Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 703 / 135 / 0
27 lutego 2020ksavery pisze:
Odnośnie papierosów to też wydaję mi się, że obniżają działanie kodeiny dlatego staram się mało palić pod jej wpływem, ale paradoksalnie chęć na zapalenie jest ogromna. Kiedyś miałem dość ciekawą sytuację, kiedy przed wzięciem kody nie zapaliłem żadnego papierosa przez cały dzień. Dopiero jakoś na peaku sobie zapaliłem i strasznie mnie wygięło. Nie mogłem otworzyć oczu na więcej niż parę sekund i chodziłem slalomem prawię się wywracając. Magiczne przeżycie, ale prawie spadłem przez to ze schodów:(
co osoba to opinia widzę, mi papierosy podbijają każde opio, jak jeszcze byłem na kodzie, nie wyobrażałem sobie nie palić papierosów przy dawce 750-900 palenie papierosów to był dla mnie orgazm, gdy antki mi się filtrowały w tym czasie układałem sobie już popielniczkę na łóżko, kładłem fajki, zapalniczkę, żeby po zapiciu roztworu już nie szukać i odpalałem ulubioną playliste na youtube, do majki czy metadonu też kocham palić, też czuję to podbicie za każdym razem, ale nikotyna jakby na kodeine działała najmocniej
  • 2976 / 256 / 0
26 lutego 2020Marcins96 pisze:
Ale na początku deprecha zaczynała się dopiero kolejnego dnia, teraz godzinę po skończeniu fazy już jest chujowo
Ultra pro-tip: ja do kody od dłuższego czasu biorę sobie piwko i jak już minie peak (co u mnie następuje po max 30 min od zarzucenia) to sobie powoli je sączę, dzięki temu raz że przedłużam sobie trochę tą fazę, a dwa że nie ma tej dysforii po skończeniu działania. Na pewno jest to w jakiś sposób szkodliwe, niezależnie od tego czy bierzemy Antka czy Thio, dlatego pilnujcie swojej wątroby ;)
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / 1 / 0
Czy tabletki thiocodinu normalnie połykamy czy coś się z nimi jeszcze robi?
  • 2532 / 602 / 0
Sorry za mały offtop ale liczę na szybką odpowiedź, tu pewnie znacznie szybciej ja dostanę. Wrzuciłem sb benze i myślę czy dorzucić do tego kode? Można? Ktoś próbował? Jak ogólnie wygląda sytuacja.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 584 / 155
@Wioslo, normalnie połykasz. Ewentualnie możesz gryźć, żeby szybciej weszły, o ile nie obrzydza Cię ten smak.
Najlepiej popijać colą, co zneutralizuje nieco żrące działanie sulfogwajakolu na śluzówkę żołądka.
Jednak na dłuższą metę lepiej i zdrowiej serio jest robić ekstrakcję z antka. W sytuacji awaryjnej warto mieć przy sobie N-acetylocysteinę w najwyższej dawce (jak np. Nacecis 600 mg - bez recepty), gdy mamy podejrzenie, że niechcący zjedliśmy za dużo parasyfu.
Ekstrakcja pokrótce, bo na necie sporo znajdziesz, ale postaram się streścić:
1) Kruszysz tabletki Antidolu 15 na pył, jak najdrobniejszy, ma być po prostu proszek.
2) Wsypujesz pył do małej ilości ZIMNEJ wody (może być nawet lodowata; reakcja bazuje na rozpuszczalności fosforanu kodeiny w zimnej wodzie i nierozpuszczalności w niej paracetamolu).
3) Bierzesz drugie naczynie i owijasz dokładnie grubszym ręcznikiem papierowym lub filtrem do kawy i starannie przelewasz przez niego otrzymany wcześniej roztwór.
4) Na dnie otrzymujesz roztwór kodeiny, powinien być przezroczysty, jak wyglądem przypomina mleko - nie nadaje się do zażycia. Na filtrze powinien zostać paracetamol; ma on wtedy konsystencję przypominającą plastelinę.
Nie jest to trudne, a nie ryje tak flaków. Mimo wszystko, najlepiej w opio w ogóle nie wchodzić...
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 318 / 0
^up
jak dla mnie to najlepiej filtracje się robiło ze strzykawki 100ml :) no i pompka przyśpiesza cały proces, a straty są dużo mniejsze - bo mniej się ostatnie / mniejsza szansa na zniszczenia filtra przy wyciskaniu :)

Skończcie te dysputy o papierosach, nauka mówi że nikotyna wzmacnia klepliwość kodeiny
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4916647/

A niedługo wrzucam w dziale opioidy wątek typu how-to potencjalizacja opio (oczekuje mnóstwo karmy w zamian skuhwysynnnny <3 )
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
28 lutego 2020taurinnn pisze:
Jednak na dłuższą metę lepiej i zdrowiej serio jest robić ekstrakcję z antka. W sytuacji awaryjnej warto mieć przy sobie N-acetylocysteinę w najwyższej dawce (jak np. Nacecis 600 mg - bez recepty), gdy mamy podejrzenie, że niechcący zjedliśmy za dużo parasyfu.
A zakładając że zajebalem za dużo paracetamolu to ile tego Nacesis zapodać? I w jakiej formie?
Możesz trochę uchylić rąbka szczegółów odnośnie takiej sytuacji?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 2198 / 715 / 0
Z tego co czytam to w przypadkach zatruć paracetamolem podaje się raczej infuzję z NAC niż tabsy p.o. - co nie znaczy oczywiście że tak nie pomogą. Dawki oblicza się na podstawie wagi ciała i jest spory rozstrzał w nich. Zaraz po spożyciu zbyt dużej dawki parasyfu daje się więcej i przez następny dzień lub dwa powtarza już zmniejszone dawki. I tak w jednym przypadku zaczynali od 140mg/kg, (w następnym dniu 70mg/kg), a gdzieś indziej o kilkukrotności tego. Wśród ćpunów na zagranicznych forach zwykle łykali 1200mg po parasyfie i 600mg kilka godzin później, co wydaje się niską dawką - ale w ich przypadkach się sprawdzało. Przy ostrym zatruciu paragównem to może być za mało. Dla zainteresowanych opis takiego przypadku i leczenia NAC:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5987070/
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 776 / 106 / 0
well, oficjalnie wczoraj był moj ostatni raz z thiocodinem.
zjadlem 30tab, wlasciwie to pierwszy raz tak "duza" dawke od dawna, przedtem wypijajac kieliszek szampana i zaczalem pluc krwia :F. wiedzialem od dawna juz ze mam styrane bebechy
  • 1211 / 616 / 0
@toxic1337 idź do lekarza stary. Plucie krwią może być objawem wielu poważnych dolegliwości, nie wolno tego lekceważyć. Sulfogwajakol jest niezdrowy ale nie powinien sam w sobie powodować krwioplucia u zdrowego człowieka.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.