ODPOWIEDZ
  • 839 / 69 / 0
Dlatego mówię - nie schodziłam z fajek, fajki same się zejszły. Palę e-papierosa, bo go wolę. Ahab, trochę się zapędziłeś w tych porównaniach, choć z ostatnim zdaniem jestem w stanie się zgodzić. Fizyczne uzależnienie od nikotyny to nic, w porównaniu z nawykiem "robienia czegoś rękami", a ten jest tylko wspierany przez palenie e-fajki.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 1957 / 230 / 0
Zawsze mi głupio jak jestem wśród nie palących, u niepalącego kumpla w domu i z litości mówi - chuj jak już musisz to pal obśmierdła kurwo. Dlatego se zainwestowałem w e-kiepa ale za kurwę nie mogę się nim napalić ;<. Palę dalej analogi, a e-pet leży i się kurzy.

Z rzucaniem za pomocą e papierosa to jak przejście z czwórki na brown'a. nikotyna dalej Cie trzyma na smyczy.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 839 / 69 / 0
Nie wiem, co wy macie za problem. E-papieros tak bardzo lepszy :D Pamiętam jak w liceum, kiedy jeszcze e-fajki nie były tak popularne, siedzieliśmy na przerwie z Sonenem przy oknie i cisnęliśmy bekę z ludzi, którzy skuleni palą w pośpiechu przy 15-stopniowym mrozie.
w duszy.

• 1957 / 230 / 0
Też nie wiem. Moze powinienem sprobowac z innym liquidem.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / / 0
Dzięki efajce palę mniej papierosów no i plus taki że mogę palić teoretycznie wszędzie, zwłaszcza jakieś urzędy, samolot, pociąg i nie jest to uciążliwe dla otoczenia jak zwykłe fajki, jednak jest niedosyt, e to nie to samo, zamiennik taki.
  • 839 / 69 / 0
Podsumowując, e-fajka imo super lekarstwo na palenie zwykłych fajek i jednocześnie zajebisty wspomagacz dla uzależnienia od nikotyny. Tak ja to widzę.
w duszy.

• 1957 / 230 / 0
Żadne lekarstwo, zdrowsza i ładniej pachnąca opcja podania nikotyny, nothing more.
  • 31 / / 0
Co do tego że e jest zdrowszy to nie wiem już sam. Różne są opinie na ten temat. Nie ma 2000 tys. różnych substancji ale ma też inne niezdrowe substancje. Najlepiej rzucić jedno i drugie (jak to się łatwo pisze)
  • 9 / / 0
E-papieros był drogą do całkowitego rzucenia palenia w moim przypadku.Paliłem ok. 15 papierosów dziennie, byłem dość długo uzależniony ok. 3 lat, co prawda dupy nie urywa, ale już byłem na tyle uzależniony że paliłem o każdej porze dnia, przy przebudzeniu jedyne co w głowie było to iść zapalić. Na początku przerzuciłem się z analogów na e-palenia, podeszło mi od razu, zaspokajało nałóg tak jak zwykłe fajki, nie potrzebowałem analogów. Aż w końcu przyszedł taki dzień, że niestety mój sprzęt się rozpadł, bateria została nienaruszona, tak więc przekazałem baterię dalej. A ja zostałem do dziś bez papierosa, nie kupiłem fajek ani nowych częsci, później tylko liczyłem ile dni minęło od czasu ostatniego palenia.

Nałóg już był na tyle osłabiony, że mogłem wytrzymać bez papierosa, chociaż nadal czułem chęć zapalenia, ale nie tak bardzo jak wtedy kiedy paliłem.

A co do E-Papierosa moim zdaniem alternatywa jest ogromna. Nie dość że fajki drożeją, to można im zrobić dziurę w budżecie. Spełnia swoją rolę, odzwierciedla normalną fajkę. Teorii dot. zdrowia było wiele, niektóre mówiły co innego drugie co innego. Jednak i tak jestem pewny(mogę się mylić)*, że E papierosy są mniej szkodliwe niż analogi, cena też swoją drogą kwestia inwestycji po czasie się zwraca, natomiast oszczędność i możliwość manipulacji smakami, każdy coś znajdzie dla siebie. Typowe dla osoby która szuka oszczędnosci w portfelu i chce być trochę zdrowsza*.
  • 6 / / 0
E-fajka to fajna sprawa ale trzeba dobrze to rozegrać żeby za jej pomocą rzucic palenie, najlepiej namówić od razu jakiegoś znajomego żeby zaczął e-kopcić z nami (Zamiast palić zwykłych) bo wspólnie łatwiej sie przestawić :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.