I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.
47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
Z rzucaniem za pomocą e papierosa to jak przejście z czwórki na brown'a. nikotyna dalej Cie trzyma na smyczy.
w duszy.
w duszy.
Nałóg już był na tyle osłabiony, że mogłem wytrzymać bez papierosa, chociaż nadal czułem chęć zapalenia, ale nie tak bardzo jak wtedy kiedy paliłem.
A co do E-Papierosa moim zdaniem alternatywa jest ogromna. Nie dość że fajki drożeją, to można im zrobić dziurę w budżecie. Spełnia swoją rolę, odzwierciedla normalną fajkę. Teorii dot. zdrowia było wiele, niektóre mówiły co innego drugie co innego. Jednak i tak jestem pewny(mogę się mylić)*, że E papierosy są mniej szkodliwe niż analogi, cena też swoją drogą kwestia inwestycji po czasie się zwraca, natomiast oszczędność i możliwość manipulacji smakami, każdy coś znajdzie dla siebie. Typowe dla osoby która szuka oszczędnosci w portfelu i chce być trochę zdrowsza*.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy
Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.