Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
@porucznik
a zrób se hahahahahaha, masz wtedy najpewniej. czysto, łatwo, przyjemnie. nikt Ci tego nie zapisze na piękne oczęta. zapomnij.
a widzę fnt p.oficera kręci. no plastik smakuje wyśmienicie, szczególnie przypalony , mniam
ps. proponuję wejść w układ z miejskim przedsiębiorstwem oczyszczania hahahahaha
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2010 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Stefan »
porucznik: chyba no1 pisał kiedys o smietnikach. oczywiscie poprzez naklejenie nie wypadnie z plastrow wszystko, co dobre.
ale czy smietniki szpitalne nie sa jakos zabezpieczone?
jak nie, to idz pod szpital, pokaz odznake i powiedz, ze szukasz dowodow ws. czegos tam. i jak znajdziesz taki plaster z pozostalosciami wlosow pacjentow, oblany resztkami zupy pomidorowej z obiadu, to go uzyj.

i nie pytaj sie czy aceton, czy woda, czy sok pomaranczowy, tylko przeczytaj dokladnie temat. wszystko juz bylo napisane.

edit:
pan posterunkowy za granica? omg, toz to interpol pewno albo inne dea.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2010 przez Pan Stefan, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1406 / 143 / 0
ale nadprodukcja spamu panowie. to mnie kręci :-p
kurwa wyłączmy kompy zaraz nas zgarną!!!
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2010 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
  • 927 / 6 / 0
fnt
Nieprzeczytany post autor: porucznik »
oxas, cos mi sie wydaje ze fnt juz grzalem kiedys, tylko nie wiedzialem co to jest, bylo jako "mofina w plasterku".
Pamietam ze dobrze przewracalo...
Nie jestem wyedukowany zbytnio - zwykly ham i prostak. A mieszanek od murzynka bambo boje sie kupowac, nie wiadomo co tam mieszaja. Kiedys kumpel kupil jakis proszek zamiast C, powachal i dostal sraczki. Co by to bylo zeby to w kanal huknac? Sam kiedys kupilem bakingsode od 'znajomego' gangstera - okazal sie zwyklym ujem.
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
a w Policyjnych magazynach zalega tyle dobra...
  • 1211 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
oxaś odezwij się do mnie Ty brudny, zarzygany narkomanie :-)
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Vai »
TALVOsilen pisze:

najczęściej jest tak że za plaster prosto od rakowca płaci się tyle zł jakiej mocy jest plaster, czyli za plaster 50mcg/h płaci się 50zł.
O kurwa co za kasa. Kto tam nie raz pamięta moje posty to wie, że ja ćpam rekreacyjnie,bo na codzień leczę się opiatami z powodu poważnego uszkodzenia nerwów i dalej czekam na pompę morf. (co mam już chociaż wyznaczony termin u tego profesora z Łodzi, więc mam nadzieję, że ruszy się to coś), no i teraz mam na sobie dwa plastry po 50 i jak gdzieś jadę i będę więcej musiał chodzić to mogę doklejać jeszcze po 25 mcg i kurcze ja za to płacę 3,20 zł za opakowanie i kurcze nawet cena bez refundacji 5 plastrów 50 mcg to coś ponad 150zł i za chuja bym takiej kasy nie dał za leki. Przeszedłbym na płynną. Jeśli jakiś rakowiec sprzedaje plasterki swoje po 50 zyla jeden 50mcg toż to kurwa niezłą kasę zbijają. Tak samo sevredol też mam za darmo, a dostaje 3 paki na miesiąc. Jakby mi założyli pompę i bym jeszcze w poradni leczenia bólu brał leki i już bym nie musiał ich używać ahgrrrrr (zły śmiech) byłym booogaty xD
To jeszcze mi powiedz Cie jakie są ceny na tym tzw. czarnym rynku np. amp 1ml/ 10mg majki i 1/20mg.

Mam jeszcze pytanie do Oxasia, bo jest w Tobie coś co podziwiam, czyli wiedza z chemii. No i o ile teraz piszesz, że teraz ludzie nie zdają sobie sprawy, nie poznają po Tobie, że mają doczynienia z gościem z który ćpał/ ćpa. Napisz przeszedłeś studia na ćpaniu. Da się ćpać i w tym czasie jeszcze radzić sobie jakoś na trudnych studiach.
bo moje ćpanko to walenie 'nadwyżek" morfiny, kiedy nie ma co robić, kiedy kurewsko boli, kiedy ogarnia frustracja i zabawy ze wszystkimi możliwymi benzo, ale bez jakiś ciągów.
Ja przeciwbólowe od tramalu i NLPZ, przez bupre i teraz po rotacje morfiną i fentanylem to już od 3 lat, a samą morfiną i fentanylem od ponad roku i mi wszyscy lekarze mówią, że nie spotykają się z uzależnieniem u ludzi, którzy brali opiaty tylko w celach przeciwbólowych, a co najwyżej 2-3 dniowe zejście ( bo oni mi to tak przedstawiają, że jeżeli nie będzie źródła bólu lub podłączona pompa to z dnia nadzień odłoży się wszystkie leki xD trochę mnie to przeraża
  • 51 / / 0
Nieprzeczytany post autor: TALVOsilen »
Vai pisze:
To jeszcze mi powiedz Cie jakie są ceny na tym tzw. czarnym rynku np. amp 1ml/ 10mg majki i 1/20mg.
amp 10mg - 5zł, 20mg - 10zł
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2010 przez TALVOsilen, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik TALVOsilen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 143 / 0
@Vai
jak pisałem magisterkę na drugim kierunku byłem w ciągu półrocznym. to był z resztą mój pierwszy, poważny ciąg. z którego chyba nie do końca zdawałem sobie jeszcze sprawy, gdy byłem tak zaślepiony domniemaniem o swej wszechwiedzy i nieomylności w tym zakresie. wszystko było lege artis, dawki, które miały nie prowadzić do wzrostu tolerancji, okresowa zmiana drogi podania z iv na im potem po i inne wybiegi pt. interakcje lekowe mając prowadzić do ograniczenia inie rozwinięcia się uzależnienia fizycznego. ale byłem głupi. w tym wszystkim, całej tej pseudonaukowej otoczce, nie uwzględniłem jednego- mojej kurewsko wielkiej ochoty na branie. a potem już nie umiałem przestać. i tylko te naukowe tłumaczenia zwiększania dawek i dystrybucji tylko iv. studia na obu kierunkach ukończyłem z całkiem niezłymi wynikami, jak na ćpuna. może dlatego, że nie zdawałem sobie sprawy z istnienia ćpuna we mnie.
narkotyki są niezdrowe
  • 585 / 52 / 0
Jako prezent bozonarodzeniowy otrzymalem od babci w stanach, lizak 1200mcg. Zalaczyla ostrzezenie, ze bez tolerancji na opiaty, jak w moim przypadku, moze to byc hardcor czy wrecz niebezpieczne. Jak uzyc tego przyjmujac np 1/3 dawki w nim zawartej?
Każdy mam prawo do wypowiedzi, choć nie oznacza to, że zna się na tym o czym mówi
ODPOWIEDZ
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.