Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Co prawda ja niestety raczej nie znajdę czasu na taką wyprawę, a i tryptamin mi nie brakuje, ale orientacyjne info bardzo by pomogło kumplowi (jak coś to pracuje on w Klodzku przy pl. F. Chopina 2
Toć pisał w innym temacie że Czarna Góra.
Może ktoś z okolic Wałbrzycha chętny? Oprowadzę i podszkolę, za wikt i opierunek (marihuaninin? / kodeina też zawsze na propsie
pilleater pisze:Jakby się kto wybierał do Kotliny Kłodzkiej to można pomyśleć. Ważne ino żeby nie miał odznaki :cheesy:
mój pierwszy post na forum, dlatego proszę o wybaczenie, jeśli złamię nieopatrznie jakieś świeckie tutejsze tradycje ;)
Na grzyby szykuję się już psychicznie od kilkunastu miesięcy i uważam, że nadszedł czas. Chcę się wybrać na łowy w okolice największego miasta Zachodniopomorskiego :)
I tu moja prośba, czy znajdzie się jakiś bardziej doświadczony w terenowych bojach grzybiarz z Grodu Gryfa, który pomógłby mi w tym pierwszym wypadzie? Ewentualnie wskazał przynajmniej w jakich okolicach miasta warto szukać.
Będę wdzięczy,
pozdrawiam serdecznie.
Byłoby to moje pierwsze grzybobranie, od dawna się przymierzałem.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.