Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 94 / / 0
Czy możecie polecić jakiegoś neurologa z Małopolski, który nie bał by się przepisać medikinetu (choćby tego na rp)? Bo leczę się neurologicznie od lat (podstawy do wypisania jako takie są, chociaż stwierdzonego w papierach ADHD nie mam - nie chciało mi się iść do psychiatry - jakaś taka blokada mi się włącza jak słyszę o psychiatrze :D ), ale mój neurolog konsekwentnie twierdzi że on nie może wypisać, bo to nie jego działka. Chyba że rzeczywiście trzeba iść do psychiatry, chociaż to mi już się nie uśmiecha. Jak coś to proszę o odpowiedź tu albo na PW. Z góry dzięki!
  • 20 / / 0
Czy ktoś próbował palić MEDIKINET 20stki? Jeśli tak to w jaki sposób

Pozdrawiam
  • 1168 / 53 / 0
@up Możesz spróbować rozkruszyć jedną tabletkę na pył, później przesypać to na folię aluminiową, podgrzać od dołu zapalniczką, i jakąś rurką wdychać opary.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 4 / 0
123qweasd pisze:
Czy ktoś próbował palić MEDIKINET 20stki? Jeśli tak to w jaki sposób

Pozdrawiam
juz chyba zdecydowanie lepszy efekt osiągniesz jak sobie zapodasz Medikinet doodbytniczo per rectum niz z tego palenia coś wyjdzie
  • 2 / / 0
Jest ktoś w stanie polecić na PW jakiegoś psychiatrę albo psychologa (najlepiej w Warszawie) diagnozującego ADD (w sensie ADHD bez nadaktywności)? Czy czegoś takiego u nas w Polsce nie ma? ;)

Psychiatra do której chodzę mi powiedziała, że wygląda jakbym miał ADHD, ale bez diagnozy psychologa jedyne co mi może wypisać to wellbutrin (też sporo pomaga, ale wciaż nie daję rady z pracą i w ogóle). Psycholog po jakiś testach pamięci i uwagi z kolei stwierdziła, że faktycznie mam coś z uwagą, ale zrzuciła to na brak motywacji (skoro nie jestem i nie byłem nadpobudliwy/impulsywny).
  • 23 / 1 / 0
Siemano to mój pierwszy post tutaj, nie wiem czy zauważyliście ale na stronce ministerstwa zdrowia nie wszystkie preparaty zawierające metylofenidat dopuszczone do obrotu w PL mają status Rpw, Difumenil jest Rp
  • 223 / 23 / 0
^ To chyba komuś literke W zjadło bo to nie jest realne. Sam sprawdziłem i jet RPW nie siej dezinformacji zanim sam nie sprawdzisz informacji.
Uwaga! Użytkownik MopsWolnaMolekula nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / 1 / 0
  • 4807 / 268 / 0
Nie sprawdzałem linku powyżej, bo nawet zakładając że to prawda - co za różnica jaki ma status dany lek, u psychiatry łatwiej przez to nie wyprosisz, substancja w Polsce jest pod kontrolowanym obrotem niezależnie od nazwy leku.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 223 / 23 / 0
A sprawdź na innych stronach w duckduckgo, wszędzie oreceptowana.
Zresztą substancją czynną jest dalej metylofenidat, więc opcja że to dorwiesz jest 0.
Uwaga! Użytkownik MopsWolnaMolekula nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.