You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Paweł
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
A ktoś mi może powie, co najlepiej zjeść przed kodeiną i ile czasu przed? Dzisiaj apty nieczynne, nie chce mi się latać do tych 24h, bo mnie tam z kasy już całkiem obedrą, poczekam do jutra sobie... W międzyczasie plan układam... Tak z 2,5-4h przed kodą jakieś śniadanko lekkie powinno być git, co? A później na lepsze wchłanianie Thio jakaś ciepła herbatka (chociaż z tym uwaga, bo to chyba na żołądek dobrze nie robi). Następnie tylko załatwić ważną sprawę, kodeinę zakupić i można walić. Dobry plan? Mam nadzieję, że prawilnie trzepnie... Już całe kilka dni Wielkiego Postu Opiatowego przeżyłam... Heh, czuję się jak jakiś opio-newbie. kodeina i kodeina i kodeina leci i to z przerwami! morfino, tęsknię, kiedy do mnie wrócisz?
My agony is your triumph
Ale ta tolerancja to jakaś powalona. Dwa miechy temu szedł dobowo gram morfiny, czyli w przeliczeniu na kodę - 10 gramów. A teraz po 450mg kodeiny jest tak dobrze, że nawet bym nie chciała brać więcej, bo chyba bym się zadrapała na śmierć. Nie dziwię się tym ludziom, którzy nieumyślnie się przekręcali, wracając po przerwie. Przecież jeszcze kilka tygodni temu jeden MST to było w sumie nic. I gdybym nie brała kodeiny, to nie miałabym pojęcia, że tolerancja może tak spaść i jakby mi tylko wpadło w łapy jakieś mocniejsze opio, przesadziłabym na pewno. Podstępne to jest.
My agony is your triumph
Profil działania, chec rozmowy i milosc do kazdego bez upierdolenia fizycznego (jak np po helu), wedlug mnie przebija na leb wszystki einne opiaty.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.