Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Ashwaganda działa?
1.TAK
103
62%
2 .W miksach
4
2%
3.Trochę
37
22%
4.Nie
22
13%

Liczba głosów: 166

ODPOWIEDZ
  • 2027 / 240 / 0
@MenteMa nie znam się na produkcie, który opisujesz, nie lubię przepłacać za używki. Jeśli już masz taki produkt, poeksperymentuj z dawką. Ashwa nie daje żadnego wysycenia, nie trzeba używać jej 3x dziennie, choć można. Jeśli używasz w dzień, to mało, może powodować senność. Używana tylko na noc, poprawia sen i człowiek jest bardziej wypoczęty na następny dzień. A w ciągu dnia jest ok jeśli jakiś stres się szykuje, mała dawka wtedy najlepiej. Na podstawie Twoich opisów spróbowałbym 0,2-0,3ml na noc, ewentualnie 0,1ml jeśli potrzebujesz w dzień.

Sam używam surowca roślinnego, kupuję korzeń w kawałkach. Nie mam zaufania do mielonego korzenia, chcę widzieć co to za surowiec. Surowiec w kawałkach jest droższy od mielonego, ale i tak wychodzi bardzo tanio. 1-2g takiego surowca są dobre jak w dzień mamy jakiś stres, wystąpienie publiczne albo ważne spotkanie. 3-5g przy mojej wadze dobrze układa do snu. Długo się wczytuje, nawet w postaci naparu. Czasami go nie parzę tylko połykam, też działa bardzo dobrze.

I jeszcze odnośnie dawki, ona nie może być za duża. Za duża dawka na noc skróci sen. Po ustąpieniu działania większej dawki można odczuwać wzmożony stres, coś jak po ustąpieniu działania benzo. Ashwa to łagodna używka i skutecznie reguluje układ nerwowy w łagodnie działających dawkach. Nie zauważyłem też aby ashwa powodowała przywiązanie, można jej używać kiedy się chce, a kiedy się nie chce to nie, bez żadnych problemów
  • 3 / / 0
2 krotnie podchodziłem do ashwy ale wyłącznie w kapsułkach i efekty były znikome, myślałem że to na mnie nie działa, tak samo jak np. kofeina.

Zrobię kolejne podejście tym razem z korzeniem, może faktycznie w postaci zmielonej sprzedają produkt nie do końca czysty.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.