Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
ciśnienie nie wiem, puls wydymało według opowieści 208-220...
  • 194 / 7 / 0
Ciśnienie 210/120, puls ponad 160 - było to po teście pixy Gumijagoda w roku 2010 - popularnym produkcie z Kolekcjonera (zawierał atropinę i jakiś pirolidynoketon, prawdopodobnie MDPV, ewentualnie alfę pvp która wtedy debiutowała i kit wie co jeszcze). Jak działa weszła to trochę się zestresowałem że spid jest dość mocny a był to w sumie mój debiut ze stimami, pojawił się lekki chaos na bani i nieogar, no i postanowiłem zmierzyć - jak zobaczyłem wynik to trochę się przestraszyłem. Na szczęście testowaliśmy we dwóch z kumplem i szybko stres został nakierowany na odpowiednie tory i później bardziej jego pilnowałem %-D Kolega miał niewiele mniejszy wynik. Faza była super, zjazd potworny, ale wspominam z sentymentem.
  • 2814 / 367 / 0
O ile ciśnienie mam ok bo zazwyczaj 130/80 to puls szaleje mi nawet po 160 gdy leżę...
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.