Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 168 / / 0
juz rozszyfrowałem tą substancje bylo to MDAI, po tym mogło mi to hddp spotęgować? (brałem przedwczoraj) bo nie wierze ze to wina koki
Uwaga! Użytkownik xxcainx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 194 / 13 / 0
MDxx i APxx potrafią zniszczyć życie, dając najgorsze HPPD, jakie tylko może wystąpić. Jestem jednym z takich przypadków.

Na forum hppdonline.com możesz poczytać, że psylocybina i LSD nie rozpierdalają funkcjonowania mózgu tak, jak MDA, MDMA, 6-APB etc.

Chodzi głównie o receptory 5-HT, więc kokaina nie ma tu żadnego znaczenia.
  • 135 / 8 / 0
@up mi po mixie 5-APB 6-APB w dużych oczywiście ilościach wzmocniło bardzo HPPD, trwa to już z 3 lata :)
  • 168 / / 0
a o jakich dokładnie hddp mówicie m.in śnieg optyczny? mi po pierwszym razie po tej substancjii chyba przeszło po 2 tyg. lecz niestety skusiłem się drugi raz i narazie mijają 2 dni ze sniegiem ( tylko w nocy ) + jakieś cienie itp

scaliłem - jj
Uwaga! Użytkownik xxcainx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 194 / 13 / 0
Śnieg optyczny to pryszcz.

Dla mnie chodziło o powidoki, palinopsję, smugi, starbursting, halo, mikropsję, makropsję, oddychanie przedmiotów i tekstu, zanikanie obrazu czy widzenie 2D.

Jeśli chodzi o objawy psychiczne to lęki, derealizacja, depersonalizacja czy brainfog.

Śnieg optyczny:
vs_en.gif
Palinopsja:
afterimage_ship.jpg
Powidoki, smugi:
palinopsia005.jpg
Halo:
halos3.jpg
Starbursting:
starbursts2(500).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 168 / / 0
o kurcze, skutecznie mnie odstraszyłes od dragów i masz to ciągle na codzien? i az tak widoczne jak na tych obrazkach?.. myslalem ze ja mam się czym martwic.a snieg optyczny mam bardzo mały w dzien w nocy jest dość nasilony po mj to juz wogóle. Powiedz mi po 1wszym razie z tą substancją tak Ci sie stao czy jakies maratony itp?
  • 194 / 13 / 0
Mam to non-stop, w dzień i w nocy, od 3 lat i 7 miesięcy, dokładnie jak na zdjęciach, czasami nawet gorzej (np. na kacu czy na zwale). Wszystko zaczęło się po jednej mocnej przygodzie z 6-APB.

Wcześniej dużo imprezowałem z kryształem MDMA, to też musiało mieć wpływ. Tylko benzodiazepiny mi pomagają, próbowałem już wszystkich leków, które zmniejszają HPPD. Nauczyłem się z tym żyć, czasu nie cofnę.
  • 4807 / 269 / 0
Mi po sesjach z 2C-P przez jakiś czas utrzymywały się powidoki, ale ustąpiły. Pozostało co innego, po dosłownie kilku razach zażycia 4-AcO-DMT (mój pierwszy psychodelik) każdy rozbłysk jasnego światła w ciemności, np. nadjeżdżający samochód z włączonymi reflektorami pozostawia po sobie efekt w postaci szybko wirującego świetlistego okręgu lub kilku okręgów gdy źródeł światła było kilka. Dobrze widoczne po zamknięciu oczu po oślepieniu. Od 5 lat się utrzymuje i nie wygląda by cokolwiek ustępowało.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1664 / 301 / 0
@Adi90 Ja to wszystko miałem ,z wyjątkiem śniegu optycznego, po dwóch razach z AL-LADem, ale przeszło po moich zabawach z benzodiazepinami (proszę nie traktować tego jako namawianie do brania benzodiazepin! Najlepiej udać się do lekarza, jeżeli HPPD jest na tyle uciążliwe!).
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 194 / 13 / 0
Jestem wjebany w benzo od prawie 3 lat, nie musisz namawiać %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".