Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
Kolegoo, nigdy w warunkach prowizorycznych nie pozbędziesz sie całej soli. Ale Ty pewnie myślisz że jest dużo soli bo jest słony zmak, sama benzydamina w sobie jest słona i chyba bardziej słona jak sól.. dużo bardziej... ;)
Przeje*** cały temat, nigdzie niema o żadnej nazwie leku z którego można wziąć kapsułki.
Ja nie moge już łykać husteczek, tego sie NIE DA już robić! Może zna ktoś nazwe tego leku, z którego moge uzyskać kapsułki? Kiedyś czytałem gdzieś że jakaśś vit. C jest w kapsułkach i że można spoko je otworzyć wysypać C i wsypać sobie benze zamknąć i łykać...
Z Czech za Polską tęsknię..
Ja nie moge już łykać husteczek, tego sie NIE DA już robić!
Może zna ktoś nazwe tego leku, z którego moge uzyskać kapsułki? Kiedyś czytałem gdzieś że jakaśś vit. C jest w kapsułkach i że można spoko je otworzyć wysypać C i wsypać sobie benze zamknąć i łykać...
do kurfy nędzy! miliony razy było pisane że 25ml wody zimnej na każdą jedną saszetkę. a ty się dziwisz, że cos zjebales jak dales 100ml/2saszetki. no ludzie, ile razy mozna to pisac, to jest naprawde wazne.
sama benzydamina ma smak żrąco-słony, taka wzmocniona sol, jednak zwyklej soli zawsze cos zostanie. lepiej jednak 0,5g soli, niż 8,8g, nie? ekstrakcja jest zajebiscie konieczne
a jak nie umie ktos policzyc 25x2 to niech sie w cpanie nie bawi.
oł, na samą myśl smaku na wymioty sie zebralo ;/
przeczytaj posta mego dokladnie zanim zaczniesz gadac takie rzeczy. napisalem przeciez wyraznie ze najpierw bralem 4 saszetki w 110ml czyli nieco ponad 25ml na 1 jak niektorzy pisali zeby nie zostala sol. problem polega na tym ze z pewnych wzgledow zalezalo mi na calkowitym wyeliminowaniu soli badz chociaz do tego stopnia by nie byla ona wyczuwalna w smaku (bynajmniej nie z tego wzgledu ze mi to przeszkadzalo w konsumpcji gdyz nie raz jadlem to bez zadnych ekstrakcji i tez nie bylo to takie straszne) . dlatego kolejnym razem dalem 100ml na 2 saszetki aby uzyskac bezsolna benze nawet przy jej wiekszej stracie gdyz wiecej rozpuscilo sie jej zapewne w wodzie i nie osiadlo na filtrze. Ale co sie okazalo sol nadal zostala czyli lipa. i teraz nie wiem wlasnie jak to z tym jest bo poczatkowo myslalem ze w wodzie do pewnego momentu (ilosci wody) rozpuszacza sie tylko sol a potem zaczyna sie rozpuszczac benza dopiero. ale chyba tak niestety nie jest i benza rozpuszcza sie poprostu tylko w mniejszym stopniu wiec z tymi 25ml to nie wiem chodzi oto ze jest optymalnie i najmniej soli zostanie i najmniej benzy sie zmarnuje??
A no i jakies 3 lata temu robilem ekstrakcje z 2 saszet ale nie odmierzalem ilosci wody tylko tak na oko i zdaje sie ze dalem zdecydowanie wiecej wody niz powinienem(dokladnie nie pamietam) i po przesaczeniu bylo to o co mi teraz chodzi - bialy proch ktory nawet w najmniejszym stopniu nie byl slony a przy daniu tego troszke na jezyk zdretwial i mocno napierdalal nie tak troszeczke az poczulem strach w oczach jak pomyslalem ze chcialem to walic w nos nie wiem co by sie dzialo wtedy ale bym chyba nie przezyl wyzarlo by mi tam wszycho na wylot:D . No ale po rozpuszczeniu tego w wodzie i wypiciu byly lepsze efekty niz po 1 zjedzonej tak o (oczywiscie 1 czy 2 to gowno warta ilosc ale w tym momencie nie oto chodzi tylko oto ze chyba az tak wiele benzy sie nie zmarnowalo). Wiec dalej nie wiem jak to jest z tymi stratami ile tej benzy poszlo sie jebac. I nie wiem skad bierzecie informacje ze benzydamina jest slona skoro nie jest wogole slona juz bardziej bym powiedzial ze jest ostro gorzka i wszelkie takie opinie wychodza pewnie z chujowych ekstrakcji w ktorych pozostala sol. I to co zostaje z 25ml/1 saszetke musi zawierac bardzo duzo soli w porownaniu do benzo bo brana na jezyk w takich malych ilosciach nie robi wiekszego wrazenia - chyba ze ja to jakos bardzo chujowo robie i benza rozpuszcza mi sie w wodzie i zostaje sama sol:D ale nie wiem czy cos wogole w tej ekstrakcji da sie zle zrobic wody oczywiscie uzywam zimnej.
http://mineraly-schindele.pl/index.php? ... 1164298256
Co do efektów ubocznyc i szkodliwości jest gdzieś coś sensownego na ten temat?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.