Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 354 / 63 / 3
No to prosta sprawa. Trzeba się zapożyczyć na kasę, kupić od chuja kodeiny (kilka tysięcy opakowań) póki są otc, a potem sprzedawać na czarnym rynku. Zysk gwarantowany
  • 94 / 7 / 0
Kurwa, umysł przedsiębiorcy. Zrabanie na zepsutych vape i naiwności dzieci odejdzie do lamusa. Zarabianie na tjokodynie to bedzie coś 😍
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 1744 / 573 / 0
No ale z tego może być kasa. Leany latają po 200 zł na Telegramie i jest popyt, a w takim masz 150-200 mg kodeiny i trochę prometazyny. Kupujesz puste buteleczki, ekstrahujesz z antka, dajesz difenhydramine z senoleku zamiast prometazyny, dodajesz wody i już kwestia co dalej ze smakiem, syropy czy chuj wie co. Za wyprodukowanie jednego takiego wychodzi nie więcej niż 30 zł jak zrobić to mądrze. Sprzedawać za 100 żeby być bezkonkurencyjnym. Kilka razy chciałem się za to brać, ale jestem pizdą. W każdym razie hajs na ziemi, starczy się schylić.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / 9 / 0
Jak koda będzie na recke to kodziarze przejdą na morfinę kupioną za krypto u sprzedawcy z interneta, albo zaczną chlać czy ćpać kryształ od Seby. Niewielu rzuci. Grzejnika trzeźwość boli, ma wetschmerz... Tru ćpun nie będzie wydawał 200zł za 200 kody, to dla patolskich pozerów co czasem raz na tydzień coś počpają, głównie dla szpanu.
  • 58 / 1 / 0
17 lipca 2025ladyinnaightmares pisze:

W ogóle poszła petycja do MZ o to, żeby wszystkie preparaty zawierające kodeinę były tylko i wyłącznie na receptę.
Miejmy nadzieję że nigdy do tego nie dojdzie, bo trzeba będzie robić duże zapasy
  • 58 / 1 / 0
18 lipca 2025Piroman2 pisze:
Jak koda będzie na recke to kodziarze przejdą na morfinę kupioną za krypto u sprzedawcy z interneta, albo zaczną chlać czy ćpać kryształ od Seby. Niewielu rzuci. Grzejnika trzeźwość boli, ma wetschmerz... Tru ćpun nie będzie wydawał 200zł za 200 kody, to dla patolskich pozerów co czasem raz na tydzień coś počpają, głównie dla szpanu.
Myślę że większość będzie ogarniać DHC czasami wychodzi nawet taniej, a działa dłużej no ale jest możliwość że po wprowadzeniu kody na receptę DHC znacznie podrożeje
  • 209 / 32 / 0
Jeśli ostatnio brałem 390 rekreacyjnie to ile wystarczy na samo zbicie skręta? Mam zaproszenie na imprezę i już za późno żeby się wycofać a mnie wykręca 😭
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 1680 / 126 / 0
19 lipca 2025PowolnyM402 pisze:
Myślę że większość będzie ogarniać DHC czasami wychodzi nawet taniej, a działa dłużej no ale jest możliwość że po wprowadzeniu kody na receptę DHC znacznie podrożeje
DHC mnie totalnie nie robilo, nawet dawki 1gramowe, to jest jakas chujnia totalna
mialem na recepte z apteki, 240mg kody wtedy mnie robilo normalnie
@Piroman2
o czym ty mowisz, jakie krypto xD na darknecie takie rzeczy sa 3 razy drozsze niz normalnie
kupuje sie na pewnej stronie ogloszeniowej oczywiscie wysylka ze sprawdzeniem zawartosci za pobraniem i nikt was nie wyjebie
  • 882 / 208 / 0
19 lipca 2025PowolnyM402 pisze:
Dlaczego DHC? DHC nigdy nie leżało blisko kodeiny pomijając moc. Ani w działaniu nie jest podobne, różni się długością trwania efektów i właściwie to zastosowaniem. Poza tym zamiast DHC każdy nietrzeźwo myślący narkoman zastosuje tramadol, bo i koszta mniejsze a i coś tam kopnie.
Po cholere komu krypto? Handel opiatami funkcjonuje od lat i to bardzo dobrze.

Poza tym niczego nie wprowadzą na receptę, bo właściwie to czemu? Weśta sie uspokójta i se meliski zaparzcie. Są dwa ważne leki przeciwkaszlowe DXM i koda. Reszty nie uznaję, bo reszta nie działa na mnie. Ludzie biorą np SSRI jak ja. I nie mogą używać Akodinu. Pomijając już to że kodeina to podstawa wielu mocniejszych środków przeciwbólowych w preparatach łączonych.

To, że coś należy do danej grupy bądź podgrupy substancji nie oznacza, że działanie jest podobne. To znaczy tyle ni mniej ni więcej, że substancja leży niedaleko chemicznie od niej.
Jedyne co się trafiło to, że oksykodon faktycznie jest podobny do tej kodeiny.
  • 1744 / 573 / 0
Ostatnio spróbowałem i mi tam kodę przypomina. Nie licząc jednej superpizdy po pierwszym tramadolu w życiu, to żadne opio nie działa tak dobrze jak kodeina, a próbowałem wielu. Ona po prostu prawie nie działa i prawie nigdy nie działa, ale jak już raz na tysiąc razy zadziała faktycznie i odpowiednio mocno, to jest lepsza. DHC podeszło mi bardziej niż majka, oksy, trampek, O-DSMT czy Kratom. W sumie wyszło nawet lepiej niż koda. Za to tramadol za szybko przestaje być fajny, jeszcze ten oczopląs, problemy ze szczaniem itd. Wydaje mi się że jednak ludzie pójdą w to DHC, ew. majkę o wiele bardziej niż tramadol. W praktyce wielu jest łatwiej ogarnąć majke z neta czy z telegrama niż namówić rodzinnego na tramadol.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.