś który wpierdala thio codziennie, od miesiąca ma biegunkę i jeszcze się pyta czy przerzucić się na Antidol, porażka. Ja rozumiem, że tjokodyn tańszy a ćpun kodeinowy najczęściej groszem nie śmierdzi ale oszczędzanie pieniędzy kosztem własnego zdrowia nigdy nie kończy się dobrze.

Pisałem to już w tym temacie ale napiszę jeszcze raz: kupujcie Nurofen Plus i róbcie ekstrakcję. Jest ona banalnie prosta, ibuprofen praktycznie nie rozpuszcza się w wodzie więc uzyskujecie czysty roztwór kodeiny, nic tylko ćpać.

https://psychonautwiki.org/wiki/Extract ... r_products - tutaj opis ekstrakcji.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 13 / 0
Cześć, jestem szczęśliwym posiadaczem opakowania hydroksyzyny. Ile mg byście polecali pod 450 mg kodeusza? W jakich kolejności to zarzucić? Wiem, że już było, ale zupełnie nie mogę się do tego dokopać w gąszczu tematów - poddałem się po 20 minutach.
  • 703 / 135 / 0
09 maja 2020TrzezwyMich pisze:
Cześć, jestem szczęśliwym posiadaczem opakowania hydroksyzyny. Ile mg byście polecali pod 450 mg kodeusza? W jakich kolejności to zarzucić? Wiem, że już było, ale zupełnie nie mogę się do tego dokopać w gąszczu tematów - poddałem się po 20 minutach.
25mg na godzinkę przed nie więcej, bo zmulenie hydroksyzyny weźmie górę nad przyjemnością fazy kodeinowej, jedni piszą, że 30min, ale ja zawsze wrzucałem godzinę przed z racji tego, że hydroksyzyna lubi się długo "załączać" w przypadku prometazyny dawałem 30min przed
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.