Ta żyła jest tak prosta że aż przyjemna - nawet moja dziewczyna ze swoimi słodkimi jak niteczki daje radę, choć przyznam - u niej widać tak słabo, że wali na czuja (i czuja ma zajebistego).
Kup igły 0,45 - najlepsze na świecie, tylko wtedy bez pośpiechu - 7sek na 5ml to max.
Jedyne żeby się nie udało to chyba u grubasa - ile ważysz do wzrostu?
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Nie będę ukrywał, że mam dość dobrze - jak zacisnę mocno stazę to bat wystaje ze 3mm ponad powierzchnię skóry - czy jest coś prostszego? :cheesy: Takim można się wręcz bawić, np wmontować całą igłę w bat, co mi się zdarzało na początku.
Dodam coś o HEPARIN-HASCO 1000 - kiedyś w ogóle nie używałem heparyny i nawet po dłuższej przerwie zdarzało się, że na pozór piękne baty były "pozatykane" (do dziś to dla mnie tajemnica - wszystko idealnie, ale przy tłoczeniu rosła kulka - tak jakby bat był zatkany, albo krew płynęła malutkim otworem wewnątrz (tak jak żyły oblepione cholesterolem), bo jestem pewien niewypadnięcia z bata...
Do czasu - okresowe używanie tego żelu (tubka powinna starczyć na 2 miechy - smarować 3x razy przy iniekcjach, oraz co 2-3 dni profilaktycznie na abście) rozwiązało wszelkie problemy - w jednym bacie naliczyłem około 200 strzałów i jest ciągle piękny, shiny & healthy :cheesy:
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Praktyka czyni mistrza.
Że tak rzucę, z zastrzykami to jak z seksem, z czasem jest coraz lepiej
Pasek od szlafroken ist gut! Robie petelke, przekladam przez nią drugi koniec i moge zaciskac oraz luzowac paszczą.
Dodano 26 lutego, 5.25:
Warszawski Cpun pisze:Róbcie idealnie technicznie zastrzyki a żyły będą wam służyć latami.
1. Zostawiaj trochę powietrza w kontrolce, nie będziesz musiał odciągać tłoka.
2. Wbijaj się w bata powoli bardzo spokojnym ruchem podpierając koniec dłoni o drugą rękę tak aby nie drżały ręce i strzał był pewny.
3. Gdy w kontrolce pojawi się krew zaczynasz wlew. Nie odciągaj krwi! Wtedy najczęściej wychodzi się z bata.
4. Naciskając tłok patrz cały czas dokładnie ile masz wbitej igły w łapę i kontroluj żeby ani o milimetr nie poszła głębiej czy płycej.
5. Po skończonym wlewie nie odciągaj krwi by przepłukać pompę. Tworzy się podciśnienie w bacie które go niszczy.
Maskaradore pisze:Ja nie lubię 12ek (Terumo bodaj) - wolę BD 0,45 16mm + BD 5ml =![]()
Z reguły opierałem rękę o blat biurka, ale dziś spróbowałem tego:i jest b.dobry ten hint :-)Warszawski Cpun pisze:podpierając koniec dłoni o drugą rękę tak aby nie drżały ręce i strzał był pewny.
Z kolei z tym się nie zgodzę:bo jak wbijam igłę to krew uderza w kontrolkę, wtedy dobijam igłę na kilka mm (ew. wcześniej pochylam na płask jak za duży kąt był); no i puszczam stazę, ale chuj wie czy igła nie wypadła (krawat) i dlatego wtedy trochę muszę odciągnąć bo kontrolka pełna a ja chcę mieć pewność. No i wtedy pomping -ing -ing :-DWarszawski Cpun pisze:3. Gdy w kontrolce pojawi się krew zaczynasz wlew. Nie odciągaj krwi! Wtedy najczęściej wychodzi się z bata.
Ćwiczyć ćwiczyć - ja już czułem się kozak, ale minął ponad miech i wyszło jaki kozak.
Tutaj akurat wbrew pozorom kolega Warszawski... ma rację, jak trafisz w kabel i wpłynie krew do kontrolki to jedyne co robić to powoli i delikatnie poluzowac stazę, i podawać pomalutku, jeśli nie jesteś w kanale to i tak poczujesz (szczypanie itp), a tak nie dość że jak masz "trudne żyły" i podajesz jużnp 10 raz bezskutecznie - to masz coraz więcej krwi w towarze co = zwiekszeniu ryzyka skrzepu w pompie, poza tym wszelkie zbędne ruchy powodują ryzyko wyskoczenia z kanału, a numery typu "dobijanie kilka mm " to możesz sobie pozwolićtylko na batach grubych, prostych i widocznych.... Ba rdzo wazne jest też aby nie płukać krwią pompy, - krew w zyle płynie w określonym kierunku, i zyła ma zastawki, które uniemożliwiają zmianę tego kierunku, jeśli odciągasz krew - zwłaszcza szybko i dużo - zaburzasz pracę tych zastawek, robi się zawirowanie, a to na prawdę bardzo szybko niszczy kanalizację, nie wiem czy nie najbardziej. Żyły po prostu uciekają ;-) , też tak robiłem na początku mojej kariery i niestety żył u mnie brak.... Jedyny bat został mi na szyi, ale na razie nie chce wracać do tego miejsca i męczę ręce i nogi. Pomimo tego ze miałem kilka lat przerwy w ćpaniu, i wydawało mi się ze zyły mam zregenerowane w 50% - niestety kilka miesięcy i z powrotem to samo....kazda próba strzału = rzeźnia.... :wall:
- Poza tym co jeszcze jest b ważne jeśli nie trafisz z jakiegoś powodu za pierwszym razem - jak tylko jest to możliwe - bierz od razu nową igłę do następnej próby, jeśli została odrobina krwi w końcówce strzykawki -najlepiej jest to po prostu wykapać a jeśli jest to tylko ślad na ściankach dzióbka - odrobinka CZYSTEJ chusteczki zwinięta w maleńki rulonik i wycierasz od środka dzióbek, najpierw odciągając oczywiście trochę tłok, zeby nie dotknąć (i nie zmarnować ani krzty towaru)....Niestety wiem jak jest w realu, ale w takich sytuacjach nie należy się spieszyć, lepiej wytrzymać trochę na skręcie dłużej i znaleźć sobie komfortowe w miarę miejsce, niż po partyzancku - zmarnować działkę...
scalono #czeslaw
Wole jak jest cieplo, ale pokazywanie sie w krotkich rekawkach niewielu cpunom sluzy jesli o to chodzi. Przekonalem sie jak wczoraj mielismy jakies zdjecia z ludzmi i nie wiedzialem o tym, wszyscy w garniaczkach, a ja w bluzie i musialem sie przebrac przy ludziach tylko gore wlasciwie to myslalem ze zaloze marynarke i dadza mi spokoj, a tu ze jeszcze koszule. No i zaczely sie schody bo wychodze podchodze do kumpla zeby mi dal koszule - no spoko - i tak sie smieje do mnie no no chcesz koszule zdjemuj ten tshirt a ja sie patrze mysle kurwa, zanim on ja rozepnie itd. to bd stal z poklutymi rekami przez pol minuty przy wszystkich.
Zdjalem koszulke i jakos zakrylem lapy i mam okropna nadzieje ze nikt nic nie wypatrzyl ale huj to wie.
Najgorsze to ze walilem bufa juz troche temu iv i jakos potem mnie pierdolnelo ze co ja robie, wale cos dozylnie okurwa i wogole (bierze mnie tak jak jestem w ciagach lub wale iv jakis czas i przechodzi po jakims czasie znow wracam
Kurwa ! a myslalem skoczyc zalatwic majeczke, albo dobry stymulant euforant iv i kodeine, juz tak mi chodzilo po glowie a teraz sie skapnalem ze jeszcze do konca maja co najmniej to nie moge sobie pozwolic na takie zabawy, no chyba ze bede walil gdzies na udach/barkach bogwie gdzie nie mam takiego doswiadczenia jeszcze zeby tam trafic :huh:
Pytanko: czy igła 0,5mm x 19mm wystarczy na prostopadłe wkłucie do żyły głębinwej na przedramieniu (górna zewnętrzna strona, chuda ręka)? pzdr :-)
Jesteśmy kurzem, narkomańska orgia.
Beznadziejna metafizyka, moralny kanibalizm.
Synku, nie fikaj i tak mam cię za nic.
Cudowne dziewczyny z potłuczonym EGO,
To ten chory świat, nie chcę należeć do niego.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.