Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2198 / 366 / 0
Gabaergeniki nie są wskazane w leczeniu borderline ? (benzo,baklo,prega..)
sertralina i lamotrygina to dobre środki na to zaburzenie ?
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 867 / 253 / 0
Są ok, czemu miałyby nie być? Chyba jedynie dlatego że są uzależniające, a wiele borderów ma skłonności do uzależnień.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 1974 / 526 / 0
Mi benzo wycisza bordera, prega czy baklo za to sprawiają, że wykazuję tylko hmm, pozytywne cechy bordera. :korposzczur:

Lamotrygina stabilizuje ale ja ją odstawiłem po jakimś czasie, bo czułem się jakiś taki nijaki. :krowa:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 39 / 4 / 0
Ja jadę teraz na stabilizatorach, ale to przez towarzyszący ChAD. Mimo to i mimo 6-cio letniej terapii border się ujawnia i wpadam w skrajności.
  • 641 / 98 / 0
Nigdy więcej panny w borderem, to choroba z którą trzeba samemu się zmierzyć, a nie wciągać innych.
  • 347 / 75 / 0
@up oj tak, niech same sie meczą a nie rujnują życie innym.
A jak się ma walenie amfetaminy mając bordera?
  • 1299 / 260 / 0
Pewnie coś w stylu, że Cię nie będzie mogła przegadać na bombie i będzie się wkurwiać, że Ci dojebać nie może, no chyba, że będziesz miał zjeździk.
  • 1974 / 526 / 0
29 marca 2021xBambinoo pisze:
@up oj tak, niech same sie meczą a nie rujnują życie innym.
A jak się ma walenie amfetaminy mając bordera?
No włącza turbo bordera u mnie ale do opanowania. %-D
  • 347 / 75 / 0
W sensie, że owiele łatwiej jest wybuchnąć i łatwiej bordera sprowokować, dobrze rozumiem?
  • 1974 / 526 / 0
Tak ale jednocześnie łatwiej załagodzić wszystko, przynajmniej u mnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.