Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 2 / 0
01 kwietnia 2019marcin05121 pisze:
Czy tiserscin pomoże w zejściu z clona ?

Testowałem, nie pomogło mi w najmniejszym stopniu.
  • 574 / 10 / 0
a jak jest z kumulacja benzo we krwi? schodze z klona i od 3 tygodni zatrzymalem sie na 0,125 mg (biore 2x 0,06 mg) i teraz chcialym zejsc nizej a wlasciwie do zera. ktos pisal, ze taka dawka jest bez wiekszego znaczenia i moge bez wiekszych objawow zejsc na zero bez diazepamu. tylko zastawiam sie jak jest z kumulacja clona we krwi? bo okres poltrwania to do ok. 50h to teoretycznie po dwoch dobach mialbym nawet 0,24mg i z tego dopiero przechodzil na praktycznie na zero...
  • 1211 / 616 / 0
Ale stężenie leku we krwi nie spada do zera z godziny na godzinę, do tego potrzebne są dni (w przypadku klona od 6 do 9 od ostatniej dawki). Nie będzie to twarde lądowanie jak w przypadku alpry, tylko organizm będzie miał trochę czasu do przyzwyczajenia się do braku leku. Ja nie wiem w czym Ty masz problem, jesteś na chomiczej dawce długo działającego benzo i boisz się odstawić...

Odstawiaj, lepiej nie będzie. Możesz się jeszcze bawić z diazepamem (ale ile to będzie w przeliczeniu? 2 mg diazepamu?) ale nie ma to najmniejszego sensu.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 27 / 0
A po ilu dniach od ostatniego wzięcia diazepamu stężenie jego spadnie do zera? Ostatnią dawkę diazepamu, 2.5mg, wziąłem 25 marca, czyli 12 dni temu. Już mam czysty organizm?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 1106 / 221 / 0
diazepam około tygodnia się utrzymuje, także najprawdopodobniej jesteś już czysty.
  • 1081 / 33 / 0
Metabolity diazepamu utrzymuja sie do 200h czyli do 8 dni ! w najgroszym wypadku
2-5-1.25-0.75-0.325 zajmie 24 dni
  • 574 / 10 / 0
a jak bralem od kilku lat clona, odstatnie 2miesiace bralem 0,5 i w dol do 0,125mg a od trzech dni juz przestalem brac (a bralem ostatnie 3tyg. 0,125mg) to zupelne zero kiedy u mnie bedzie?

a teoretycznie 0,5mg clona do ilu dni moze siedziec i byc wykrywalny?
1mg alpry ma krotszy okres 6h - to po ilu dniach juz jej nie ma?
  • 1106 / 221 / 0
alpra do 3 dni, klon jest gdzieś pomiędzy alprą, a diazepamem.
  • 37 / 8 / 0
Powoli, przede wszystkim powoli. Mi zejście z 20mg klona dziennie zajęło niecały rok, co i tak jest jakiś pierdolony rekord. Możliwe, że przy takich dawkach można też trochę oszukiwać. Ja w swojej rozpisce miałem, aby schodzić mniej-więcej o miligram miesięcznie, a czasami udawało się trochę oszukać cały ten skurwiały system nerwowy i zejść o nawet o 2, bez skutków ubocznych. Może kwestia osobnicza.
  • 631 / 122 / 0
Bralem 4-5mg alpry dziennie. Teraz biorę 2mg klona zamiast alpry. To jest jakis postęp, czy dalej jestem w tym samym miejscu?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.