Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 482 / 96 / 0
@bulletinyourhead Jakiego leku używasz na regenerację wątroby? (Sorry za offtop)
  • 22 / 3 / 0
Nie wiem, gdzie zadać to pytanie, więc zrobię to tutaj: czy tylko na mnie kodeina działa równie moczopędnie, co piwo? xD Co mogę z tym zrobić? Zawsze, po prostu zawsze, po wejściu kody przez jakąś godzinę latam co chwila do łazienki...

Nie jest to wina soku z grejpfruta (choć wiem, że podobno jest moczopędny) -
po ten i tak czasem sięgam, bo po prostu lubię i sam z siebie tak na mnie nie działa, a przed kodą wypijam tylko małą szklankę...
  • 482 / 96 / 0
@moonlight120 To ciekawe bardzo. Większość osób w tym ja, mamy tak, że trudno jest nam się odlać po kodeinie jak i po innych opioidach. Nie chce brzmieć tutaj jakbym straszył itp ale może to coś związanego z nerkami? Ja dla świętego spokoju bym zrobił badanie gdybym widział jeszcze jakieś inne drobne niepokojące objawy. Możliwe, że troszkę wymyślam, ale jestem hipochondrykiem :D
  • 1211 / 616 / 0
@moonlight120 jedno zasadnicze pytanie - palisz fajki? Po kodzie zajebiście się pali, ale i kapeć w ryju niemiłosierny. Może po prostu pijesz dużo wody żeby to zniwelować a jeśli organizm już wcześniej był dobrze nawodniony to się tej nadmiarowej wody pozbywa, tylko to mi przychodzi do głowy na tę chwilę. Problemów z nerkami bym się na siłę nie doszukiwał, skoro normalnie na co dzień wszystko jest ok.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 3 / 0
@Vratislav, nie, nie palę fajek + już sama się pilnuję, by przed zarzuceniem kody nie pić dużo, bo takie latanie do kibla to jednak uciążliwe jest xD. Dlatego to takie dziwne.
  • 1864 / 701 / 0
Yerba przed kodzeniem zniweluje działanie kody?
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 27 / 5 / 0
Mam pytanie odnośnie kody i alkoholu. Tak wiem że leki i alkohol nie idą ze sobą w parzę, ale kiedy zagrzeje w ciągu dnia kode w dawce rzędu 300mg, to tego dnia w ogóle nie mogę się napić żadnego alkoholu? Mam tutaj głównie na myśli wino musujące rzędu 10 - 12%. Jeśli mogę to po jakim czasie i ile musze odczekać godzin a jak nie to po kilku dniach kiedy mój organizm wydali z siebie lek? Zaznaczam że mam wysoko rozwinięta tolerancje i taka dawka działa na mnie dosyć krótko. Niech ktoś to wie mi to w miare prosty sposób wyjaśni.
  • 516 / 111 / 7
Opioidy i alkohol wzmacniają się wzajemnie przy większych dawkach jest to niebezpieczne ale ja np robiłem mixa 400 mg kody + jedno piwko i było spoko
  • 1211 / 616 / 0
21 kwietnia 2020LOBO87 pisze:
Yerba przed kodzeniem zniweluje działanie kody?
Osłabi sedację. Zależy ile tej yerby, ale z autopsji wiem że kofeina i kodeina nie idą ze sobą w parze. koda to słaby opioid i łatwo ją stłamsić czymkolwiek, nawet takim słabym stymulantem jak kofeina.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / 4 / 0
21 kwietnia 2020Holz pisze:
Mam pytanie odnośnie kody i alkoholu. Tak wiem że leki i alkohol nie idą ze sobą w parzę, ale kiedy zagrzeje w ciągu dnia kode w dawce rzędu 300mg, to tego dnia w ogóle nie mogę się napić żadnego alkoholu? Mam tutaj głównie na myśli wino musujące rzędu 10 - 12%. Jeśli mogę to po jakim czasie i ile musze odczekać godzin a jak nie to po kilku dniach kiedy mój organizm wydali z siebie lek? Zaznaczam że mam wysoko rozwinięta tolerancje i taka dawka działa na mnie dosyć krótko. Niech ktoś to wie mi to w miare prosty sposób wyjaśni.
Biorąc thio z alkoholem rozjebiesz sobie żołądek (jak ja), biorąc Antka z alkoholem rozjebiesz wątrobę. Jeżeli już pić tego samego dnia to polecam minimum 6 godzin odstępu.
Uwaga! Użytkownik MadKing nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.